התכוונתי
שגילתי גם את אתר חופש אבל גם את החופש לעשות. פעם, שמרתי בערך את השבת, נישקתי מזוזות, קראתי את התפילות, לקחתי את כל התנ"ך כאמת. כמו חצי דתי חצי חילוני. אני תמיד ידעתי שמשהו לא מסתדר טוב בראש. אני תמיד הייתי ילד שכל הזמן שאל ורצה תשובה הגיונית. אז נתקלתי בפעם הראשונה בנושא האבולוציה ואיך בני האדם הקדמונים נדדו מאפריקה, לאסיה, ואז חלקם התפצלו לאירופה ולאמריקות צרך המיצר הקפוא הזה (נראה שזה היה בהיו-היה בערוץ הילדים) אז גיליתי שאיך אם אדם וחווה נוצרו לפני כ-5000 שנה באזור המזרח התיכון, ופתאום אחרי זמן כה מועט יש כ-4000000000 (ארבע מיליארד) אנשים בעולם ואיך הם הגיעו לאזורים המרוחקים של העולם כמו לאוסטראליה או לאמריקה או לדרום אפריקה. עד אז שמרתי את דעתי בנפרד. עד סוף כיתה ז´. אני וחדברי שיחקנו באחד מה שיעורים החופשיים ארץ עיר והגענו לאות ה´. אני רשמתי במקום היפופוטם או חיה ברורה, הומו-ארקטוס. כל החברים אמרו לי אין חיה כזאת, ומה אתה קורה להומואים חיה וכל מיני כאלה. אז אמרתי להם שמהומו ארקטוס שהיה האדם הקדמון, התפתח הומו-ספיינס, האדם המודרני. "התפתח? מה, זה פוקימון?" הם צחקו. אז ניגשנו לאנציקלופדיה והראתי להם את הציור המפורסם (כך חשבתי) של הקוף, אחריו קוף פחות שעיר ויותר זקוף, אחריו עוד אחד עם עוד פחות שערות ובסוף האדם המודרני (ראה תמונה) הם צחקו עלי ואמרו שמה פתאום, אלוהים ברא את האדם!! אז התחלתי לחפש חומר באינטרט ובאנציקלופדיות והראתי להם והם עדיין לא מאמינים. ביניים אני למדתי עוד ועוד על האמונה, על הדת, על המחזירים בתשובה, על האבולוציה, על סיפרי התנ"ך וכו´. ואז הגעתי לפורומים כדי לשתף את דעתי עם אחרים