ברוכה הבאה - עצות ממי שעבר את זה
קודם כל לבוא מוכנה עם המון סבלנות ומוטיבציה!
הצבא לא תמיד יודע איך "לאכול" את המתנדבים, לצבא בעיקר אכפת מעצמו ומ"כיסוי התחת" שלו - שלא יקרה לנו כלום בזמן שאנחנו באחריותו. הוא גוף מסורבל ובירוקרטי ולפעמים תהליך פשוט של העברת תיק או שיחת טלפון יכולים לקחת שבועות על גבי שבועות.
התהליך כולו ארוך ויכול להיות 4 חודשים או שנה.
ולכן חשוב מאוד להתחיל כמה שיותר מוקדם. אני לא יכול להדגיש את זה מספיק, ככל שתתחילי יותר מוקדם כך הסיכוי שתאריך הגיוס שלך יידחה - ובכך תאריך השחרור ידחה גם הוא.
קודם כל לבוא עם כל המסמכים הרופאיים הרלוונטיים (תוצאות בדיקות, מעקבים, פירוט על תהליכים שונים שעברת, טיפולים) ומסמך רפואי מהרופא המטפל בו הוא כותב באופן ישיר שהוא מאשר את ההתנדבות שלך ומה המגבלות שלך. אולי הם לא יבקשו את כולם כבר בצו הראשון אבל כדאי שתביאי הכל כדי שלא יחסר, זה יעזור לרופא שיבדוק אותך להעריך את מצבך בצורה הטובה ביותר וגם לא יצטרכו לבקש ממך אחרי זה להכין את זה - לפעמים מבקשים מסמכים וזה יכול לעקב את התהליך בעוד שבועות.
שנית, להגיד כבר מההתחלה בבדיקה הרפואית ולכל מי שאת מדברת איתו שם, שאת רוצה להתנדב.
לי הרופא אמר לחזור הביתה ישר אחרי הבדיקה הרפואית, אל תסכימי לכך! את יכולה ואף כדאי לעשות את המבחנים כבר מחר בצו הראשון - כדי שלא תצטרכי לחזור בפעם אחרת, מה שיעכב את התהליך. תזכרי שאלה מבחנים שאפשר לעשות פעם אחת ולכן כדאי לעשות את המיטב
אם בכל זאת הם מתעקשים, תבקשי לדבר עם משקי"ת המתנדבים של הבסיס או לבקש לדבר עם אחד האנשים על אזרחי - לי הם עזרו והכניסו אותי למבחנים אפילו בלי תור...
וקצת על המשך התהליך: בהמשך יקראו לך לוועדה רפואית מיוחדת, שם ישבו כמה רופאים יסתכלו על השם שלך ועל המסמכים ויחליטו שאת פתורה משירות, מיד לאחר מכן תבקשי שוב להתנדב ותלכי עם משקית המתנדבים למלא תפסים ולעשות היכירות - תראי לה כמה מוטיבציה יש לך. היא תלווה אותך בהמשך התהליך ולכן חשוב לעשות רושם טוב. לאחר מכן התיק שלך יועבר לתא המתנדבים בתל השומר, ולאחר כמה שבועות יזמנו אותך לוועדה נוספת בענף רותם (בתל השומר, בקריית אונו) שם אם הכל בסדר תשב איתך חיילת נחמדה מחיל הרפואה ותסביר לך מה מותר ומה אסור לך במסגרת השירות הצבאי. לאחר מכן משקיו"ת ת"ש ישבו אותך ויעזרו לך להתחיל לתאם תפקיד... כעקרון מתנדבים לא תופסים תקן (את המכסה שיש לכל יחידה עבור חיילים) ולכן הם יחסית מבוקשים במידה ויש להם נתונים טובים - את בעצם תוכלי פחות או יותר לבחור את התפקיד שלך במידה ותמצאי מתאימה. זה לפחות התהליך שאני עברתי, וכמובן שכל תהליך שונה בהתאם למצבך הרפואי.
ואסיים באמירה אישית - ברוכה הבאה לפורום, מקווים לראות אותך כאן בעתיד (רק עם חדשות טובות כמובן!), כל הכבוד על הרצון להתנדב - ולמרות שזה נראה לפעמים שהצבא לא מעריך אותנו, את עושה משהו מדהים לדעתי. כולנו עברנו את התהליך שאת עוברת והגענו (אני עוד לא, כרגע מחפש תפקיד) למקומות מעולים ומשמעותיים. בהצלחה בהמשך