שלום

natalila10

New member
שלום

היי בנות
כבר חודשים יושבת וקוראת כמעט כל פורום אפשרי סוף סוף לקחתי אוויר והעזתי להירשם לפורום ולהיות חלק
אז שמי נטלי אני בת 31 הובחנתי באנדו לפני כמעט שנתיים אחרי שנים של סבל מהיום בו אני זוכרת שקיבלתי לראשונה וסת .... וזאת אחרי שאני ובעלי ניסינו להיכנס להריון בצורה טבעית (מיותר לציין שקיום יחסי מיין עבורי הם סוג של סיוט פשוט כואב אבל יש לי כוח סבל ) שהבנו שזה לא ילך ואחרי שבעלי המתוק החליט שהוא לא נוגע בי עד שיתחיל לטפל בעצמי (שזה לשעצמו קשה לי ) הובחנתי על ידי ד"ר רן קידר שמיד המליץ על ניתוח אחרי הניתוח הראשון לפני שנה וחצי בוולפסון הייתה הקלה של ארבעה חודשים ושוב כאילו כלום לא קרה בנתיים התחלנו טיפולי פוריות IVFבאסותא רמת החייל עשינו מחזור טיפול אחד פרוטוקול ארוך שלא הצליח אצל שי אליצור (חמוד ) ועכשיו ד"ר אליצור הפנה אותי לדר סוריאנו שהמליץ על עוד ניתוח....
מה לעשות לנסות שוב כמה טיפולים או שוב ניתוח ד"ר אליצור טוען שישנו קושי רב בגלל האנדו שלי שלא לדבר על כאבים מטורפים בזן מתן ההורמונים ובדיקות האולטראסונד שנעשות שוב ושוב ....
סיוט כבר אין לי כוח מרגישה מיואשת לא יוצלחת ופשוש חסרת כוחות .....

aa02

New member
אל תתיאשי...

אני מבינה את הכאב והתסכול, אבל את רק לאחר סבב אחד ובאמת שלא בהכרח מבשר על הבאות.
מאיזו סיבה סוריאנו המליץ על ניתוח נוסף?
אני לא חושבת שאני יכולה לייעץ לך כי מאוד אינדיבידואלי ואני גם מאמינה שאף אחד לא באמת יודע מה נכון או לא נכון, אלא אם באמת יש דחיפות אמיתית בביצוע ניתוח - לכן שאלתי לגבי הסיבה שהומלץ לך על ניתוח. אך אספר לך בקצרה את הסיפור שלי כי גם אני עמדתי בפני דילמה לאחר הסבב הראשון - ניתוח או המשך טיפולים.
אני התחלתי טיפולים אחרי 2 ניתוחים. לאחר הטיפול הראשון התחילו לי כאבים חזקים (שלא היו לי בכל השנים בהן אני מאובחנת - כ - 9 שנים) וחזרתי לבירור במרפאת אנדו׳ בתל השומר, אז נמצא מוקד חדש (רקטוואגינאלי) (אני מאובחנת עם אנדו׳ בדרגה קשה ויש לי גם אנדומטריומה לא קטנה וחשד לאדנומיוזיס). מרבית הכירורגים המליצו לנתח (כולל מומחה בחו״ל) כי מפחית סיכויים בלבה בלה בלה ורופאי הפוריות המליצו לא להיכנס לניתוח נוסף בשלב זה. אני בכל מקרה החלטתי שאני לא מעוניינת בעוד ניתוח והמשכתי בטיפולים, תוך שאני סובלת מכאבים חזקים (חייתי על משככי כאבים במשך תקופה מאוד ארוכה). בסבב השלישי, שבמהלכו כבר הרמתי ידיים וחשבתי שאני רק רוצה שיוציאו לי את כל האברים האלו, היה לי גם התקף מטורף ביום ההחזרה ויום למחרת, כולל דימומים (זה השלב שכבר מומלץ שלא לקחת משככי כאבים שבאמת משפיעים
). אני כמובן כבר חשבתי שעוד סבב הלך כי מה כבר יכול לשרוד בתנאים כאלו. אך, שבועיים לאחר מכן חיכתה לי הפתעה - בטא חיובית.
אגב, מרגע שהפרוגסטרון התחיל לעלות הכאבים הפסיקו לגמרי כאילו לא היו.
עוד דבר - תמיד טוב לקבל חוות דעת נוספת.
בהצלחה בכל דרך שתבחרי.

ybk09

New member
הבעיה הא שאחרי הניתוח וIVF הכל חוזר לקדמותו

אני עברתי ניתוח להסרת הידבקויות שהיו מפושטות בכל חלל הבטן, והסרת ציסטה בשחלה שהייתה ממש גדולה.
אחרי הניתוח עברי סבב IVF שלא הצליח.
כשחזרתי לבירור אצל הרופא המנתח הוא ראה שיש שוב ציסטה קטנה בשחלה והמון הידבקויות חדשות.
זה מרגיש לי כאילו עברתי ניתוח "לחינם" כי הכל חוזר שוב.
הייתי ממליצה לך לעבור עוד סבב IVF לפני שהולכים לניתוח

למעלה