שלום

אסתר 18

New member
שלום

האמת שנכנסתי לפה ואני לא יודעת כל כך מאיפה להתחיל .. אני מאמינה שגם אני אקבל פה עצות ודעות נכונות שאני כבר יודעת מראש אבל כנראה שאני בכל זאת צריכה או זקוקה אפילו לשמוע מאנשים שלא מכירים ...
אני בת 21 ולא הייתי במצב של זוגיות ז"א שאין לי ניסיון בזה אישי אבל משום מה הרבה מסביבתי אוהבים להתייעץ איתי על הנושא או אפילו סתם לדבר איתי כי אני אחת כזאת שאוהבת להקשיב לעזור או לתת את ההרגשה הטובה רק שלפעמים זה לא הדדי.. ואני לא אחת כזאת שיבוא ויגיד לאותו בן אדם למה אתה לא מתעניין או מקשיב או עושה כמו שאני .. כי אני יודעת שזה לא יהיה אותו הדבר וזה ירגיש לי כאילו זה רק בגלל שאמרתי אז הוא יעשה את זה בשביל לצאת לידי חובה.. לא יודעת אולי שריטה שלי מתוך כמה אחרות..
אני מרגישה שיש לי הרבה חסרונות אם זה חוסר ביטחון או ניסיון או ביישנות שזה הדברים שאני חושבת שדי מורידים ממני
אני יוצאת ומבלה עם חברים וחברות רובם יש בני זוג ואני הכי מפרגנת וכשאני רואה מהצד מאוד רוצה גם ללא ספק.. פעם הייתי מתכחשת לזה יותר אבל היום אני מבינה כמה זה פשוט חסר.. ואני כל פעם מחפשת את הידיד או החברה בשביל לדבר או להתייעץ
וסתם נמאס לי מעצמי ואני מנסה כל הזמן לעודד את עצמי אף אחד לא יודע באמת איך אני מרגישה אני לא מעיזה באמת לבוא ולהגיד לחברה שלי שהיא בשבילי כמו אחות ממש ולהגיד שנמאס לי מעצמי ועל כל החסרונת האלה .. כי מה היא תגיד? תבוא ותעודד ואז יהיה מצב של שקט לא נעים או היא תגיד שזה סתם שטויות שלי בקיצור אני מבלי להגיד לה היא יודעת כמה אני רוצה וצריכה מישהו לידי וגם על הקטע הזה עם הביישנות שאני לא מוצאת את עצמי ואת מתחרטטת על כל מיני דברים שלא ניסיתי או עשיתי.. סתם דוגמא אם יהיה איזה מישהו שיהיה בסביבה והוא אחד החברים של מישהו והוא ימצא חן בעניי אפילו מעט אני לא אעשה משהו ואני לא אדע איך להתנהג.. אני פשוט לא יודעת מה לעשות במצבים האלה אני גרועה בזה וגם אם מישהו מנסה לדבר איתי אז אני ישר במצב של חשדות של מה אותו אחד רוצה באמת או שאם אני לא עונה או מגיבה לא נכון אז חושבים שאני סנובית אולי ואני הכי לא .. קיצור סרטים מכל כיוון אני אוכלת..
הייתי רוצה פשוט להתגבר על הפחד הזה לזרום יותר להפסיק לפחד להתבייש לנסות להעיז יותר ואני פחדנית אין ספק... לצערי הרב..
סליחה על החפירה אבל פשוט נכנסתי למצב של הרבה מחשבות וכל פעם אני מוצאת את עצמי אשמה בחוסרים האלה..
תודה מראש למי שקרא ולמי שיגיב אם יגיב :)

Survivor Man

New member
את חייבת לשנות גישה.

זה דבר אחד להיות ביישנית ודבר אחר לשדר אנטיפתיות (לפחות זה מה שמשתמע מהתיאור שלך). את צריכה לשנות סוויץ' ולהתחיל להכריח את עצמך להיות נחמדה יותר לבחורים שמתעניינים בך, לחייך ולשדר קלילות ופתיחות. זה אולי לא קל ולא יקרה לא ביום ולא ביומיים, אבל עם מספיק נחישות והתנסות - השינוי יקרה.

וגם אם לא, את עדיין צעירה ויש לך מספיק שנים להתבגר, לחוות ולקבל פרספקטיבה נכונה על החיים. יש אנשים שכבר בשלב הזה היו מציעים לך ללכת לפסיכולוג, אלי זה אפילו רעיון לא רע, אבל שום דבר עדיין לא בוער אצלך ותמיד כדאי לנסות לבד לפני שפונים לתותחים הכבדים.

סאטוריס

New member
היי אסתר..

הרשי לי לומר לך שסיטואציות חברתיות ותקשורת עם בני המין השני זה דבר שבהתחלה קשה לכולם - וזה דבר נרכש. יש כאלה שמגיל 4 רוכשים מיומנויות כאלה ויש כאלה בגילך.

לפי הבנתי ממה שרשמת מה שיכול לעזור לך הוא שיחות עם איש / אשת מקצוע טיפול- פסיכולוגית או מטפלת הוליסטית.
חברות לא יכולות לסייע לך - לפי ניסיונך
ולבד קשה לך - כי את לא רואה את כל התמונה ואין לך כלים לעזור לעצמך.

היתרונות באיש מקצועי

מרחב בטוח עם אדם אחר לשתף וליצור קשר קרוב
מודעות לעצמך
קבלה של עצמך
מתן כלים לשינוי אישי וחברתי, לריפוי, לצמיחה והתפתחות.

שלום

כשמחבבים אדם, נוטים לרצות להיות אתו בקשר. צרי קשרים לא באופן מלאכותי, אלא בגלל רגשות כנים. תני הרבה אהבה וטוב בקשרים. אז יהיו טובים יותר.

למעלה