שלום!!!

שלום!!!

אני גם חדשה קצת חדשה פה ...ואני לא יודעת מה לכתוב...

אני ישתף אתכם במשהו ותגידו לי מה אתם חושבים ?!

התקשרו אליי היום מכמה חברות והציעו לי עבודה בשירות לקוחות,מכירות אבלהבעיה שצריך להתחייב לחצי שנה שנה

ולא ממש בא לי להתחייב כי עם רוצים לעזוב בטח יש קנס ואני לא רוצה מה אתם אומרים ? מישהו\י התחחייבו לעבודה ?

lee05

New member
ברוכה הבאה

קודם כל תשאלי את עצמך אם עבודה כזו מתאימה לך. זה אומר לדבר עם לקוחות כל היום, שכר לפי שעה (כלומר קשה לדעת כמה יוצא לך כל חודש) עמידה ביעדים וכו'.
אני עבדתי כ10 חודשים בשירות לקוחות של כרטיסי אשראי וסבללתי . יש איך שהסתיימה התחייבות עפתי משם. מצד שני מכירה כאלה שעדיין שם וזה מאתים להם.

שאילה היא מה את מחפשת ?

al19

New member
קודם כל ברוכה הבאה :)

ותודה לאל שתפוז ביטלו את הזה שהENTER לא שולח הודעה יותר אם לוחצים אותו בנושא אחרת הייתי ממש מתעצבן עכשיו ...

עכשיו בקשר לשירות לקוחות, זה לא מוביל לשום מקום בחיים, באמת.
הם בכלל יותר נצלנים במקדונלדס, זה לא מוביל לשום מקום, אי אפשר להתקדם משם לשום מקום אומרים שזה משרת סטונדטים אני לא מאמין בזה.
עדיף לעבוד אפילו פקיד או עוזר אישי (הייתי פקיד המון שנים ) לפחוט זה יושב יותר טוב בקורות חיים.
ואם כבר להתחייב אז שנייה שנייה, את מתחייבת להם לחצי שנה בתמורה למה ? כאילו את מבינה למה אני מתכוון ?
אצלינו למשל חותמים על חוזה שאת כן מתחייבת לזמן מסויים אבל הם מתחייבים בזמן הזה גם לא לפטר אותך ואם מפטרים אותך משלמים לך סכום כסף מאוד גדול. בשירות לקוחות זה התחייבות חד צדדית. אז זה כבר נוראי.
וגם אם יש התחייבות לפחוט שתיהיה הצדקה, נגיד משכורת גבוהה מאוד. או משהו.
וחוץ מזה זה משמעת צבאית על כל דבר שם אסור לנשום אסור לצאת להפסקה יותר מ4 שניות קצובות אסור זה אסור זה...
את באמת חושבת שאת לא שווה יותר מזה ?

einat162

New member
אלו מלכתחילה עבודות ביניים

ללא קידום.
יש לי הרגשה שהיא בתחילת הדרך, אז מה שחשוב לה שמשכורת (כלשהיא) תכנס לה לבנק.
אני לא פוסלת לחפש עבודה תוך כדי - אבל אם הקנס הוא גבוה במיוחד אז שתחיל חיפושים לקראת סוף תקופת ההתחייבות.

פקידה, עוזרת אישית, מזכירה במשרה מלאה זאת עבודה "רצינית" שנראית טוב בקורות חיים - אבל בינתיים, במיוחד אם אין לה ניסיון בכלום- השורה הזאת בקו"ח כן תורמת. אם כבר, שירות לקוחות כן רלוונטי מבחינת ניסיון בעבודה כמזכירה.

al19

New member
לא מסכים... + הוחכה מספרית

כל מי שאני מכיר שהיא מזכירה, או מישהי שעובדת בעבודה "רצינית"
אז היא התקבלה לעבודה כזאתי (שוב לא משהו .. יותר מדי מקצועי) ללא נסיון מקצועי
אני חושב שזה בזבוז זמן .... וגם מבחינת מספרים לטווח הארוך זה בזבוז זמן, כי בתור מזכירה משרה מלאה, גם אם היא לא תעבוד עכשיו 4 חודשים ורק תחפש עבודה בזה, אז לטווח הארוך היא תרוויח אפילו הרבה יותר בזה וזה יותר מיכסה על התקופה הזאתי,
אני יכול להראות את זה גם מספרית אפילו ...

נגיד שירות לקוחות מרוויחים איזור ה3500 ? מנסיון שלי, ומPURPLE MUSHROOM ומעוד כמה... אפשר יותר כן ? אבל זה כבר בית משוגעים.. הרגיל מרוויחים איזור ה3,500 (נטו) במידה ועובדים מלא שעות.
אז בשנה וחצי שנה הקרובה היא תרוויח 63000

עכשיו נגיד היא 4 חודשים לא עובדת ואז מגיעה לעבודה בתור מזכירה שמרוויחה שכר מתחיל של מזכירה של 5,000 (וכמובן שרוב הסיכויים שהיא תתקרב ל6...כי רוב המזכירות מרוויחות את אזור ה6 אבל נלך על הכי גרוע) אז 4 חודשים היא לא עובדת, + שנה וחודש,
זה יוצא שבשנה וחצי הקרובה היא תרוויח 65000 שזה יותר !!! מהשירות לקוחות.. וזה במידה שייקח לה עכשיו 4 חודשים למצוא עבודה !!! שלא נדבר אפילו על זה שלטווח היותר רחוק הסכום רק יגדל ויגדל, ואם היא תמצא עבודה נורמאלית של מזכירה שתרוויח 6000 זה כבר כמעט 80,000 בשנה וחודש...
בשילוב של העובדה ששירות לקוחות לא תורם בכלל לכלום בקורות חיים אבל מזכירה הרבה יותר תורם
אז
באמת שירות לקוחות זה לא פחוט ולא יותר מבזבוז זמן אחד גדול..

einat162

New member
מי שנכנס לשכירות חייב הכנסה (כלשהי) כל חודש

לטווח הארוך מה שאמרת נכון, אבל על הנייר.

בפועל מי שיוצא מהבית ההורים (והרבה עושים את זה בגיל יותר מידי צעיר לדעתי) חייב הכנסה כלשהי שתכנס לבנק, לרוב הצעירים אין רזרבות גדולות. שים לב שלא שללתי חיפוש עבודה רצינית ומכניסה יותר תוך כדי (תוך כדי התכווננות לסיום התקופה המינ' של ההתחייבות).
אותה גישה של - אני אחפש ואמצא את עבודת חלומותיי תוך כמה חודשים - היא הרבה פעמים מה שמדרדר אנשים כלכלית.

נתת קודם דוגמא של עוזרת אישית- שזה לדעתי שונה כי בד"כ תפקיד כזה כן מחייב ניסיון וכימיה טובה עם האדם שעובדים מולו.
גם מזכירות- יש מקומות שלוקחים ללא ניסיון, ויש כאלו שכן חשוב להם (תפתח מודעות דרושים). במקומות שלא דורישם ניסיון ספציפי (על תוכנות, במשרד עם תחום פעולה דומה, וכו') או ניסיון בכלל התחרות היא גדולה.

ברוב החברות שנתקלתי בהן לאחרונה

תפקיד מזכירותי/פקידותי דורש לא רק נסיון אלה גם תואר אקדמאי (בחברה שאני עובדת בה זה ככה)... נכון שלא בכולם אבל זה נעשה יותר ויותר נפוץ... ולדעתי בקרוב מאוד גם יהפוך לסטנדרט.

al19

New member
תלוי לאיזה מזכירה ושל מי

למשל איפה שאני עובד בקומות המזכירות הלי שום תואר אקדמי מבטיח לך והם מרוויחות יפה מאוד
נכון המזכירות של המנהלים הראשיים בחברה חייבות תואר והם גם לא צעירות בכלל אבל זה גם משכורות של יותר מפי 2 ממני...
יש מזכירות ויש מזכירות מסכים לגמרי.

Purple Mushroom

New member
שלום , חמודה
:0) !!!111אחת אחת :)

"העבודה היא חיינו, אבל לא בשבילנו"- המובטל בטיטו.
במקרה שלי, אני הייתי לוקח את העבודה ב-2 ידים. הייתי לוקח את ההצעה, כי אני רוצה לעבוד. (שכר מינימום ומעלה, ולא מתחת לשכר מינימום), בעבודה נורמטיבית, ולאורך זמן.
עם שעות נוחות לי. (משמרות ערב ממש מתאים לי),
השאלה אם זה משרה מלאה, או מינימום 2 משמרות בשבוע, וכמה שעות כל משמרת?

אצלי המצב קצת מורכב, אבל מצליח להסתדר עם העבודה הנוכחית שלי.
רק שתקחי את הכל בסבבה , ולא בלחץ, ולהתאים את עצמך למסגרת.
אני מחפש עבודה דומה, זהה, אבל עם פחות לחץ, זה הכל.
אני הייתי לוקח את ההצעה הזאת.
להתראות, ובהצלחה :)
א.א.
(לא מילאן) :)
=] ...

mad alot

New member
מה זה אומר התחייבות?

את נכנסת לעבודה, מחליטה אחרי 3 חודשים שלא בא לך.
מה ההשכלות?

זה חוקי אם מקום העבודה הוציא אותך לקורס

חיצוני מטעמו, וגם אז גובה הקנס צריך להיות כמחיר הקורס ובכפוף לזמן היחסי שכבר עבדת. למשל בחברות אבטחה כמו שמישהו סיפר כאן נוהגים להוציא לקורסים חיצוניים (שכוללים מטווחים וכל מני כאלה) ולכן הקנס חוקי (גם אותם צריך לבדוק כי יש להם נטיה להנפיץ מחירים)... בשירות לקוחות ומכירות נדיר מאוד שמוציאים לקורסים כאלה, בדרך כלל החפיפה היא במסגרת העבודה ובאמצעות עובדים ותיקים... במקרה כזה הקנס לא חוקי.

h a j b i

New member
חוקי ע"פ פסיקות תקדימיות

בתנאי שהקנס בגובה ההכשרה והוא יחסי לתקופה.
כמו כן, שלא גובים אותו במקרה של פיטורים.
יכול להיות שיש עוד הסתייגויות.

einat162

New member
אהלן !

כן, וזה מאוד נפוץ / מקובל .

הסיבה ה"רשמית" היא שמעבירים אותך קורס או הכשרה ומשקיעים בך זמן ומשאבים של הארגון (מי יותר מי פחות).
הסיבה ה"לא רשמית" למנוע עזיבה מיידית (גם התראה של חודש מראש) ככה שיהיה להם שקט לשנה פר עובד - אלו עבודות שאנשים בורחים מהם מהר.

ולדעתי תקחי את העבודה למרות ההתחייבות.

erol erol1

New member
היי ברוכה הבאה

אני גם חדש פה, בן 24

אני התחייבתי לשנה ויצאתי אחרי 8 חודשים כדי לטייל בחול(בפעם האלף)
אני אישית מאוד התחבבתי עם הבוס והוא ויתר לי אבל אני יודע שקונסים על זה אז תבררי מה הסכום שעליך לשלם במידה ותחליטי לעזוב,יש איזה קורס שהם משקיעים עליך?

זה תלוי בסיכויישלך למצוא עבודה אחרת

וזה כבר תלוי בהכשרה שלך, בנסיון שלך ואפילו במיקום הגיאוגרפי שלך.

אישית לא הייתי הולכת לעבוד עכשיו בשירות לקוחות או מכירות, כשהייתי הרבה יותר צעירה כן עשיתי את זה (והייתי ממש גרועה בזה אגב).

לגבי התחייבות- הם יכולים לקנוס אותך רק במידה והם הוציאו אותך לקורס חיצוני.

h a j b i

New member
חסרים פרטים

כמו למשל: האם את בכלל רוצה לעבוד בשירות לקוחות? כמה משלמים? כמה הקנס? והכי חשוב, מה האלטרנטיבות שלך?

אני בזמנו התחייבתי למשרה באבטחה ושההתחייבות היא לשנה ועלותה כעלות הקורס שנאלצתי לעבוד (במקום חיצוני לחברה). בנוסף הקנס היה יחסי, כלומר אם אני עוזב אחרי חצי שנה, אני משלם רק חצי ממנו. במקומות אחרים שהקנס היה גבוה ולא פרופורציונלי או שלא התחלק לפי התקופה לא הסכמתי לעבוד.

למעלה