שלום :)

שלום :)

היי

מרגישה קצת אבודה וחשבתי איפה אפשר לפרוק את הכל ואולי גם לקבל קצת עצות...אז הגעתי לכאן

אז שלום לכולם :)
אני בת 22 מהמרכז. אני מרגישה כאילו אני לא בכיוון הנכון בחיים וזה משגע אותי.
אני לומדת לתואר ראשון במכללה (רק פעמיים בשבוע),עובדת בעבודה משרדית קרוב לבית,ומרגישה תקועה..
נראה לי אני מתחרטת שלא עשיתי שום טיול גדול אחרי הצבא, עבדתי ממש קצת בחו"ל ובכלל לא חסכתי. מצד אחד זה מרגיש לי חשוב להמשיך ללמוד,אבל מצד שני בגלל הלימודים אני לא יכולה לנסוע לטיול גדול, וגם בגלל העבודה,רק התחלתי לעבוד שם ופתאום לטוס לכמה חודשים ולצפות לחזור לא נשמע הגיוני.
אז ניסיתי לחשוב על כיוון אחר שיעשה לי שמח בחיים ולעבור לגור בתל אביב,אבל אז בכלל לא יהיה לי כסף לכלום. (לימודים 2000 בחודש,עוד שכר דירה 2500 ש"ח וזהו..אין משכורת)
אז אני לא יודעת מה לעשות..אולי הכל קורה לטובה כמו שאני מאמינה וכן יצא לי לצאת לטיול כזה אחרי לימודים...אבל אולי לא וזה יהיה פספוס..

אז זהו..פרקתי :) ואני אשמח לשמוע את מה שיש לכם להגיד

BloodyRose

New member
הטיול הגדול יכול לחכות

ועצה אישית? כל עוד את לומדת, והמשכורת שלך היא כמו שתיארת, אל תמהרי לצאת לדירה שכורה (בטח ובטח שלא בתל אביב). לא יודעת איך הגעת ל 2500 ש"ח, אבל אל תשכחי שלשכר הדירה צריך להוסיף אוכל, חשבונות, נסיעות וכו'. 2500 בת"א זה לא ריאלי (כן, גם האוכל והשתייה יותר יקרים בת"א, לא רק שכר הדירה).
אפשר לגור עם שותפים ולחסוך בשכ"ד ובחשבונות, אבל גם זה סביר להניח יעבור את ה 2500...

אם המטרה היא לגור מחוץ לבית - יש מספיק מקומות במרכז שהרבה יותר זולים מת"א, אבל תלוי איפה המכללה וכמה את רוצה להוציא על נסיעות. אם המטרה היא לגור בת"א, תחפשי לכל הפחות עוד עבודה, כדי לא לשרוף את כל המשכורת על הלימודים והמגורים.

אם את מעוניינת לחסוך כדי שאחרי הלימודים תוכלי לטוס לטיול המיוחל, תישארי לגור אצל ההורים, גם אם זה גורם לך להרגיש "תקועה". את תרגישי הרבה יותר רע כשתגלי שלא נשאר כלום מהמשכורת בסוף החודש...

דווקא מה שאמרת על זה שאת "לא בכיוון הנכון בחיים" מושך את תשומת ליבי - למה את מרגישה ככה? האם את לומדת תחום שמעניין אותך? אני יודעת שזה משפט מעצבן, אבל להגיד בגיל 22 שאת לא "בכיוון הנכון" זו הגזמה לא נכונה. אם הלימודים לא מעניינים אותך ואת לא תרצי לעסוק בזה בעתיד - אפשר לעזוב. אפשר לחפש תחום שיותר מושך אותך. אפשר לעשות קורסים באוניברסיטה הפתוחה במגוון נושאים כדי לראות מה מעניין. אפשר ללכת להכוונה מקצועית, שם יעזרו לך להבין איך לשלב את תחומי העניין שלך בלימודים ובשוק העבודה. (ואפשר גם לא ללמוד, אבל אני לא רוצה שיגידו שאני מנסה להסיט אותך לדרך רעה :p )
את בגיל שבו הכל פתוח לפנייך, ואם משהו לא מעניין אותך, יש לך את הפריבילגיה לחפש כיוונים אחרים.

וואו, העצות שלך ממש מלאות וטובות!

נשמע שיש לך הרבה ניסיון ורצון טוב.
איזה יופי!

תודה על התשובה :)

המטרה היא לא לגור מחוץ לבית אלא למצוא חיים..אני יודעת שלהמשיך לגור בבית זאת הדרך לחסוך,אני לא משלמת על כלום ובקושי עושה משהו (
), אבל את בהחלט צודקת..

לגבי הלימודים..אני לומדת מנהל עסקים ושיווק,זה נורא משעמם אותי,שיווק סביר..אני עושה את זה די בשביל ה"תואר", מצידי בכלל לא ללכת ללמוד עכשיו, אבל זה ירגיש לי כאילו אני מאכזבת את אמא, היא תמיד אומרת שלימודים זה חשוב והיא לא רוצה שאני אעבוד קשה כמוה. חוץ ממנהל עסקים אין משהו אחר שמספיק מעניין אותי בשביל לימודים. בעתיד חשבתי לעסוק בכל נורא השיווק/פרסום משהו כזה..
כרגע אני בסמסטר קיץ בשנה הראשונה עדיין,אח"כ יש לי עוד סמסטר..וחשבתי שזה הזמן להחליט מה לעשות..כדי לא למשוך את זה יותר מידי.

BloodyRose

New member
למה שלא תחפשי בינתיים עבודה בתחום?

אם את רוצה בעתיד להתברג בתחום השיווק והפרסום (וזה תחום שצריך להתברג אליו, ציונים טובים זה לא תמיד מספיק), למה לא להתחיל כבר מעכשיו?
תחפשי, אפילו משרת סטודנט (אם זה קיים בתחום...), ואפילו משרה עם שכר נמוך יחסית - לעבוד במשהו שמעניין אותך יכניס הרבה יותר צבע לחיים מאשר מגורים בדירה שכורה שזוללת לך את המשכורת.
ומה בנוגע ללימודים בתחום? קריאטיב, או איך שלא קוראים לזה
. גם האמא תהיה שמחה, כי את בכל זאת לומדת, וגם את תהיי שמחה, כי זה מעניין אותך ויכול לפתוח לך דלתות.
אמנם זה לא לימודים "כמו שההורים אוהבים", אבל אם זה מה שמושך אותך, למה לא?

קודם כל תודה,את מאוד מעודדת אותי :)

האמת לא ידעתי מה זה קריאייטיב, ובדקתי באתר שלהם וזה בהחלט נשמע מעניין,השארתי להם את הפרטים שלי!
הסיבה שאני לא מחפשת עבודה בתחום כי זה פשוט לא נוח,הלימודים עולים הרבה כסף אז צריך לעבוד במשרה מלאה,וכל הנסיעות מפה לשם מתישות אותי. חשבתי בשנה השלישית לחפש משהו בתחום.

תכלס..אחרי כל המחשבות האלה,אני צריכה נראה לי שוב חבר חח שאני אפסיק לחפור לעצמי כל כך במחשבות. זה ממש מוזר להיות שוב רווקה אחרי כמעט שלוש שנים

המון תודה לך :)

Optimistic Girl

New member
אולי זה העיניין?

שנפרדת מהחבר אחרי שלוש שנות זוגיות?
זה בהחלט לא קל...

spaysi8

New member
מה זה רווקה?

היה לי חבר שלוש שנים וישר אחריו יש לי עכשיו עוד חבר..
אני לא אומרת שהחיים לא טובים בתור רווקה אבל בהחלט יותר כיף שיש בנזוג..
יש לי מספר בנים רווקים אם בא לך שיידך :p:p

Light18m

New member
הקטע של הטיול הגדול

רק ישראלים יוצאים לטיול הגדול אחרי צבא.
פגשתי אנשים מכל העולם שיוצאים לטיולים גדולים, בכל אחד משלבי החיים.

אני אישית מתכנן עוד הרבה טיולים גדולים. תמיד אפשר למצוא זמן.

מחזקת את דבריו.
הרצון לטיול הגדול נובע מהחלץ הסבבתי שאת לא מודעת אליו.
יש דברים יותר חשובים מטיול גדול.

Puskas

New member
קח כמה דקות לנחש למה

רק ישראלים עושים טיול גדול ותחזור אליי עם תובנות

togi12

New member
ממש לא רק ישראלים

פשוט רק אצל ישראלים זה אחרי צבא!
בטיול פגשתי גם בני 18 מקסימים ובוגרים,
ומנגד בני 25+ שסיימו אוניברסיטה,
או בני 30+ שעזבו הכל ובאו..

וכו'.

:)

Puskas

New member
אוקיי זה מדויק יותר

הקטע של טיול אחרי צבא, הגיוני שיהיה בעיקר בישראל לא? :)

Light18m

New member
אין בעיה לעשות טיול אחרי צבא

אבל זה לא צריך להיות דווקא אחרי הצבא, וגם לא היחיד בחיים...

spaysi8

New member

אני גם מתכננת על טיול כזה בשלב אחר בחיים, בעיקר כי עכשיו אני לא יכולה..

למעלה