אהלן
רעיונות:
אפשר ללכת בכמה כיוונים שונים,
1. ארוחה שלמה במחבת
מתחילים בלהקפיץ ירקות במחבת - אפשר להשתמש בירקות קפואים ואז לא צריך להתעסק הרבה בחיתוך שלהם. לזה מוסיפים קטנית מהסוג הקפוא שכבר מוכן או מקופסת שימורים, כך שזה כבר מבושל ולא צריך להתעסק. ולזה מוסיפים דגן כלשהו - קוסקוס אינסטנט שמכינים בחמש דקות, בורגול שמספיק להשרות במים, אורז שמבשלים בנפרד 20 דקות בזמן שהירקות בטיגון, פסטה שמבשלים בנפרד, אטריות אורז שמספיק להשרות במים, וכו' וכו'. מבחינת תיבול אפשר ללכת על שמן זית ושום, או ללכת לכיוון האסייתי של סויה, צ'ילי מתוק וסילאן.
כך או כך מדובר בהכנה של 20 עד 30 דקות, ויש ארוחה שלמה שגם תחזיק במקרר לעוד יום יומיים קדימה.
2. סלט
עקרון דומה, רק על בסיס ירקות חיים ולא מוקפצים. חותכים סלט, מוסיפים קטנית מבושלת כלשהי, מתבלים במלח לימון ושמן זית. לזה אפשר להוסיף אורז/בורגול/ווטאבר, או לאכול לחם ליד.
3. הכל בסיר אחד
מכינים או קונים רוטב עגבניות, זורקים לתוכו ירקות, קטניות ודגן כלשהו, מבשלים עד שנהיה תבשיל
רעיונות נוספים:
מקושקשטופו (מפוררים טופו ומתבלים ואז מטגנים עם קצת בצל, פלפלים, פטריות או מה שרוצים), אוכלים עם לחם וסלט - אחלה ארוחת ערב/בוקר.
מג'דרה ואורז באופן כללי זה דבר שמכינים מהר ואפשר להוסיף לתוכו דברים כדי שיהיה יותר מזין ומשביע -עדשים כתומות, גזר ותפו"א מגורר, עגבניות מגוררות ופפריקה, שמיר מיובש ואפונה, וכו'.
חביתת קמח חומוס
פסטות זה קל להכין ואפשר לגוון- פעם עם רוטב, פעם עם ירקות מוקפצים, פעם אפוי בתנור כמעין פשטידה. אפשר עם רוטב עגבניות, אפשר שמנת (צמחית לבישול), אפשר רוזה, אפשר על בסיס שמן זית.
אנטיפסטי - מלא ירקות צלויים בתנור בשמן זית ומלח - לצד אורז או בכריך.
שניצל טופו או שניצל סייטן, ופירה ליד.
יש הרבה אוכל מוכן קנוי שאפשר לקנות - זה לא הכי בריא בעולם אבל אפשר ליד זה להכין ירקות או משהו יותר מזין.
מרקים
סלטים עשירים שמכילים גם קטניות או קוביות טופו שהורתחו במי מלח והושרו במקרר בשמן זית ולימון
קציצות טופו - יש מתכון טוב בבלוג של עינת שגיא, פשוט ומהיר להכנה.
הטחון מהצומח של טבעול מאוד טעים, אפשר להכין ממנו בולונז או פאי רועים או פאי עם בצק עלים/פילו, או לאכול סתם ככה מטוגן עם בצל וירקות לצד פירה או אורז.
קוסקוס עם מרק ירקות.
שעועית אפויה ברוטב (בשימורים) עם אורז / קוסקוס
שווארמה מטופו/סייטן
התעייפתי