שלום...

שלום...

יש לי כמה בעיות במשולב, שכל אחת מהן היתה יכולה להספיק כדי ללכת לטיפול. בקיצור- הלכתי, אצל איזה איש אחד, שמשהו באנרגיות שלו לא בא לי טוב (הוא קצת ניסה להפחיד אותי, בסגנון: "אם לא תטפלי בעצמך אני רואה אותך מתדרדרת עמוק לתוך המחלות..."), אבל הוא נתן לי כמוסות לקחת. אני יודעת לקרוא אנגלית, והמינון שכתוב על הבקבוק של הכמוסות היה אחר מהמינון שהוא כתב לי. אז קצת התבלבלתי... בנוסף, מישהו אמר לי שהכמוסות האלו לא טובות לטיפול במצבי- אחת מבעיותיי היא שיש לי שרירנים ברחם. אשמח שמישהו מכם יחווה את דעתו על הכמוסות האלו, והאם כדאי לי לקחת את הטיפול שהוא רשם לי- כי אחרת פשוט מדובר ב 120 ש"ח שזרקתי לפח... הנה הכמוסות: http://www.99tcmpharmacy.com/shopping/shopexd.asp?id=391 תודה רבה מראש.

ולא שיש לי בעיה לזרוק 120 ש"ח אם הן עלולות...

לפגוע בי, פשוט אין לי מול מי לתקשר את זה, ואני יודעת שתרופות סיניות הן תרופות לכל דבר ועניין, ולא כדאי לשחק בהם. אה, שכחתי, בעיה אחרת שיש לי גורמת לי לקחת טגרטול באופן תקופתי: http://www.infomed.co.il/Drug-253/

arikpolak

New member
שלום לך

הכדורים שהוא נתן לך הם כדורים שבכללותם מחזקים צ'י ודם. הם דיי מה שנקרא לא יכולים להזיק למצב לא נכון אבל לא יועילו יותר מידי. לפי דעתי, מרשם כזה לא מתאים לשרירנים. למצב של שרירנים צריך לעשות אבחון יותר דקדקני ולטפל עם צמחים (כעיקר) ודיקור.

ינוקא1

New member
כפי שאמרו לפני

המדובר בכמוסות מחזקות , בעיקר. זה לא טיפול לשרירנים ברחם , אבל אולי הוא החליט שהדבר החשוב כרגע זה חיזוק (ולא "הנעה" למשל). ואז הפורמולה הנ"ל נכונה למצבך. השאלה היחידה היא האם מדובר במטפל מוסמך ומנוסה שיודע מה הוא עושה - או שלא. יש לי הרגשה שהוא כן מוסמך ומנוסה ושכדאי לשמוע לעצתו. לילה טוב.

הי חולמת

אני שם לרגע בצד את הפורמולה ורוצה להתייחס למטפל שלך ואליך. הייתי מתבאס מאוד אם מטופלת שלי הייתה 'מחזיקה' ממני 'איש אחד' ושאני לא 'בא לה טוב'... יכול להיות שהוא מאמת לא מתאים לך ויכול להיות שהוא קצת מלחיץ מידיי, באמת לא יודע מדוע הוא בחר בהפחדות כדרך להעביר לך מסר, מה שברור הוא (לפחות לי) שאת לא מי יודע מה מחזיקה מדעתו. ואם כך, מדוע את שוקלת ליטול פורמולה בהמלצתו? מצטער אם נכנסתי למקום שלא התכוונת אליו אבל זה 'מנצנץ' מתוך הפניה שלך. מאחר ואני לא יודע על מה התלוננת ובפרט שלא ניתן לאבחן די הפורום, קשה להעריך את מידת התאמת הפורמולה לצרכייך. באופן כללי, הפורמולה הינה פורמולה סטנדרטית שמחזקת צ'י ודם כפי שכבר נאמר והיא טובה לטווח רחב של מצבים. עצתי אליך, פני למטפל שאת מתחברת אליו וסומכת עליו, כך הטיפול יהיה הכי נכון שאפשר, גם כלפיך וגם כלפי המטפל שמגיע לו בעיניי קצת יותר רספקט. תרגישי טוב

nitzano

New member
מסכים על הרב ומוסיף

מסכים על הרב אך לא על הפורמולה (וזה אינו מכוון אל מישהו אחד ספציפי אלא אל כל מי שקורא ואינו עוסק ברפואה סינית) למרות שהפורמולה הינה פורמולה כביכול מחזקת דם וצ'י היא למעשה פורמולה מסדירה (מחזקת + מניעה). חצי מהצמחים בפורמולה (גם אם נתעלם מכך שבעצם יש 10 צמחים ולא שמונה) הם צמחים מניעים (דם ולחות/צ'י). בדיוק מהסיבה הזאת הפורמולה אכן מתאימה לטווח רחב של מצבים ואינה כבדה מדי כמו פורמולות מחזקות אחרות.

ינוקא1

New member
שבוע טוב

השאלה היא גם מה המינונים , וגם מה המטרה שעומדת לפני מי שכתב את הפורמולה או מי שמשתמש בה. אחת השאלות שצריכים לשאול את עצמינו כשאנחנו נותנים פורמולה , האם מטרתינו לחזק או שמטרתינו להניע. הנעה זה דבר שנרצה לעשות למשל בפתיחת סטגנציות. אני מניח שתסכים איתי שפורמולה זו לא תהיה מועילה במיוחד לפתיחת סטגנציות , ממילא זוהי פורמולה מחזקת בעיקר. הצמח היחיד שהוא צמח מניע "מובהק" בפורמולה הוא CHUAN XIONG. שאר הצמחים בפורמולה , גם אם יש להם אספקט מניע , יש להם אספקט מחזק באותה מידה. בסך הכל הפורמולה מניעה בצורה מתונה , ולהערכתי בפורמולה זו ההנעה משרתת את החיזוק , ואיננה מטרה בפני עצמה. לכן אני מסכים בהחלט עם הסיכום שלך : "בדיוק מהסיבה הזאת הפורמולה אכן מתאימה לטווח רחב של מצבים ואינה כבדה מדי כמו פורמולות מחזקות אחרות".

שלום ותודה על התגובות....

ראשית רציתי להתנצל על היעלמי אחרי שאילת השאלה. שנית כעת אשיב לכולם: המצב שלי, לצערי, מורכב למדי.... עברתי גרידה לפני שבועיים, אחרי חודשיים של "הפלה מתמשכת"- שני אלו ודאי מעידים על חולשה רצינית ביותר, שאולי באמת מה שראוי לה יהיה חיזוק. דבר שני- אני עוברת איזשהו התקף נוירולוגי, שאני מקוה שיעלם כלעומת שבא. כל זה יחד עם ערימה של סטרס נוסף שלא קשור אלי פיזית אבל מאד קור אלי נפשית- ודאי אינם מעידים על חוזק. האיש אכן המליץ לי גם להתחיל לאכול בשר (אחרי שנים של צמחונות אידיאולוגית, ועל אף שההמוגלובין שלי די גובה), ואני הסכמתי איתו שכל חיזוק יכול להועיל כעת. כך שיתכן שאבמת מטרתו היתה קודם לחזק, ואח"כ לטפל בהנעה.... למרות שאישית נראה לי שמצבי דורש דווקא יותר הנעה תוך כדי חיזוק.... אבל מה אני מבינה. אותו אדם אכן עורר בי אמון למרות התחושה הלא נוחה שהוא נטע בי (תסכימו איתי שבן אדם מפורק שמגיע לטיפול לא צריך לשמוע הפחדות, אלא עידודים, ואני מפורקת...), אז החלטתי לוותר על הטיפול שלו- אבל היה לי חבל לוותר על הכמוסות. בכל אופן, אני מבינה שהכמוסות ללא הטיפול הן "מיותרות"- אני מטופלת ע"י מרפא סיני אחר (בדיקור), אליו עברתי מיד כשהבנתי שקודמו אינו מתאים לי. אבל לא הייתי בטוחה בקשר לכמוסות. אני מניחה שאני פשוט אשאל אותו מחר.... תודה על תשובותיכם. הן דווקא גרמו לי להבין שהטיפול בכמוסות אינו מיותר כלל (המינון שניתן לי, אגב, היה 7 כמוסות פעמיים ביום, שזה חלש יותר מהמינון שעל החפיסה...)

למעלה