שלום.

Unicorn Fairy

New member
שלום.

יש בכיתתי ילדה עם חרשות כבדה. למרות נסיונותיה להשתלב בכיתה, חוץ ממני ומעוד בת, אין לה אף חבר. בגלל שאין היא קוראת שפתיים ושמיעתה חלשה מאד, החלטנו אני וחברתי (החברה השניה שלה) ללמוד שפת סיפנים כדי להקל על התקשור עם אותה חברה. מישהו מכם יודע איפה אפשר ללמוד שפת סימנים? האם יש ספרים ללימוד עצמי? האם לכל מדינה יש שפת סימנים משלה או ששפת הסימנים היא אוניברסלית? תודה.

Unicorn Fairy

New member
קיבלתי מעט מאד תגובות במסרים

וזה לא ממש עזר... אולי בכל זאת, מישהו?

קודם כל, תני קצת יותר פרטים

למשל מהי סביבת המגורים שלך? שנוכל להפנות אותך למקום שמלמדים פה שפ"ס..

ותשובות נוספות לשאלותייך , עימך

הסליחה ששכחתי להוסיף, וכן ישנם ספרים ללימוד עצמי, ניתן להגיע לאח"א - בת"א - יד לבנים 13, או לשמ"ע - רח´ פליטי הספר 30 ולרכוש שם. דבר נוסף, לכל מדינה ומדינה יש שפה משלה, לבינתיים עדיין אין שפ"ס אוניברסלית (למרות שהיו ניסיונות לפתח) אך הפנטומימה מובנת בכל העולם

Unicorn Fairy

New member
אוקיי תודה. אני מחיפה.

שנה שעברה התנדבתי בשמע... במסגרת מחויבות אישית, אבל לא נאמר לי שום דבר על למידה...

אם כך, תבררי בבית בורלא

נדמה לי ברח´ הציונות 101, תפני לאתי שוורצברג- היו"ר בבית בורלא, היא תשמח לעזור לך, היא בחורה מותק שחבל"ז ותשמח לעזור לך מכל הלב..

Unicorn Fairy

New member
תודה. אני וחברה שלי נפנה.

זה פשוט חשוב לנו לתקשר טוב עם החברה החירשת. אני לא מבינה למה זה שהיא חירשת צריך להפריע לנו להיות חברות? זה כל כך מעצבן ששאר הילדים לא מתקרבים אליה! למען השם, אנחנו כבר בתיכון...

זה עצוב... בדר"כ מי ששונה

תמיד הכי קשה לו\ה להתחבר עם החבר´ה הסובבים אותו, ואני באמת מכבדכן על הניסיונות שלך ושל חברתך להתקרב אליה!! אולי תפני את חברתך החרשת לאתי? היא תעזור לה גם, תכיר לה חבר´ה חדשים, ועם הזמן כשהבטחון העצמי של יגדל חברתך החרשת כבר תשתלב בסביבה..

Unicorn Fairy

New member
זה לא עניין של בטחון עצמי...

היא מאד פתוחה וחמודה, יש לה מלא בטחון עצמי והיא נורא מצחיקה (יש לה כאלה בדיחות הורסות!!!). בינתים אנחנו רק מתכתבות כי אין לנו דרך אחרת לתקשר איתה... חוץ מכמה מילים בסיסיות שהיא לימדה אותנו כמו "בואי הנה" "מה שלומך?" וכו´... אבל אנחנו רוצות ל"דבר" איהת שפת סימנים שוטפת... זה הכל בגלל הילדים בשכבה שלנו... הם פשוט לא מתקרבים אליה, ואין להם מושג מה הם מפסידים. היא ממש חמודה!

LordNor

New member
אולי הם מפסידים מזה..

כשאני למדתי בתיכון, למדתי בכיתה בשילוב אינדיבידואלי, התייחסו אליי כמו אל אדם רגיל ודיברו איתי בכיף וגם תקשרתי עם הלק"ש שתמיד ישבו במין פינה כזאת מבודדת בבית ספר ולא רצו להשתלב עם השומעים. ותמיד חשבתי לעצמי שקרה משהו בין הצדדים. אז ביררתי קצת וגילתי שכל הצדדים מאשימים אחד את השני בטענה שהצד האשם לא מעוניין בקשר. בית ספר ניסה פעם אחת לקחת יוזמה ולפתוח קורס שפת סמנים פעם בשבוע וחלק מהשומעים נרשמו לקורס במטרה לתקשר עם הלק"ש. לאחר מספר חודשים חדלו מספר שומעים ללכת לקורס בטענה שאין עילה להמשיך בקורס מכיוון שהנ"ל ניסו לתקשר עם הלק"ש אך האלו דחו אותם ולא רצו שהם יתקרבו לחבורה המבודדת. והצד הלק"ש טען שהשומעים עצמם דחו אותם בטענה שהלק"ש עצמם מתקשים בדיבור ואי אפשר להבין אותם. וככה בבית ספר נוצרו שני מחנות. מחנה אחד של השומעים שנמצא בצד אחד ומחנה שני של לק"ש שנמצא בצד השני ומי שהצליח להשתלב עם השומעים היה מתמקם באמצע. אני רק מציג את התופעה שקרתה בבית ספר שלמדתי בו (ביגור). ואני לא יודע איך זה הולך בבית ספר שלכן. אפשר להציע להנהלת הבית ספר שתיפתח קורס לשפת סמנים ומי שירצה ללמוד את השפה יוכל להצטרף חופשי לקורס ובכך לנסות לתקשר עם אותה תלמידה בשפת סמנים. או לנסות לדבר עם הקהילה השומעת בבית ספר ולנסות לברר מה הסיבה האמיתית לדחיה הזאת. (אני משער שחייבת להיות סיבה מוצדקת לכך שהשומעים דוחים את אותה התלמידה הלק"ש) או שאפשר לעלות נושא זה בפורום תלמידים-מורים שמתגבש כמה פעמיים בשנה במטרה לעלות בעיות שנוצרו בשטח בית ספר באופן כללי, והנני בטוח שעליית נושא זה בפורום תלמידים-מורים אולי ישפיע על היחס של התלמידים כלפי אותה התלמידה. (בתקופת לימודיי בתיכון, העלו את סוגיית הבעיה הזו בכל פורום תלמידים-מורים ולא תמיד הבעיה נפתרה, אך היו תוצאות טובות כמו פתיחת קורסים ללימוד שפת סמנים לכל המעוניין ועוד...) אז אל תשבו בחיבוק ידיים ותרימו יוזמה לעזור לאותה תלמידה! ואפשר לרכוש ספרים ללימוד שפת סמנים בשמע או בבית בורלא ע"י אתי שוורצברג שתשמח לעזור לך ולאותה תלמידה!!! מקווה שעזרתי.. ובהצלחה!

../images/Emo9.gif

לדני, תודה על המחמאה! אכן אשמח לעזור והרי אני חיפאית ומכירה את כל ילדי חיפה ויודעת במי מדובר. ליתר דיוק- בית בורלא נמצא בשד´ הציונות 105 ולא 101 כפי שציין דני! :( אז שוב אשמח לעזור! להת´

למעלה