שלום

redsnowhite

New member
שלום

חברה שלי התחילה להיות חצימחונית, היא אוכלת בשר/עוף/דגים פעם בשבוע בערך לרוב גם פחות. המעבר מאד קשה לה. חסר לה הבשר בארוחה, חסר לה משהו ליד האורז. כל ההצעות שנתתי לה לוקחות יותר מדי זמן לטענתה והיא מחפשת משהו שלוקח 15-30 דקות להכין סך הכל. היא גם סטודנטית ועובדת וקשה לה לבלות זמן רב במטבח.
מה ניתן להציע לה? לא מבקשת מתכונים, אלא רעינוות שלא לוקחים זמן רב מדי. מה יכול לספק את הצורך הזה שלה. לא בא לי שתחזור אחורה
 

redsnowhite

New member
ובשבילי אני שואלת, לגבי סייטן

כמה זמן כדאי להשרות חתיכת סייטן עד שתספוג את טעם הרוטב מבפנים אבל מצד שני לא תהיה כבר מגעילה? אם העובי שלה הוא כרגיל כמו שמגיע בחבילות של טבע דלי? ואם בכלל היא יכולה לספוג ולהיות טעימה גם מבפנים.
הכנתי פעם שניצלונים וזה מבפנים היה טפל/תפל וחסר טעם, נורא התבאסתי
 

ladybug6

New member
אהלן


רעיונות:
אפשר ללכת בכמה כיוונים שונים,
1. ארוחה שלמה במחבת
מתחילים בלהקפיץ ירקות במחבת - אפשר להשתמש בירקות קפואים ואז לא צריך להתעסק הרבה בחיתוך שלהם. לזה מוסיפים קטנית מהסוג הקפוא שכבר מוכן או מקופסת שימורים, כך שזה כבר מבושל ולא צריך להתעסק. ולזה מוסיפים דגן כלשהו - קוסקוס אינסטנט שמכינים בחמש דקות, בורגול שמספיק להשרות במים, אורז שמבשלים בנפרד 20 דקות בזמן שהירקות בטיגון, פסטה שמבשלים בנפרד, אטריות אורז שמספיק להשרות במים, וכו' וכו'. מבחינת תיבול אפשר ללכת על שמן זית ושום, או ללכת לכיוון האסייתי של סויה, צ'ילי מתוק וסילאן.
כך או כך מדובר בהכנה של 20 עד 30 דקות, ויש ארוחה שלמה שגם תחזיק במקרר לעוד יום יומיים קדימה.

2. סלט
עקרון דומה, רק על בסיס ירקות חיים ולא מוקפצים. חותכים סלט, מוסיפים קטנית מבושלת כלשהי, מתבלים במלח לימון ושמן זית. לזה אפשר להוסיף אורז/בורגול/ווטאבר, או לאכול לחם ליד.

3. הכל בסיר אחד
מכינים או קונים רוטב עגבניות, זורקים לתוכו ירקות, קטניות ודגן כלשהו, מבשלים עד שנהיה תבשיל :)


רעיונות נוספים:
מקושקשטופו (מפוררים טופו ומתבלים ואז מטגנים עם קצת בצל, פלפלים, פטריות או מה שרוצים), אוכלים עם לחם וסלט - אחלה ארוחת ערב/בוקר.
מג'דרה ואורז באופן כללי זה דבר שמכינים מהר ואפשר להוסיף לתוכו דברים כדי שיהיה יותר מזין ומשביע -עדשים כתומות, גזר ותפו"א מגורר, עגבניות מגוררות ופפריקה, שמיר מיובש ואפונה, וכו'.
חביתת קמח חומוס
פסטות זה קל להכין ואפשר לגוון- פעם עם רוטב, פעם עם ירקות מוקפצים, פעם אפוי בתנור כמעין פשטידה. אפשר עם רוטב עגבניות, אפשר שמנת (צמחית לבישול), אפשר רוזה, אפשר על בסיס שמן זית.
אנטיפסטי - מלא ירקות צלויים בתנור בשמן זית ומלח - לצד אורז או בכריך.
שניצל טופו או שניצל סייטן, ופירה ליד.
יש הרבה אוכל מוכן קנוי שאפשר לקנות - זה לא הכי בריא בעולם אבל אפשר ליד זה להכין ירקות או משהו יותר מזין.
מרקים
סלטים עשירים שמכילים גם קטניות או קוביות טופו שהורתחו במי מלח והושרו במקרר בשמן זית ולימון
קציצות טופו - יש מתכון טוב בבלוג של עינת שגיא, פשוט ומהיר להכנה.
הטחון מהצומח של טבעול מאוד טעים, אפשר להכין ממנו בולונז או פאי רועים או פאי עם בצק עלים/פילו, או לאכול סתם ככה מטוגן עם בצל וירקות לצד פירה או אורז.
קוסקוס עם מרק ירקות.
שעועית אפויה ברוטב (בשימורים) עם אורז / קוסקוס
שווארמה מטופו/סייטן

התעייפתי
 

redsnowhite

New member
ליידי באג היקרה! יועבר לה מיידית!

גם אני לקחתי כמה רעיונות לעצמי
תודה רבה
 
שבבי סויה / פתיתי סויה!

היוש,
אני אוהב להשתמש בשבבי סויה/פתיתי סויה בתבשילים ורטבים. הם מדמים די טוב מרקם של בשר טחון, וסופחים טעמים בצורה די מדהימה.
והיתרון העיקרי שלהם: לא צריך להשרות מראש, הם מתרככים ממש בדקות ספורות.
הנה מדריך לשימוש בשבבי סויה:
veg.anonymous.org.il/soy-flakes
 
למעלה