היי קסנדרה
ראשית אני סומך את שתי ידי על התשובה של צחי.
שנית - לגבי מה ששאלת עכשיו , אם אני אישית הייתי זקוק לטיפול לא הייתי הולך לסטודנטים בסטאז' (למרות שאני עצמי הייתי בעבר סטודנט לרפואה סינית והיו לי מטופלים כאלו).
פשוט הנסיון והבגרות הנפשית חשובים מאוד כחלק מהטיפול. טיפול איננו רק "טכניקה" אלא הרבה מאוד ובעיקר "רוח המטפל".
זה כמובן תלוי מאוד באישיותו של המטפל ויתכן מטפל סטודנט עם "רוח מטפל" חזקה , אך "רוח המטפל" זה גם משהו שנבנה עם השנים.
אני כמטפל מאוד משתדל "ללכת לקראת" בנושא התשלום , וכמעט כל מטפל שאני מכיר אם יראה שיש בעיה כספית "ילך לקראת".
כל המטפלים שאני מכיר באו למקצוע כדי לעזור לאנשים קודם כל , ולא בשביל הכסף.
אך טיפול ללא עלות לגמרי איננו מומלץ , כי כשאת משלמת כסף זה מראה שאת נותנת אמון בטיפול ומוכנה להשקיע בו.
את מוכנה לצאת מ"איזור הנוחות" ולהסתכן , מה שאומר שיש פתיחות לשינוי וממילא יהיה כח אנרגטי לטיפול.
לכן זה חשוב , גם בשביל הטיפול לתת תשלום כלשהוא.
זה לא חייב להיות תשלום "יקר" , ואפילו לא חייב להיות דווקא כסף. אך חייבים לתת עבור הטיפול תמורה כלשהיא אם רוצים שהוא יעבוד.
ודבר שני - מטפל הוא בעל מקצוע ואדם שצריך להתפרנס. האם מהמוכר במכולת או בסופר היית מבקשת שיתן לך מוצרים ללא עלות ?
אם היית מזמינה הביתה טכנאי , האם היית מבקשת שיעבוד ללא עלות ?
מה שכן לבקש הנחה או מחיר מוזל בגלל מצב כספי , זה לגיטימי ונכון , וכמעט כל מטפל שאני מכיר יסכים לכך.
רבה !!!