שלום

שלום

יש לי כמה שאלות ותא מתנדבים לא עונים אז חשבתי לנסות פה.

אני מתנדבת עקב מחלה בעיניים בצו ראשון קראו לזה "תסמונת לא מוכרת" אין לי מגבלות פיזיות אני רק צריכה ליטול תרופות ולהיות במעקב רפואי פעם בחודשיים-שלוש. אחרי שאישרו לי את ההתנדבות ביקשתי אישור יציאה לקורס כולל טירונות 02.
קיבלתי אישור לפני חודש בערך ואני אמורה להתגייס עוד שבועיים לקורס הו"ד (משקיות הוראה) אני קצת חוששת כי עדיין לא קיבלתי צו גיוס ותא מתנדבים לא אישרו לי שאני מתגייסת לגיוס הקרוב של הקורס,אני מתגייסת עם גרעין נח"ל אז בעקרון הם סדרו לי את עניין התקנים שהבנתי שהייתה איתו בעיה אבל תא מתנדבים עדיין לא אימתו את זה.
כאמור אין לי שום מגבלות בגלל המחלה שגרמה לי להתנדב אבל כן שברתי את הרגל לפני חצי שנה ואני דואגת לעתידה המזהיר בשילוב עם הנעליים הצבאיות... חברות שלי אמרו לי שלהשיג פטור נעליים זה פשוט ללכת לחופ"ל אז השאלה שלי היא
האם אני יכולה לגשת פשוט לחופ"ל או שאני צריכה לפנות לכתובת אזרחית בנוגע לכל דבר (גם בהקשר של טירונות וקורס וגם לשירות הסדיר)

אני צריכה לעדכן את תא מתנדבים בכל מידע רפואי עדכני(בכל סיכום ביקור)? ובכלל מה תפקיד תא מתנדבים שאני כבר חיילת?

איך אני קובעת המשך מעקב רפואי?

שאני מגיעה לבקו"ם בגיוס שהוא לא של מתנדבים אני עושה חיול רגיל והכל?

סליחה על החפירה,תודה
מיכל

hillator

New member
תשובות

* פטורים למתנדבים רק דרך רופא תא מתנדבים ברגע שאת מתנדבת לחפל או לשום רופא צבאי אחר אין זכות להתעסק עם הפטורים שלך כי את לא ששיכת רפואית לצבא. הכי פשוט להביא אישור מרופא אזרחי ולעביר אותו לתא מתנדבים שהם יעבירו לרופא תא מתנדבים והוא יאשר.
* כן את צריכה לעדכן את תא מתנדבים והם צריכים לעדכן את רופא תא מתנדבים. הצבא לוקח אליך אחראיות שאת מתנדבת אם מצבך משתנה זכותם לדעת על מה הם לוקחים אחראיות.
* קופת חולים כרגיל
* כן גם מתנדבים עושים חיול רגיל (אלא אם כן מישהו לא יכול לקבל חיסון וכל זה).

אין על מה להצטער סליחה על התשובות הקצרות אני פשוט אחרי ניתוח עיינים(לייזר) אבל את בטח מבינה את הכאבים והקושי לשבת מול מחשב

אני אשמח לשאול אותך כמה שאלות גם

אני כרגע ביב וכרגע חתומה ללכת לגרעין נח"ל. אז אני ממש אשמח לדעת יותר כי על ההתנדבות עוד קצת אני מתחילה להבין אבל איך זה משתלב עם נח"ל עדין לא ממש.
היו לך בעיות עם הקטע של הגרעין וההתנדבות? פשוט ביקשת זימונים לתפקידים שאפשר ללכת מתוך גרעין?
אם יש לך כל מיני טיפים ואיך לסדר את הדברים של שניהם אני אשמח לשמוע

היי, אני אשמח לעזור

עד כמה שאוכל..
לצערי זה תלוי באיזה גרעין את ועד כמה הוא "אהוד" על המדור אבל בעקרון הנח"ל מאוד עוזרים
הם לא יכולים לעזור לך הרבה עם הסטטוס של ההתנדבות אבל ברגע שיש לך אישור התנדבות תוכלי לעבור מיונים של הנח"ל כמו כל הגרעינרים. לי זה ממש עזר כי קיבלתי אישור התנדבות כתוב סופי די מאוחר וחודש אח"כ כבר היו את המיונים של חיל חינוך שהנח"ל עושה (למשקית הו"ד,מורות חיילות ומדניות) בינואר-פבואר (תלוי מתי המחזור שלך מתגייס,שלי באפריל) אמורים לקבל מנילה של הנח"ל עם כל מקצועות הנח"ל לפי הפרופיל שלך וכל מיני זימונים שעברת. לי באופן אישי בגלל ההתנדבות הוצעו רק תפקידי החינוך והשלישות.אני חושבת שמדור נח"ל מאוד עזר לי לקדם את הגיוס כי כבר היה לי תפקיד ידוע ולא הייתי צריכה לחכות שתא מתנדבים ישלחו יום המאה וזימונים לתפקידים.
בת גרעין של הגרעין מעליי גם התנדבה,למורות חיילות והמדור סידר לה ויתור על טירונות מתנדבים והיא פשוט התחיילה והתחילה את הקורס. אז הם יכולים לעזור גם בזה.
עוד דברים חשובים-
הרכז/ת גרעין או האיש קשר של התנועה מאוד יכול/ה לעזור לך להזיז את העיניינים משהו שדי קשה לעשות לבד מול הצבא/תא מתנדבים.

הצבא נוטה להתקשר ולהכריח אותך לבחור את בנח"ל או בהו"ד (אני חושבת שהוא עושה את זה גם לתפקידים אחרים) ושהצבא שלא בנח"ל לא ממש יודע את תהליכי המיון של הנח"ל (כולל תא מתנדבים שאמרו לי שאני צריכה לוותר על הנח"ל או הו"ד לא ייתכן שאני מתמיינת לשני תפקידים במקביל...) אז צריך להישאר רגועים ולהסביר להם ולהעזר ברכז.

עדיין לא התגייסתי אז אני לא יכולה להגיד לך על השירות מחוויה אישית אבל גרעין נח"ל זה ממש אדיר יש לך ממש ליווי ותמיכה, מהתנועה,הגרעין עצמו והמדור.

עוד טיפ חשוב, בגלל שאת בי"ב אם עדיין לא קיבלת אישור התנדבות אז תתחילי להציק להם כבר מעכשיו
אני הייתי ממש שאננה כי ידעתי שאני הולכת לשנה וחצי במכינה לפני שאני מתגייסת אז כל הזמן דחיתי את הועדה רפואית בתא, ולקח לי מלא זמן לקבל את הפטור ולהחליט לפתוח תיק התנדבות.. תחתרי לעשות את התהליך הזה מהר אם את יכולה כי לי לקח שנה וחצי שזה בברור יכל לקחת רק חצי שנה בעזרת הנח"ל.

מקוה שעזרתי,ממש חפרתי אז סליחה אם את לא מוצאת את הפואנטה..

ההפל ממש עזרת

מה זאת אומרת לבחור בין להיות בנח"ל או בהו"ד. הוד לא נחשב כחלק מתפקידי הנח"ל.

אני בתהליך התנדבות כבר מיולי מנסה לקדם עינים אבל תא מתנדבים קצת מסנן עכשיו.

נישמע שהרבה יותר פשוט דרך הגרעין וזה כייף לשמוע כי הייתי בטוחה שהגרעין רק יעשה יותר בעיות להתנדבות

למעלה