שלום :)

al haboker

New member
שלום :)

התחלתי להתאמן בחדר כושר אחרי כמה שנים של חוסר פעילות. מאד מרגש וממש כיף! אני באה בעיקר בשביל שחייה כרגע, ורציתי לדעת על איזה איזורים בגוף שחיית חזה עובדת? אני רוצה להתמקד בעיקר בבטן ובפלג הגוף העליון (חיטוב והצרת היקפים) כמובן שאתייעץ גם עם המאמן, אבל רציתי לדעת גם את דעתכם

Mידאס1

New member
שלום שלום

שחייה, בכל סגנון, מפעילה את כל השרירים בגוף (מי יותר ומי פחות).

שחיית בסגנון חזה מפעילה הכי הרבה קבוצות שרירים לעומת סגנונות אחרים והיא הכי מורכבת מבחינת קואורדינציה. יחד עם זאת הוא גם הסגנון ה"מסוכן" ביותר. בניגוד לחתירה למשל, שחייה בסגנון חזה מכריחה את השוחה לקשת את הגב ונוצר עומס רב על הגב התחתון, מה שעלול להוביל לבסוף לפציעות (בייחוד אצל אנשים שאינם שחיינים מקצועיים). בנוסף לכך גם רצועת הברך הפנימית חשופה ל"סכנה" משום שמופעל עליה לחץ רב במהלך השחייה.

כאמור בשחייה בסגנון חזה מופעלות כל קבוצות השרירים, אך אלה השרירים העיקריים שמופעלים:
רגליים: Gluteus medius - אחראים להרחקת הרגליים (מרחיקים), , Adductors - longus + Brevis + magnus - אחראים לקירוב של הרגליים (מקרבים)
ידיים: Deltoid , Triceps, Biceps
גב: גב רחבי

כמובן ששרירי הבטן עובדים ללא הרף גם כן (זה רק טבעי, מאחר והבטן מתוחה לאורך הפעילות כולה).

בהצלחה!

al haboker

New member
תודה רבה!

עזר לי מאד.

ובכלל, אחרי קריאה חצי מעמיקה, הבנתי שכל השרירים מופעלים כמעט בכל פעילות. זאת אומרת.. אני לא יכולה לחטב אך ורק את הבטן. שזה בסדר, כן? אבל חידש לי.
שבוע נפלא!

Mידאס1

New member
תשובה

אי אפשר לפקוד על הבטן "התחטבי". כשעובדים על חיטוב הגוף, כל קבוצות השרירים בגוף מופעלות ואי אפשר לצפות מחלק אחד בגוף שלנו להיפטר משומן יותר מאשר חלקים אחרים.

שמחתי לעזור.

שבוע מקסים

למעלה