שלום

סביון1

New member
שלום

אני מחפשת מתכון ועצות לעוגה פשוטה של פעם שמורכבת מעוגת טורט רגילה, עליה שכבת קצפת, ועליה שכבת ג'לי עם פירות. אני לא סגורה לגבי הקצפת, אבל נראה לי שמשהו צריך להפריד בין הג'לי לטורט, אחרת מנסיון העבר כל הג'לי נספג בטורט ולא נשאר מספיק לשכבה עצמה. האם למישהו יש עצה/מתכון?

תודה
 

bali

New member
מנהל
עוגת תותים וג'לי של חנה

אפשר להכין עם פירות אחרים מלבד תותים, ואז להתאים את טעם וצבע הג'לי לפירות הנבחרים.

עוגת תותים וג'לי

רצוי להכין העוגה על כל שלביה 24 שעות לפני ההגשה

הכמויות הם לתבנית פיירקס 26 עגולה (אבל אפשר להכין גם בתבנית קפיצית בהנחה שהיא נסגרת טוב ולא תנזל)

חומרים לבסיס העוגה

1 גביעי אשל או יוגורט
2 ביצים שלמות (מס' 1)
3/4 כוסות סוכר
¼ 1 כוסות קמח רגיל
2 כפיות אבקת אפיה
1 כפות שמן


אופן ההכנה
לערבל 1 אשל + 2 ביצים + הסוכר
להוסיף את שאר החומרים.
לאפות בחום בינוני-גבוה עד שתזהיב (30-40 דקןת)
מ י י ד עם הוצאת העוגה מהתנור ליצוק ½ 1 כוסות מים מהברז
ל ק ר ר


לקרם :

1 שמנת מתוקה
1 אינסטנט פודינג וניל
1 כוס חלב
1 ג'לי בטעם תות
1 סלסלת תותים יפים

להקציף השמנת + האינסטנט פודינג + חלב – לשטוח על גבי העוגה
לחתוך את התותים לפרוסות לאורך התות – להניח על-פני הקרם.
להכין את הג'לי בהתאם להוראות ההכנה – בתחילה ליצוק את הג'לי על פני התותים עם כף כדי לא להרוס את הסידור היפה, ובהמשך ליצוק את שארית הג'לי בזהירות על העוגה.

לקרר כמה שעות, רצוי ללילה שלם או אפילו יממה.
 

אילנית12

New member
בבקשה טורט קצפת עם ג'לי

מתכון מעולה
מקור סיווי24
לתמונה נוספת:
חומרים: (תבנית 24)
6 ביצים
180 גר` סוכר (כוס פחות כף)
180 גר` קמח (כוס ורבע)
1 כפית אבקת אפייה
50 מ"ל שמן קנולה (כרבע כוס)
50 מ"ל מיץ תפוזים( כרבע כוס)

הכנה:
1 להפריד ביצים.
2 לטרוף ידני חלמונים ו-1/3 מהסוכר+ שמן+ תמצית וניל והמיץ תפוזים.
3 להקציף חלבונים תוך כדי הוספת סוכר בהדרגה לקצף גמיש (לא נוקשה)
4 להוסיף חלמונים לחלבונים בתנועות עטיפה עדינות ואת החומרים היבשים בקיפול.
5 לצקת לתבנית- לאפות ב-180 כ-40 דקות. מצננים(תלוי בתנור).

ציפוי:
500 סמ"ק שמנת מתוקה/צימחית
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
מקציפים לקצפת יציבה.

1 קופסא שימורי אננס/משמש/אפרסק- לשמור את נוזל הפרי.
1 ג`לי אננס/משמש
הכנה:
מצננים את העוגה. חוצים ל 2 ומרטיבים את התחתית היטב עם סירופ האננס( או מה שבחרתם ) בעזרת מברשת. מורחים שכבה של קצפת ומפזרים מעל אננס, מכסים בחצי העוגה הנותרה ומרטיבים שוב בנוזל הפרי. מורחים עוד שכבת קרם מעל ומסדרים אננס, מכניסים למקפיא לחצי שעה בערך.
מכינים ג`לי על פי הוראות ההכנה ויוצקים מעל בזהירות, מקררים במקרר להתייצבות.

עוגה טעימה.

בהצלחה.
אילנית12 בלוג מתכונים.
 

סביון1

New member
תודה רבה רבה לשתיכן.

בסוף עשיתי מיש מש של כמה מתכונים - את הקרם עשיתי לפי המתכון שלך, אילנית, ואת הטורט קצת אחרת (כי התעצלתי להפריד ביצים). ועשיתי רק שכבה אחת של קרם ושל ג'לי. מספיק שחיתות גם ככה. היום בערב נטעם ונדע איך יצא. עוגה של פעם...
 
למעלה