שלום

Magma The Dark

New member
שלום

אני מגיעה מפורום רומח הדרקון ורק לאחרונה אני קוראת טרי פראצ´ט בנתיים קראתי את פירמידות ולא אהבתי למרות שהעלילה מעניית היא לא ממש מובנת (אולי זה התרגום) והקפיצות מעניין לעניין עצבנו אותי. אבל הספר השני שקראתי תרועת מוות (Mort) ממש ממש יפה זה שינה את דעתי לגמרי לגבי מוות (הוא סתם בחור נחמד שעושה את העבודה שלו כמו כולם, נכון? למה לפחד ממנו
) עכשיו אני באמצע איש הקציר (איזה יופי עוד ספר על מוות) מאגמה.

dino_din

New member
פירמידות זה באמת לא ספר

שטוב להתחיל איתו...קצת קשה להבין מה הולך שם בדיוק גם אם אתה קורא ותיק. אבל מורט הוא הספר הכי טוב (לדעתי) ובגללו אני התמכרתי לסופר.... איש הקציר זו בחירה נחמדה להמשך... הייתי ממליץ לך אחר כך על color of magic או אחיות הגורל..... בכל מקרה, ברוכה הבאה :) דינו.

DviRincewind

New member
אני דווקא אהבתי מאוד את פירמידות

הוא היה הפראצ´ט השני שקראתי וגם אחד הטובים ביותר. בכל אופן, לדעתי אפילו Sourcery (מעשי קסמים) הוא ספר טוב להתחיל בו, למרות שהוא השלישי בשרשרת Rincewind.

The Flash

New member
נכון! אני התחלתי עם מעשי קסמים...

והמשכתי עם שני הראשונים של סתמרוח(כמובן שלפני כל זה בא המשחק הראשון שהיה קורע)

Deathatred

New member
פירמידות

הוא ספר מצחיק למדי אבל העלילה די סתומה ומה שקורה בסוף די מבולבל. בקשר ל"מורט" ול"איש הקציר" - מדובר אכן בספרים מצחיקים וגדולים שמאירים באור אחר לגמרי את מוות. אני אפילו אעז ואומר שהספרים שפראצ´ט כותב על מוות הם הטובים ביותר בסדרת "עולם הדיסק".

BinKi

New member
אני התחלתי בפירמידות

למרות שהוא ספר מצחיק מאד, לדעתי לא כדי להתחיל איתו הוא עמוס פרטים שיכולים לעצבן בשלב מסויים למי שאין לו רקע בעולם הדיסק.

SaidinsTaint

New member
זה נכון שבפירמידות

יש שגאות בגרסה העברית שהופכות את הספר ליותר מבלבל ממה שהוא בגרסת המקור? ויש עוד שגיאות חשובות דוגמת "ריבת התפוזים העצובה" ספרים בעברית? אני חושב שמעבר לספר 4 או 5 קראתי את כל הספרים באנגלית ( מלבד בשורות טובות), אבל מסתבר שכל שגיאה קטנה יכולה להשפיע... באיזה ספר מחפשים את השם של הספרן? אני לא זוכר קטע כזה... אם כבר דיברו על זה ולא מתחשק לכם לחזור אני אשמח אם תפנו אותי לשרשור המתאים

tooli

New member
פירמידות היה ספר מקסים אבל

אי אפשר להתעלם מהספרים של מוות (מורט...או ריפר) אגב עד כמה שאני זוכר זה אולי בזמנים מעניינים

DviRincewind

New member
קשה לי להבין...

את ההתרגשות הגדולה סביב מורט. אמנם קראתי אותו מזמן, אבל הוא זכור לי בתור ספר ממוצע ביותר, לא? פירמידות הוא ספר נהדר ואני לא זוכר אותו בתור מבולבל או עמוס.

dino_din

New member
מורט

מורט הוא לא ספר ממוצע בכלל. ספר מצויין, מצחיק.... נדמה לי שזה הראשון שבו מוות מופיע בתפקיד הראשי וחוץ מזה הוא פשוט יותר קליל מבחינת רעיונות ופיתול בעלילה ולכן יותר קל לקרוא אותו. פרמידות הוא ספר ממש מבולבל. גם בפעם השניה שקראתי אותו ויש לי ניסיון רב עם ספרי פ´ראצט הוא עדיין מצריך קריאה נוספת של חלקים מסויימים. לא ממומלץ למתחילים (בלי שום קשר שהוא ספר טוב...). דינו.

Mnementh

New member
אוף לא קראתי את פירמידות....

את MORT קראתי רק חלקית אני חייב להגיד, רציתי לחזור לזה לאחרונה. החלפתי את זה עם FEET OF CLAY עם מישהי ואיבדתי קשר איתה. אני דווקא מצטער כי FEET OF CLAY פשוט מושלם....

Cross17

New member
גם אני התחלתי ברומח...

הדרקון, מתישהו שהייתי בכתה ב´ קראתי את הרשומות הראשון. עכשיו יש לי כבר את כל הסדרה :) רק אני שמתי לב שרבים מהקוראים של פראצ´ט הם אלו שהתחילו מהסדרות ספרים של "מבוכים ודרקונים", כמו "מחזור כישור הזמן" "מחזור שער המוות" "ממלכות נשכחות" והסגנון? -עמית

למעלה