שלום

שלום

שלום,אני אמנם לא פעיל כאן בפורום כל כך אבל לפעמים פעיל כקורא סמוי.הבעיה וההתלבטות שלי היא מורכבת,אנסה לתת רקע על עצמי. אני חייל משוחרר,בן 22 וחצי השתחררתי בנובמבר האחרון מהצבא.יש לי בעיות קשב וריכוז שמתלוות אליהן גם בעיות חוסר בטחון עצמי שמשפיע עליי בכל תחומי החיים,ההתלבטות שלי היא לגבי נושא של בחירת מקצוע.העניין הוא כזה,אני מצד אחד בן אדם ללא כישורים טכניים כל כך מה שנקרא ''ידיים שמאליות'',ובגלל שמתמטיקה היה צד יותר חזק אצלי [4 יח''ל] אז הכיוון שלי הוא כנראה יותר ''ריאלי'' כך שכיווני ההנדסה וההנדסאי למיניהם דיי יורדים מהפרק [הנושא הטכני] מה שדיי משאיר לי את הטווח של מה שנקרא ''כלכלה ומנהל עסקים''. בלי קשר יש לי תעודת בגרות מלאה עם ממוצע בינוני-גבוהה [88] עם בונוסים,שיש לציין שהגעתי לממוצע הזה בעיקר בעזרת הקלות במבחנים שבלעדיהן הממוצע היה נמוך בעשור להערכתי.הייתי בנוסף לכל זה בהכוונה מקצועית במכון ''אדם מילוא'' שם הומלץ לי ללמוד בהתחלה הנהלת חשבונות ובמידה ואני מצליח בכיוון הזה להמשיך ללימודים אקדמאיים. בשורה התחתונה אני בהתלבטות אם להירשם למועד של אוקטובר השנה,או להירשם למועד של אוקטובר 2015 כשהשנה אני יתחיל ללמוד הנהלת חשבונות וינסה לעבוד בתחום.אגב מבירור ראיתי שאני יכול להירשם לאריאל ללא פסיכומטרי בתוספת מכינה,או לאוניברסיטה הפתוחה ללא תנאי כניסה כלל. רצתי להתייעץ אתכם מה דעתכם. תודה רבה

היי לך

אני די מזדהה עם המצב שלך, הייתי באותו מצב התחלתי תואר והבנתי שהוא לא בשבילי, אח"כ המשכתי לתואר אחר ואני מרוצה=]
אני מציעה לך לא להיכנס ללחץ של להתחיל ללמוד, צא לשוק תתנסה בעבודות, תעשה טיול תנקה את הראש ואז במשך הזמן תקבל כיוון....אני לצערי מיהרתי ללמוד ושגיתי בכך.
בכל מקרה המכונים האלו זה בולשיט אחד גדול...לך למאמן אישי שיעזור לך בבחירת מקצוע. אתה רואה את עצמך מנהל חשבונות?למה שלא תלמד משהו שיספק אותך ומשהו שתאהב.
בכל מקרה אני מציעה לך לעשות אבחון כשתתחיל ללמוד באקדמיה כי זה רק יכול לעזור לך.

שיהיה בהצלחה!

oromer

New member
מנהל
קודם כל

תלמד מה שמעניין אותך... סביר להניח שמה שיעניין אותך ותהיה טוב בו תוכל להצליח גם בלימודים וגם בעבודה אח"כ.
דבר נוסף, לדעתי לאנשים עם הפרעת קשב לא מומלץ במיוחד ללמוד באוניברסיטה הפתוחה. זה דורש המון למידה ומשמעת עצמית, עמידה במטלות כל שבוע, זה דורש מימך לסדר את הזמן שלך בצורה ממש יעילה. מה גם שיש נטייה למרוח אותו ולוקח יותר זמן לעשות אותו.
יש מכללות נוספות בהן אפשר להתקבל ללא פסיכומטרי- עמק יזרעאל, תל חי. בשתיהן יש כלכלה וניהול. יש גם את גליל מערבי בעכו-אבל אני לא יודעת מה הדרישות.

spaysi8

New member
שאלה-

למה אתה חייב לבחור את אחת מהאופציות האלו?
מה עם בכלל לשקול תחום אחר לגמרי שלא מצריך תואר?
משהו שלומדים תוך כדי עשייה?

Any991

New member
או שאולי

תנסה לא להלחיץ את עצמך בעניין. אולי יש עוד אופציות, עוד סוגי לימודים. אולי שווה ללכת לייעוץ מקצועי לבחירת מקצועי ולבחינת המצב האקדמי שלך
באחד ממכוני הלימוד לפסיכומטרי או במקום אחר

למעלה