שלום...

פהמהאלש

New member
שלום...

אני רוכב מתחיל שרוצה לשאול אותכם מספר שאלות (כדי שלא ישעמם לכם
): 1. מה זה אופני הרים זנב קשיח? 2. מה זה אופני הרים שיכוך מלא? 3. למה שלדת אלומניום יקרה יותר משלדת פלדה? תודה מראש.

Muznah

New member
מתחילים זה השטח שלי

אבל רק שלי!!! זנב קשיח זה שאין בולם אחורי.... שיכוך מלא זה שיש בולם קדמי + אחורי למה אלומיניום יקר יותר? בטח כי זה חומר יקר יותר בכללי וגם כי הוא מציג יתרונות על הפלדה.....אני לא בטוח בשום תשובה פה....ככה אמרו לי

פהמהאלש

New member
אולי אלומניום יקר יותר מפלדה...

אבל לא בכל כך הרבה... זה לא מצדיק את ההבדלים. תודה בכלאופון

לוק21

New member
יש שילדות פלדה שיותר יקרות ....

זה תלוי בסוג האלומיניום והפלדה. במחירים הנמוכים, האלומיניום יותר קל וגם יותר קשה לעבוד איתו מפלדה.

steiff

New member
פחות משקל - יותר יקל

ניסיתי חרוז ולא הלך לי... באופניים מה שיותר קל יותר יקר. יבבני משקל יהיו מוכנים לשלם מחיר כפול עבור מעביר XT רק בגלל שהוא קל ב 45 גרם (מתוך 300) לעומת מעביר DEORE. עכשיו תשאל למה שלדת קרבון יקרה יותר מאלומיניום... באופן אבסורדי - כשייצרו אופניים שמשקלם אפסי- מחירם יהיה אין-סופי.

לוק21

New member
זה לא רק המשקל, ולא כל הקרבון יותר.

יקר מהאלומיניום. לדעתי זה גם שם של החברה, וגם תהליך העבודה עם אותו חומר.

drz400e

New member
ריתוך האלומיניום מצריך מומחיות

הרבה יותר גדולה מרתוך פלדה = מחיר עבודה גדול יותר. אלומיניום גם מסובך יותר לרקע ולעצב לצורות חזקות. רואים את זה הרבה בעיצןב מכוניות.בד"כ אלומינים יופיע רק כפלאטות. האלומניום שמשמש לבנית אופניים הוא בד"כ גם מהאיכות היותר טובה. אני בטוח שכבר שמעתם את הביטוי "אלומינים תעופתי" ביותר מפרסומת אופניים אחת....

מילה נוספת על אלומניום../images/Emo140.gif

שלדות האלומניום מתחלקות לשתי קבוצות עיקריות: 1. אלומניום מסדרת 7000 2. אלומניום מסדרת 6000 הידוע בכינויו "תעופתי" שלדות אלומניום 6000 יקרות יותר בגלל תהליך הריתוך המורכת והיקר. ריתוך החומר מחליש אותו מאוד ויש צורך להעביר את השלדות בתהליך חיסום כדי להחזיר לו את תכונות החוזק שלו. החיסום נעשה ע"י חימום החומר לטמפ´ של 600 מעלות והורדה הטמפ´ במהירות ל-170 מעלות. תהליך יקר ולא נגיש לכל היצרנים. איכויות החומר ומשקלו הנמוך לעומת חוזקו מאפשרות בניית שלדות קלות מאוד, חזרות וקשיחות. ריתוך אלומניום 7000 אינו דורש חיסום ובכך נחסך כסף רב וזמן יקר. הבעיה היא שיתרון המשקל הנמוך של האלומיניום לא ממש בה לידי ביטוי והתוצאה היא בדרך כלל שלדות מגושמות ולא כל כך קלות. אך חשוב לציין שבשנים האחרונות הביאו היצרנים הארופאים בשורות חדשות בתחום. טובי היצרנים בונים שלדות הסדרת 7000 באכויות גבוהות ובמשקלים נמוכים. בגלל הדימוי הנחות שנוצר לאנומניום זה, בדרך כלל לא תראו אצלם את הכיניו 7000 או 7005 אלא כינויום יפים יותר.

eni9ma12

New member
הסבר לנאמר

אלוניום קשה יותר לעבד ולכן הוא יקר יותר

למעלה