שלום

iced tea

New member
שלום

האם יכול להיות קשר בין חורף לכאבים בגוף? אני בת 23, סה"כ יחסית בריאה, בבדיקות דם הכל תקין, מלבד משקל נמוך. יש לי תמיד בחורף תחושת חולשה כללית וקושי לתפקד ולזוז, כאבים בכפות הרגליים בעיקר ובמפרקים (ברכיים, פרקי אצבעיות, הקרסולים). כואב לי ללכת, כפות הרגליים קפואות וכחולות ונראה כמו חוסר דם- חוור בהיר עם מעט אדמדם, איזור פרקי אצבעות סגול, וכפות רגליים נפוחות כמו במבה. וגם כאילו כל האיזור חיבור גידים\עצם לשריר כואב והתנועות כואב. בקיץ זה עובר. בנוסף מעין תחושת נימול בכפות רגליים. למישהו מוכרת התופעה? זה לא בדמיון=\ אני לא רוצה לצאת מהבית בגלל הכאב ללכת וקושי להזיז רגליים (ללכת עם רגליים רדומות). ואולי זה לא קשור אבל תמיד בחורף מרגישה מדוכאת ועייפה, בקיץ בשמש מתעוררת לחיים, והופכת לאנרגטית ומצב רוח עולה מאוד.

ענתר

New member
חפשמי בגוגל סינדרום רנו

ותבדקי אם זה מזכיר לך את מצבך

iced tea

New member
כן בהחלט

אבל בנוסף יש לי גם יובש והתקשות של העור בכפות רגליים וידיים. אם אני נוגעת בכף רגל כאילו אין כמעט תחושה...כואב ללכת ככה. ואני יודעת שזה נשמע מוזר שאין תחושה ומצד שני כאב ללכת, אבל זה כמו לדרוך על רגל קפואה\רדומה קבוע. שהחורף הזה יגמר כבר

ענתר

New member
אני חושבת שהיובש זה חלק מהתופעות

וכן, אני יודעת כמה זה כואב האם הרופאים אמרו לך שזה רנו?

iced tea

New member
מעולם

לא שיתפתי רופא בבעייה. חשבתי שלכולם יש את זה בחורף...או שלי יש כי אני "רגישה" בכללי לכאב (כל מכה קטנה כואב, או שזה קשור לכך שרזה).

ענתר

New member
את חייבת להיבדק

אני לא רופאה, רק אמא לרופאה בדרך
הראתי את מה שכתבת לבת אחרת, והיא אומרת שזה מזכיר לה מה שיש לה. אז קדימה להיבדק

מצטרפת לענתר ומוסיפה. ו-ברוכההבאה

היי תה קר, ברוכה הבאה לפורום שלנו. אינ מצטרפת לדבריה שלענתר, שייתכן שזו התסמונת המדוברת. ייתכןעודשמה שאת רואה כעורקשה וקפוא וכואב הוא גם תוצאה של כוויות קור רגילות, שיש למי שסובל מקור באופן קיצוני. במקרה שלך צריך לזכור שאת גם סובלת מחוסר משקל (את יודעת על איזה רקע, אגב?). משקל גוף נמוך גם הוא פוגע בזרימת הדם וגורם לזה שיש בעיה של קור ושינוי צבע של עור מפרקים ונוקשות. לעניןי הדכדוך שדיברת עליו, זה עניין ידוע, שישאנשים שמגיבים לחורף ולאפרוריות של הסביבה בדיכאון. זה נקרא "דכדכת חורף" בשפה היומיומית של מי שסובל מזה, ו"דיכאון חורף" בפי המומחים. בארצות שבהן אין הרבה אור שמש, כאלה שנמצאות בצד החשוךשל כדור הארץ, סובלים מאו דמהתופעה, עד כדי מקרי אובדנות רבים. זה מפורט ומתואר הרבה בספרות המקצועית. כך למשל בפינלנד ובארצות סקנדינביה האחרות. כמו שייעצה לך ענתר, גם אני חושבת שכדאי מאוד שתפני לרופא שיאשש אם אכן מדובר ברנו או דבר מה אחר. אין טעם להישאר עם מגבלה כזאת "לבד". בהצלחה, ו.. שובי לספר לנו מה הוחלט...

iced tea

New member
תודה:)

אני לא שיתפתי רופא, פשוט מתוך ההנחה כי יאשימו משקל בבעייה ובכך יפטרו אותי בלי לבדוק מעבר. על רקע בעיות במערכת עיכול...אני בטיפול גסטרו כבר שנים טובות, המשקל זה רק סימפטום וכך כל החיים. תודה

אז עכשיו את יכולה ללכת עם ידע

ולומר, שהמשקל הוא בעיה של כל החיים,אב ל.יש דברים שאינם קשורים רק למשקל, ושאת מבקשת לבדוק את האופציה שזה משהו אחר. זכותך. וחובתך.

ladybug4NLP

Active member
ל-iced tea למה לנסות להיות נביאה

ולנחש מה שהרופא יאמר? הוא יאמר את מה שהוא חושב, את תקשיבי, תרצי תקבלי, לא תרצי אולי תתוכחי אתו, י, אולי תלכי לרופא אחר, ואולי תמשיכי לחפש פתרונות במקומות אחרים פעמים רבות אנשים מפסידים זמן יקר, ממשיכים עם כאבים כי הם מנסים "לחשוב" מה מישהו יגיד. אז קודם רופא,,, אח"כ אם לא מוצא חן בעינייך רופא אחר וכן הלאה. נ.ב. חשבת פעם על כך שאולי הדם שלך קצ סמיך או שהזרימה לא כל כך טובה? גם את זה בודק רופא הרבה בריאות

למעלה