שלום

• פותח הנושא EW2
  • פורסם בתאריך

EW2

New member
שלום

שלום
אני בן 24 מירושלים. חזרתי מחו"ל לפני מס' חודשים והחלטתי שאני רוצה ללמוד פסיכולוגיה. לפני כן הייתה לי תשוקה ענקית לערבית ומזרח תיכון אבל כשחזרתי מחו"ל הלכתי על לימודי פסיכולוגיה בפתוחה. הלימודים ריתקו אותי, אבל המסגרת של הפתוחה וכן המסגרת האישית שלי בירושלים לא מתאימה לי יותר ואני מחפש לעבור. בעיקר אני מחפש אווירה חברתית טובה.
עשיתי פסיכומטרי אחד לפני שטסתי, ובמהלך הלימודים בפתוחה כשראיתי שכבר אני רוצה לעבור, החלטתי לעשות פסיכומטרי נוסף כדי לשפר את סיכויי הקבלה שלי לפסיכולוגיה. לצערי זה לא קרה, ולמעשה לא שיפרתי את הציון. הדיון בשאלה האם המבחן הזה באמת עושה את העבודה עקר מיסודו.
אני יחסית מגובש במקומות הלימוד שלי ומבקש את עזרת אנשים אחרים שלמדו ויכול לחוות דעה/לתת המלצות:
1. כיוון שאני לא מתקבל לפסיכולוגיה בבאר שבע, חשבתי על ללכת ללמוד בקמפוס אילת. הרי התואר הוא אותו התואר ודיברתי עם מישהי שלומדת שמה שיחסית מרוצה, אך יש למסלול חסרונות משלו. האם יש עוד מישהו שיכול לחוות דעה? אני מאוד מתעניין בפסיכולוגיה אך יותר רוצה לעסוק במוח עצמו (שזה בלגן בפני עצמו כי כל התחום נכון לעכשיו לא מפותח ויש לו אוריינטציה מחקרית גרידא). עליי לציין שאני מאוד זקוק לשינוי אווירה, ולעצמאות. הגם שהחיסכון הכספי באילת מהווה יתרון לא מבוטל. אני יודע שלא הולכים ללמוד במקום מסויים בגלל הכסף, אבל בתחומים שאני מתלבט איתם, בהם תואר שני הוא כמעט הכרחי (הדיון על "זילות" התואר הראשון בישראל הוא אחר...) מדובר בשיקול בהחלט כבד.
2. יש לי אופציה נוספת- ללכת ללמוד מדעי החיים בבן גוריון. אני לומד בפתוחה את הקורס "פסיכולוגיה פיזיולוגית" שלמעשה לא עוסק בפסיכולוגיה אלא בביולוגיה והנושאים פשוט מרתקים אותי! אולי זה הקורס הספציפי הזה, אבל הוא מאוד מעשיר.
האם מישהו לומד/למד שמה? מה דעתכם בנידון? אני חושב להמשיך אח"כ למכינה לרפואה/מדעי המוח. האם תואר ראשון בפסיכולוגיה יאפשר לי לעשות זאת?

מדובר בהחלטה מאוד לא פשוטה עבורי, בעיקר כי אין ידי משגת לממן את התואר כולו בבאר שבע ולמעשה באילת יש חיסכון משמעותי.
אני יודע שבהמשך חיי אני רוצה להתעסק במוח האנושי. אני לא יודע אם זה מהפן הנפשי, אולי אחליט שאני רוצה להיות מנתח מוח יום אחד? אינני יודע.
יש לי את התחושה שההחלטה שאני צריך לקבל עכשיו כמעט גורלית בעיניי. קצת כואב לי שבתחומים האלו אין בכלל מה לעשות עם תואר ראשון, כי אני בהחלט מעוניין להיות עם עבודה ושכרה בצידה.

רשמתי פה הרבה דברים, כנראה הפסיכולוגים המתקדמים מביניכם יבינו מאיפה זה נובע :)
אשמח לכל עזרה בנידון,
תודה רבה.

sense9

Member
מנהל
בדקת לגבי אפשרות

של אפיק מעבר מהאו"פ לאב"ג? זכור לי שיש אחד כזה.

אתה בטוח שאילת

יותר חסכונית? כלומר על פניו ברור, כל הקטע של המע"מ, אבל בערך כל האילתים לשעבר שיצא לי לפגוש, מתלוננים שבפועל נורא יקר שם. כמה אפילו טוענים שהם היו נוסעים לב"ש לקניות. בכל מקרה, אולי שווה לך לשאול אילתים בפועל?

ובנושא הפסיכו, אני חולקת את אהבתך לחקר המוח. וכן תחום בעייתי משהו. ולא לגמריי מובן העתיד בתחום הזה גם אחרי התואר השני (חשבתי על נוירופסיכולוגיה) נקווה שישתפר.

למעלה