שלום

yael0303

New member
שלום

רציתי להתייעץ לגבי ניתוח קיצור קיבה

אני בת 30 גובה 1.54 משקל 92 ק"ג

לבעלי מאוד מפריע המשקל שלי (הוא 1.56 שוקל 55 ק"ג) ומאוד "דוחף" אותי לכיוון הניתוח.

האם מאשרים ניתוח לכל מי שעומד בקרטריונים?

אם אני מגיעה לפגישה ראשונה עם רופא ומגלה שיש לי 3-5 קילו פחות מהBMI 40 אני אקבל תשובה שלילית?

איך זה הולך

יש לי תור יום חמישי אצל ד"ר אבינוח ,

איך מתחילים? ממשיכים?

כמה זמן לוקח מההחלטה ועד הניתוח?

תודה מראש למגיבים

קוביd1

New member
ערב טוב יעל

לבעלך מפריע שאת שמנה ,לא סיבה מספקת לעשות את הניתוח ,צריך שיפריע לך , ואז תיהי שלמה עם ההחלטה שלך
כי ניתוח זה לא זבנג וגמרנו , הניתוח משמש ככלי עזר לירידה במשקל וזהו קחי את זה בחשבון ,שיתוף של בן הזוג מאוד יעזור בפרויקט של הירידה
הBMI שלך 37.9 הקריטריונים זה BMI 40 או 35 עם מחלות נילוות שקשורות להשמנה נראה לי שלא תיהיה לך בעיה יש מצב לעגל פינות
יש לך פגישה עם ד"ר אבינוח ,רק קחי בחשבון שהוא רק מנתח טבעת ,באם לא החלטת על סוג הניתוח כדאי להיפגש עם רופא שעושה את כל סוגי הניתוחים
.השאלה האם את רוצה לעשות את הניתוח בבית חולים ציבורי ,האם יש לך ביטוח מושלם ,האם יש מצב שיש לך ביטוח פרטי
חסרים קצת פרטים אשמח באם תשלימי את הפאזל
ממתין להשלמות

קובי

yael0303

New member
תודה על ההתיחסות

מאוד מפריע לי המשקל!!!

אני ניסיתי המון דיאטות ולא הצלחתי לשמור, הייתי יורדת ועולה כפול!!!

אני יודעת שברגע שאני ילך על ניתוח בעלי יתן לי את כל התמיכה ויעזור לי להגיע לתוצאות הכי טובות (וגם אני יעשה הכל בשביל זה!!)

יש לי ביטוח פלטינום של כללית וביטוח בריאות במנורה - יש כיסוי לניתוחים אלו בביטוחי בריאות?

קוביd1

New member
יעל 03

טוב שיש לך תמיכה מהבעל לגבי הניתוח זה מאוד חשוב
טוב שיש לך ביטוח פלטיניום בכללית וביטוח בחברת הפרטית מנורה ,תבדקי במנורה מה הזכויות שיש לך יכול להיות שיש לך הגבלה בגלל עודף המשקל שלך באם במנורה יש לך כיסוי לניתוח עשי את זה בפרטי זה הרבה יותר מהר ,גם בפלטיניום יש השתתפות די נכבדה ,צריך לבדוק את הנושא

קובי

אופירA

New member
מנהל
הדרך לתמוך בירידה במשקל

היא לסגל אורח חיים בריא בבית, שכולל את כל בני המשפחה, כולל הרזים ש"לא צריכים" ויכולים להמשיך לאכול מאכלים לא בריאים עוד שנים רבות (עד שהתקף הלב יבוא במפתיע...).
קודם כל, כאשר יש מי שזקוק לעזרה בבית, חובה על כל השותפים להתגייס לעזרתו ולא להכשיל אותו בהתנכרות. דבר שני, לאף רזה לא יזיק לקחת אחריות על הבריאות גם כשהוא לא צריך... הוא רק ירוויח מזה, ויתכן שלעולם לא יידע מה הרוויח.

תפנימי את זה טוב, ותסבירי לבעלך. אל תקבלי משפטים כמו: "לא כל הבית צריך לסבול בגלל שאת צריכה דיאטה". כל הבית צריך להתגייס ולהיות מחוייב למצב שלך, ומי שלא רוצה לסבול, שיאכל ממתקים וג'אנק פוד מחוץ לבית.
בדיוק כמו שכשיש בבית מישהו שאלרגי לבוטנים, אז בבית לא יהיו בוטנים. נקודה. גם לא במבה. וכל מי שרוצה במבה ובוטנים יאכל בחוץ, וירחץ היטב את הידיים לפני שייכנס ההביתה.

הניתוח מאושר לכל מי שיש לו BMI40 ומעלה, או BMI35 ומעלה עם מחלות נלוות.
הניתוח מצליח למי שמקפיד כל חייו על תזונה דלת קלוריות ובריאה, והרגלי חיים בריאים. אמנם לפני הניתוח הוא לא הצליח לשמור למרות כל מאמציו, אבל אחרי הניתוח הוא יהיה חייב להמשיך להתאמץ ולשמור כל החיים, כי הניתוח יעזור לו להצליח. אבל אם הוא לא יתאמץ ולא ישמור כי זה קשה ולא כיף, הניתוח יעזור לו אולי לשנים ספורות, במקרה הטוב.

הביטוחים שלך מצויינים. הם ייתנו לך את התנאים הטובים ביותר.
לגבי BMI נמוך מידי במעט כמו שלך, זה תלוי בניתוח, ברופא, בקופה, בנתונים נוספים. או שהרופא יחליק, או שיהיה סירוב של הקופה, אבל גם לזה יש פתרונות.
בכל מקרה, לפני השקילה אצל הרופא (ואם צריך בקופה שלך וועדה אז גם שם) תשתי הרבה מים, תבואי אחרי אוכל, תלבשי בגדים כבדים ואפילו מועשרים במשקולות או במטבעות כבדים (תעשי בדיקות במשקל ביתי לפני כן).
תעדכני אותנו פה בכל שלב ושלב כי יתכן שנוכל לתרום לך ידע רלוונטי.

אבל הכי חשוב, זה האם החלטת שאת עושה ניתוח טבעת ולא ניתוח אחר - כי יש 3 ניתוחי קיצור קיבה שונים לחלוטין.
חוץ מזה כדי להצליח בטבעת צריך לדעת הרבה דברים שאף רופא לא מספר לך. לכן חשוב שתלמדי מהפורום הזה כל מה שאפשר, כי ידע מקדים ומניעת צרות חיוניים מאוד בהצלחה בטבעת. כמו כן, תחרשי את האתר "טבעת" שבחתימתי ותקראי כל מילה בו, יש שם העצמת ידע חשובה מאוד מאוד.

yael0303

New member
תודה רבה על התיחסותך

אני עדיין לא החלטתי איזה ניתוח אני רוצה לעבור

מצד אחד בעלי חושב שעדיף שרוול, אני כן הייתי רוצה לשמוע המלצות של בעד ונגד

איך מתאימים ניתוח למטופל? על סמך מה?

יש המלצה לרופא שמנתח שרוול בדרום?

עוד משהו
התקשרתי לחברת הביטוח שלא ממש נתנו לי תשובות לגבי הכיסוי
ביקשו שאגיש טופס לפני ניתוח והם יחליטו האים לשאת בהוצאות.

הבעיה שעדיין לא התחלטי את התהליך,
קבעתי תור לרופא משפחה רק בשבוע הבא

מה כדי להגיד כדי לא לקבל תשובה שלילית????????

אופירA

New member
מנהל
אם לא החלטת על ניתוח

אז ד"ר אבינוח מנתח רק טבעת ודעותיו הן רק בעד טבעת.
יש בכותרות הפורום שרשור או שניים שמדברים על בחירת ניתוח, טבעת או שרוול. תנסי לקרוא שם את העניינים השונים.
לא מתאימים ניתוח למטופל. המטופל בוחר איזה ניתוח הוא מעוניין, לאחר שלמד הרבה על כל ניתוח. המנתח יכול להמליץ על פי שיקולים שונים (מחלות, היסטוריה ניתוחית ונתונים שונים), אבל מניסיוני דעתו מאוד לא אובייקטיבית ומוטית לכיוון מסוים, והוא לא בהכרח הכיוון שנכון לך. אז טוב לשמוע את המלצותיו, אבל החלטות את צריכה לקבל עפ"י שיקול שלך, לאחר ששמעת דעות לכאן ולכאן, וחווית עם בעלי ניסיון חוויות לכאן ולכאן, והצלחת לגבש איזו דעה.

למי את צריכה להגיד מה כדי לא לקבל תשובה שלילית?
לחברת הביטוח? לרופא המשפחה?
לחברת הביטוח את צריכה להגיש הפניה לניתוח. תעשי את זה כשתהיה לך.
לרופא המשפחה את צריכה לספר על רצונך לעבור ניתוח לקיצור קיבה ולשמוע את חוות דעתו. לא משנה מה היא תהיה, זכותך לבצע ניתוח אם את בקריטריונים מתאימים לקופת החולים שלך. הקופה נותנת אישור לניתוח ולא רופא המשפחה. הוא לא יכול למנוע ממך ולהתנגד.

yael0303

New member
לאחר שיחה עם ד"ר אבינוח

שטוען שהוא מבצע את שני הניתוחים (שבאת ושרוול)

אך לא ממליץ על ניתוח שרוול לנשים בגיל שלי

פניתי לד"ר אבנת וקבעתי פגישה לייעוץ

לשבוע הבא....

קוביd1

New member
ליעל 0303

ד"ר אבינוח יודע לנתח גם טבעת וגם שרוול ,אבל הוא לא מאמין בשרוול ,רק בטבעת ,ובצדק הוא נקרא שר הטבעות
יש הרבה רופאים שעושים את כל סוגי הניתוחים וכדאי להתייעץ לקבל חוות דעת מהם ,יש פה בפורום באיזה שהוא מקום את כל רשימת המנתחים
לרופא המשפחה אין שום השפעה על ההחלטה .את יכולה רק לעדכן אותו באם תרצי
ספרי לנו מה קורה בהמשך

קובי

למעלה