שלום

שלום

שאלתי כבר בפורום הורים לתינוקות ואני חושבת פחות או יותר שזה מתאים גם לכאן.
עד איזה גיל בערך שינה של תינוק מתייצבת כדי שהאם תוכל לישון כמו שצריך?כל כמה זמן צריך להניק?האם גם בלילה?
אשמח לדעת איך זה עודנו או היה אצלכן ואיך זה במקרה של תאומים.אשמח לכל תגובה.
 

שלישה6

New member
שינה לתינוקות יונקים

שלום דניאלה,

לא ציינת בן/בת כמה התינוק שלך, וזה חשוב. ועוד יותר חשוב בתינוקות שיונקים- כיצד מרדימים את התינוק.

במהלך שנת הלילה אנחנו חווים מספר מחזורי שינה, כאשר בסיומו של כל מחזור שינה, יש יקיצה קמרה. רובנו, מתהפכים, מתכסים או מסדרים את הכרית וממשיכים לישון. תינוקות, מחפשים את התנאים שהיו להם בתחילת הלילה. כך שאם התינוק נרדם בהנקה בלבד, הוא יחפש את ההנקה כדי להירדם שוב. לא מדובר בצורך תזונתי בהכרח (למעט בחודש- חודשיים הראשונים), אלא בהקשר שינה שהוא זקוק לו כדי להירדם.

באופן כללי, תינוקות יונקים נוטים לפתוח מרווחים קטנים יותר לעומת תינוקות שניזונים תמ"ל. בגיל חודשיים נצפה לפער של בין 2-4 שעות, בגיל 3-4 חודשים לפער של 3-5 שעות, ומגיל חצי שנה לפער של 4 שעות. כאשר תינוק ניזון מיותר מוצקים (שכוללים פחמימות וחלבונים) מצפה לראות פערים הולכים וגדלים.

בהצלחה, דורית.
0526-204221
 
שינה והנקה

הי ! באופן טבעי תינוקות שיונקים נרדמים על השד. הנקה ושינה תוך כדי הם חלק מההתנהגות הבריאה והנכונה של תינוקות רכים ובכלל במשך כל החודשים הראשונים ויש האומרים, השנה הראשונה.
תינוקות ממשיכים את החיבור שלהם לאמא דרך השד וזאת הסיבה שהם נרדמים על השד.
כפי שדורית הסבירה, מחזור השינה של התינוקות הוא קצר יחסית ותינוקות יונקים מרבים להתעורר להאכלות ובכלל וגם בלילה. תינוקות יונקים מתעוררים במרווחים קטנים יותר מאשר תינוקות שמקבלים תמ"ל מכיוון שחלב פרה מתעכל באיטיות וחלב האם מתעכל מהר. תינוקות ישנים שינה עמוקה וארוכה יותר, ברוב המקרים, אחרי בקבוק תמ"ל.
ההמלצה להניק לפי דרישה והנקה בלעדית עד גיל חצי שנה, מתבססת על כך שהאמא צריכה להניק לאורך כל שעות היממה, לתינוקות אין לוח זמנים או לוח שנה מדוייק, יש תינוקות שמתחילים לישון רצף שעות משמעותי כבר אחרי גיל חצי שנה ויש כאלה שממשיכים להתעורר גם אחרי גיל שנה ויותר!!
מכיוון שהמזון הבלעדי של יונקים הוא בדרך כלל חלב אם, עד גיל חצי שנה וגם עד גיל שנה (וזה תלוי עד כמה הם אוכלים מוצקים), ההמלצה היא להניק גם בלילה. יש אמהות שנותנות בקבוק של תמ"ל בלילה, מה שמאריך את שעות השינה שלהם ברוב המקרים ,אך לא תמיד.
במקרה של תאומים זה אכן יכול להיות לפעמים מאתגר, אך זה גם עניין של גישה. יש דרכים להניק יחד את התינוקות בלילה וכך לחסוך התעוררויות.
 
למעלה