שלום

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
שלום

מה הדרך הטובה ביותר לטפל במחשבה זמזומית שנוצרה עקב טראומה וחרדה עם זמזום באוזניים. המחשבה היא בסדר אצל הרופא במרפאה ובחוגים באנוש - אבל בבבית יש קטעים גדולים של זמן שאני שומאה את המחשבה בקול של הזמוזום באוזניים- רופא אף אוזן גרון אומר שזה זנזום מדומה שאני עושה לעצמי כמו דמיון מודרך שאני מקשיב לזמזום.
בכל אופן מאחר שמחשבה זו מפריעה לי אני לפעמים חושב דרך נשיפה דרך האף או מלמלמל - נדיר. גם מוזיקה מפסיקה את המחשבה הזמזומית. עכשיו אני עם מחשב נייד ללא רעש של מאוורר וזה היטיב את הבעיה.
מה הדרך הטבה ביותר לטיפול?
בטרומה ובחרדה אני מטפל וכבר התקדמתי הרבה

זמזום

ערב טוב קרנף
אני חייבת להודות שלא ממש הבנתי את השאלה שלך. האם אתה שומע צלצול שזה הזמזום או שזו מחשבה שיש לך? איך זה מתחבר לזמזום? אם הרופא אומר שזה פרי דימיונך למה קשה לקבל את זה? אם מצאת דרך לעזור לעצמך אז למה אתה בכל זאת לא מרוצה?

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
תשובה

אני שומע זמזום בקול רעש של מזגן והזמזום הזה מפריעה למחשבה הרבה פעמים. כי המחשבה נעשת דרך הזמזום כמו שמזמזמים שיר ומרגישים את המילים עם המוזיקה

קרנף עם זמזום

ערב טוב קרנף
לא ברור לי באם אתה מדבר על טנטון הנוצר בתאונות או מצבים טראומטיים. אם על כך אתה מדבר אזי אין מה לעשות אלא להגביר את הרעש הסביבתי. אם אתה מדבר על משהו שהוא פרי דימיונך והרופא אמר לך שזה נפשי אזי יתכן שאתה מדבר על מחשבה טורדנית ואזי ניתן לטפל בזה או דרך טיפול תרופתי או דרך טיפול CBT. מקווה שתצליח

אדם אמיתי עם בעיית זמזום

אני הבנתי אתבעייתו של קרנף ככה: לכולנו חולפות מחשבות בראש כל הזמן. המחשבות האלה בד"כ מתלבשות במילים, ש"מושמעות" בראשינו עם הגיה, אינטונציה וכל המאפיינים הצליליים ממש כאילו נאמרו בקול. אנחנו יכולים גם לחשוב מילים במנגינה, "לשיר" בראש. אצל קרנף המחשבות משמיעות את עצמן לא במנגינה כמו שיר, אלא בזמזום. וזה מה שמשגע אותו. זה מה שהוא כתב...
(קרנף, אתה מוזמן לתקן אותי אם זה לא מדויק! )
אני יודעת לקרוא בקשב, אבל ידע פסיכולוגי ו/או נוירולוגי אין לי, לכן איני יכולה לעזור. לך יש.

אפשרות נוספת

שלום קרנף,
יש מצבי זימזום שניתן לסייע להם באמצעות היפנוזה רפואית.
כדי לדעת אם סוג הזימזום שאתה חווה מתאים לטיפול כזה נדרשת, כמובן הערכה מעמיקה.בנוסף, חשוב לודא שהמטפל הוא פסיכולוג או רופא שמוסמך לטפל בהיפנוזה.
בהצלחה,
חלי

למעלה