שלום ,

שלום ,

המחשב כל פעם מתכבה לי אז אוכללכתוב רק הודעות קצרות,,
לגיבי הראיונות קבלהלתואר שני בפסיכולוגיה,
מה הם בדיוק שואלים, מה הם רוצים לדעת, אילו דברים צריך לספר ואילו לא,,,, מה הם בעצם מחפשים.? זה עוד קצת רחוק ממני, אבל זה מסקרן אותיכי אני מנסה לעשות את הדרך לשמה....

לגבי עבודה,

האם המראיינים, לתואר שני, מצפים שסטודנטים יעבדו במה שקשור לתחום הפסיכולוגיה בתואר ראשון? האם הצבירת נסיון הזו חשובה?

באמת סטודנטים לתואר שני עובדים בכל מיני עבודות לא מקצועיות כדי למממן את עצמם? זה ממש באסה.......

katzeran

New member
עבודה בתואר ראשון

לגבי קבלה לפסיכולוגיה קלינית, צריך להגיע עם המלצות מעבודה במקום טיפולי, אבל את לא צריכה לדאוג לזה בעצמך כי האוניברסיטה דואגת לזה (שולחים אותך להתנסות כזו במסגרת התואר הראשון, אבל זה באוניברסיטה, ואני לא יודע מה קורה אם לומדים במכללה או באוני' הפתוחה)

בנוגע לעבודה בתואר השני, זה כמו כל תואר שני... צריך להתפרנס ממשהו....

פסיכולוגיה שיקומית ,

מה עושים עם תואר שני בפסיכולוגיה שיקומית, האם כדאי, האם יש לזה ביקוש?

Philip Jr

New member
האם כדאי / האם יש ביקוש

איך את מגדירה כדאי? יש תחומים אחרים בפסיכולוגיה שקורצים לך יותר? או שתבחרי לפי למה יש ביקוש?

לצערנו הרב, תמיד יהיו אלו שזקוקים לשיקום. מוצר אלקטרוני יכול להתיישן, ואפליקציה לסלולר נמאסת מתישהו, אבל אנשים שזקוקים לטיפול ושיקום תמיד יהיו, כך ש - JOB SECURITY זה בהחלט פחות בעיה בתחום השיקומי. מצד שני במדינת ישראל כמו בהרבה מדינות אחרות יש בעיה של תקנים ותקציבים, וההיצע של התפקידים בתחום הזה ובכלל תלויים בהמון גורמים פוליטיים/מדיניים, רפואיים ועוד שעלולים להשתנות עד שאת תסיימי את התואר השני. לכן קשה מאד לענות על שאלות כאלו, ואני הייתי ממליץ לך לקבל הכשרה בתחום שהכי מעניין אותך, תחום שאת רואה את עצמך עובדת בו לטווח הארוך ושאולי אפילו יש לך תשוקה אליו. זה האידאל.

כמובן,

ישבתי עם מחשב מאוד לא נוח, שכל פעם התכבה לי.... אז כתבתי את ההודעות בנפרד. אשמח לקבל תשובה לשאלות ממי שיודע!
תודה.

sense9

Member
מנהל
ממליצה לך לעיין בטאגליין

ולהריץ חיפוש בפורום, תמצאי תשובות לשאלותייך:)
ואין לך מה להלחץ כבר מעכשיו.

אני בכל מקרה רוצה מענה ,

לגבי פסיכולוגיה שיקומית מה עושים עם זה
ולגבי באילו עבודות כדאי לעבוד בתואר ראשון כדי להתקבל לתואר שני, חייבים לעבוד במשהו בתחום? יש לי כבר המלצה על התנדבות ואני לא יודעת אם היא טובה......

תודה, עינב

Philip Jr

New member
אין ממש קשר

בין "עבודה בתחום" לבין קבלה לתואר שני.

כלומר, יש קשר בין צבירת ניסיון מחקרי וקליני, אבל אין ממש עבודות בשכר שתתקבלי אליהן עם תואר ראשון בפסיכולוגיה ושיועילו לך לקבלה לתואר שני.

כידוע לך אני מניח, הקבלה תלויה בממוצע התואר, בציוני מתא"ם ברוב במקרים, בהמלצות, קורות חיים, חיבורים מסוימים וראיונות לחלק מהמסלולים. כמובן שניסיון מחקרי או קליני מועיל, ואותו לרוב צוברים בהתנדבויות. אכן, סביר להניח שאת לא יודעת בודאות איך ההמלצה שלך נראית, אבל כנראה שאת יודעת אם עשית עבודה טובה או לא. אם יש לך את הזמן ואת היכולת אין ספק שעוד התנדבות רלוונטית או עבודה מחקרית רלוונטית תוכל לקדם אותך ולהגביר את סיכוייך להתקבל למסלולים מסוימים.

לגבי פסיכולוגיה שיקומית, זו גם לא תעלומה גדולה מדי. תפגשי פסיכולוגים שיקומיים במקומות כמו בתי חולים, במיוחד בתי חולים מיוחדים כגון בית לווינשטיין ברעננה. תוכלי לפגוש אותם גם בבתי-אבות, או הוסטלים לאנשים עם אוטיזם, או מכורים למיניהם וכדומה. הפסיכולוג השיקומי עוסק (הפתעה גדולה בדרך) בשיקום, בעבודה עם החולה והמשפחה, באבחון בעיות מסוימות, בהפנייה לרופאים ומטפלים אחרים וכדומה. לא חסר מידע על התפקיד והמסלולים המוצעים ברשת.

katzeran

New member
ראיונות קבלה

מוזמנת לקרוא פוסט שכתבתי על הנושא. זה אמנם מלפני כמה שנים, אבל אני מאמין שלא השתנה הרבה - http://www.alhasapa.com/posts/student-guide-interviews/

משם תוכלי להגיע לשאר הפוסטים שלי על הקבלה לתואר שני, אולי יאיר עינייך

למעלה