שלום

שלום

הסיפור שלי הוא כזה,אני בן 21 וסובל מבעיות קשב וריכוז קשות שמשפיעות עליי בכל התחומים.תמיד מאז שאני זוכר את עצמי בבית ספר היו לי קשיים חברתיים,בעיות חוסר בטחון בחברה וכו. כשהתגייסתי לצבא השתפרתי מבחינה חברתית,יצרתי קשרים חברתיים יותר נפתחתי לאנשים,אך עדיין יש לי חוסר בטחון.אין לי כמעט נסיון עם בנות. אני מנסה לפעמים לדבר עם בנות באנטרנט. יצא לי לדבר תקופה עם מישהי בפייסבוק שיש לה קשיים דומים לשלי,אך ברגע שניסיתי להגיע לפגישה טענה שחזרה לאקס. השאלה שלי אליכם,היא האם אתם הייתם במצבים דומים,איך התקדמתם,. כמו כן איך אתם מגיבים בחברה כששופטים אתכם על מצבכם בשאלות כגון 'מה אתה עדיין בתול' מה,לא עשית 1,2,3 או whtever. תודה רבה

niwo

New member
ברוך הבא

אני אדם שהוא introvert,
היו לי בעיות חברתיות בעבר, אלא שכיום אני נמצא בחברה שאני נהנה להיות בה. בכל מקום חברתי יהיו אנשים שתתחבר אליהם יותר ותתחבר אליהם פחות.
אני חושב שהרגשתי יותר נינוח בנישה שאני נמצא בה כיום- באוניברסיטה. האנשים שם פחות או יותר כמו בראש שלי. וזו אחת הסיבות שכיום מצבי החברתי לא רע.
אני אדם נחמד, ששמח לפטפט עם אנשים. לוקח לי קצת זמן to warm up to people, אבל סה"כ אני די חברותי.
אני חושב שזה בסדר להיות עם חוסר ביטחון. אני חושב שהגעת למקום בו לא מעט אנשים מרגישים כמוך. קישורים חברתיים ניתן לפתח עם הזמן, כפי שציינת שאתה עושה בצבא.
בנוגע לבנות,
אין ממה לפחד. אני חושב שאנשים חוששים יותר מדי מקבוצת אנשים ממגדר מסויים. אך הרשה לי לומר שבסופו של דבר, רוב בני האדם חושבים בבסים באופן דומה. לכולם יש חששות, ורוב בנה"א צוחקים ובוכים מדברים דומים. בנות זה לא עם זר.
אם נוח לך לדבר עם בנות באינטרנט זה בסדר וזה לגיטימי. אני מניח שאם יהיה מפגש כאן בעתיד, זה יאפשר לך להתערות בחברה מעורבת ולפגוש גם בנות.
בנוגע לבחורה מהפייסבוק- אני הייתי במצבים כמו שלה. אתה צריך להסתכל על כך גם מנקודת המבט שלה. תבין שלבנות יש חשש הרבה יותר גדול מפגישה של בחורים מהאינטרנט in real life. ואתה יודע טוב מאוד למה.

אני הייתי מציע לך להיות פשוט כפי שאתה.

בנוגע לשאלות חודרניות כמו- 'מה אתה עדיין בתול?'. דבר ראשון, זה נקרא virgin shaming (כן, יש כזה מושג). דבר שני, אז מה? ואם מישהו לא בתול זה אומר משהו? לא. נקודה שלישית- יש הרבה אנשים שהם עדיין בתולים גם בגיל יותר מאוחר. ו..?

mcTom32

New member
היי :)

גם לי היו קשיים חברתיים בעיקר בתקופת הביה"ס וכמוך זה השתפר בתקופת הצבא, חשוב מאוד שתמשיך לנסות להכיר בנות כמו שאתה עושה ואל תיקח קשה את זה שלא הלך עם המישהי הזאת, אולי היא באמת חזרה לאקס שלה? ואולי לא... זה באמת לא משנה, בטוח הקשר איתה תרם לך להמשך הדרך.
תמיד יהיה לאנשים מה להגיד ותמיד תהיה ביקורת או משהו בסגנון על הרבה דברים חוץ מהנושא הזה..
ולגבי בעיות הקשב והריכוז זה משהו שאתה מטפל בו?

איך הבעיות קשב וריכוז מפריעות לך?

כאילו, במה זה מתבטא חוץ מבלימודים ואיך?
זה היפראקטיביות, או שאתה מתכנס בתוך עצמך, או מה?

אני אישית, בכל פעם שאני שומעת אנשים ששופטים או שואלים בהלם דברים כמו "מה, אתה עדיין בתול?" כאילו שזה לא בסדר, חושבת שהם פשוט טיפשים. לא שאני חכמה (אני בהחלט לא), אבל הם באמת פשוט נראים לי סתומים כאלה.
זה בדרך כלל אותו סוג אנשים שכשאומרים להם שסיגריה זה לא בריא, הם עונים "גם האוויר שאתה נושם לא בריא".
מצד שני, לפעמים אני מסתכלת על האנשים האלה וחושבת שעם כמה שהם נראים לי טיפשים, הייתי מתחלפת איתם, כי הם בטח יותר מאושרים ממני. :/

יש כמה שיטות להתגבר על זה

אחת מהן זאת שיטת אלבאום
יש עוד שיטה : RGRM

שניהן מצויינות
ממליצה לשלב.

ברוך הבא לפורום

למעלה