שלום.

שלום.

שמי קארין, אני מהצפון ואני מחפשת פתרון לבעיה שמפריעה לי כבר שנים.
אני בת 16 וחצי, ובערך מגיל 11 אני זוכרת את עצמי עם פצעונים ברגליים ובמיוחד באחורי הירכיים.
הפצעונים הם אדומים וקטנים ונשארו באותו מצב סטטי עד היום - לא משתנים אחרי גילוח, לא בעונות מסוימות וגם לא אחרי מריחת קרם גוף. הפצעונים נראים כמו ראש קטנטן ובתוכו שערה מלופפת שאינה מוצאת את דרכה החוצה. לפני שתחשבו שזוהי בעיה בזקיק השערה, אציין שקיימת צמיחת שיער נורמלית כמו של כל הבנות, ושבחלק מהפצעונים אין שערה.
הם אינם כואבים אבל המגע הוא כעור תפוז והם נראים לעין ואף בולטים מאוד.
הצורה האסתטית מנעה ממני ללכת עם מכנס קצר או בגד ים לאורך שנים, על אף ביקורים חוזרים ונשנים אצל רופאי עור.
טופלתי במשחות כמו Retavit, תמיסות כלשהן, סבונים במאות שקלים ולא עזרו במאומה ולאחרונה אף קניתי את הערכה של ד"ר מורד המומלצת בחום.
כל הטיפולים האלו שנוסו בכל תנאי אפשרי לא הועילו בטיפה.
אציין שלדעת רוב הרופאים, לאחר ששללנו בעיה גנטית, זוהי בעיה הורמונלית של גיל ההתבגרות (איך ייתכן שבמשך 5 שנים דבר לא השתנה?) ולטענתם כל שאני יכולה לעשות הוא לחכות, אלא אם כן אבחר לקחת גלולות נגד היריון בהגיעי לגיל 16. אמא שלי סירבה להצעה משום שהיא מודעת לסיכון לחלות בסרטן שמתלווה לנטילת הגלולה.

במהלך התקופה הזו ניסיתי לשנות פרמטרים שונים שאולי יקלו על המצב - הפסקתי לגלח את רגליי לתקופה, לאחר מכן עברתי למריטת שערות בשעווה, מרחתי קרם גוף כדרך קבע ובעקבות המלצת הרופא, חשפתי את רגליי לשמש כל יום למשך חצי שעה לפחות בשעות הבוקר שאינן מסוכנות לעור. כל אלו לא הועילו למצב.
אני מיואשת ומחפשת נואשות דרך לפתור את הבעיה הזו.
מאז שהיא קיימת היא מגבילה אותי בתחומים רבים בחיי ופוגמת בבטחון העצמי שלי, ואני אובדת עצות.
אשמח לעזרה.
בתודה,
קארין.

למעלה