שלום!

Zappa Girl

New member
שלום!

קודם כל נעים מאוד אנשים... ועכשיו לעיקר: יש איזשהו שיר בדארק סייד, קטע מדהים על פסנתר... פשוט שכחתי את השם שלו. אני רוצה להוציא אותו, והדיסק לא ברשותי כרגע. כהתחלה אני צריכה לדעת: מה השם שלו??? ב-
מראש.

יש שני שירים עיקריים בליווי פסנתר

The Great Gig in the Sky - שיר מספר 4 והוא יותר מדי טוב מכדי להגדיר את המילה ´מצויין´! Us and Them - שיר מספר 6 ובו יש קטע קצר של פסנתר. אני די חושב שהתכוונת לשיר הראשון שציינתי, ואותו אגב אני יודע לנגן

Zappa Girl

New member
the great gig ענק!!!

אני גם מנגנת אותו
כנראה התבלבלתי באלבום כי אני מכירה את שני השירים וזה לא מה שהתכוונתי. בכל מקרה תודה רבה!

meandmeandme

New member
בטח nobody home

או אם זה מפיינל קאט זה יכול להיות the gunners dream או the final cut או כמעט כל שיר משם
יש להם הרבה עם פסנתר, וזה עוד בלי הסולו של ואטרס.

קבלו מה ריק אמר על היצירה שלו:

מהאתר הרשמי של פינק פלויד: "Dave and Roger told me they needed something. It took two days for me to come up with this. Everyone liked it. The sequence of chords was very bizarre in terms of composition, but it works really well." אין לי מילים פשוט. הוא פשוט מפגר! אין, לא רוצה. הוא יצר את זה ביומיים - הוא י-צ-ר! אתם מבינים? פעם לא היה שיר, תחשבו שאין גיג, ואז ריק בא ואומר: "כן כן אני אצור גיג", אתם מבינים מה הוא עשה הטיפש הזה? אין לדבר הזה סולם בכלל!!! וזה יצא לו ט-ו-ב! שיהיה בריא, כי אין לו הרבה בריאות...

meandmeandme

New member
כן הוא גאון זה ברור

והוא באמת קצת תמים אבל יש לזה סולם...Gm

בוא תראה משו...

הנה האקורדים של גיג, לא מסודרים לפי מקצב, אבל זה הסדר שלהם: 1.ההתחלה: Bm F F(b5) F F6 F F(b5) F Bb F/A Gm7 C9 Gm7 C9 Fmaj7 Bbmaj7 Ebmaj7 Cm7 Cm7 F7 Bbmaj7 Ebmaj7 Bb 2.הצרחות של טורי: Gm7 C9 Gm7 C9 Gm7 C9 Gm7 C9 ... Bb/D Bbm/Db F#7 Bm ואז חוזרים כל שני הקטעים האלה שוב עוד פעם עד הסיום. אתה קורא לזה סולם Gm? זה יותר נגזרת מוזרה של הסולם הכרומטי.

meandmeandme

New member
בוא נראה...

ההתחלה לא חייבת להתאים לסולם כלשהו כי אין שם ממש סולו, הוא עושה שם (לפי מה שנראה לי, אף פעם לא התעמקתי) מילוים שמבוססים על הסולומות של האקורדים שהוא מנגן. הקטע עם הצרחות מתאים יפה מאוד לסולם Gm חוץ מכמה יציאות שבהם באמת טורי שלנו עוברת סולם.

לא הבנתי אותך...

למה התכוונת כשכתבת "הוא עושה שם מילואים שמבוססים על הסולמות של האקורדים שהוא מנגן"? ובלי קשר, האקורד C9 (שחוזר אינספור פעמים בקטע של טורי) לא נמצא בסולם Gm. תבדוק...

meandmeandme

New member
...

המעברים והמילוים שבגיטרה\פסנתר עושים מבוססים על המשלושים והסולמות של האקורדים שבאותו זמן מתנגנים. זה נקרא chord scale. ובקשר לC9: C9 אינו נמצא בסולם Gm המז´ורי אך הוא כן נמצא בסולם הפנטטוני שזהו הסולם שבו טורי שרה ובכלל הסולם שעליו רוב השירים של פינק פלויד מבוססים. יש גם כמה Cm9ים והמינור לקוח מהמז´ורי וה9 לקוח מהפנטטוני. קפיש?

orbiti

New member
הסולם הוא לחלוטין סול מינור

ולא כל מהלך בסים כרומטי הוא סולם כרומטי מלבד הפתיחה בטריטון (לא משהו חריג במיוחד), שהולכת לF, שהוא בעצם הדרגה השביעית בסולם. אח"כ הולכים לשלישית (Bb), שוב לשביעית סקסט (מהלך בסים יורד) וממשיכים לראשונה רביעית במינור (C9 הוא בהחלט בסולם סול מינור מלודי בו יש מי בקר במקום מי במול, והמהלך הזה הוא די שגרתי). אח"כ: Fmaj7 הוא מין שילוב בין המי בקר של סולם סול מינור מלודי לפה בקר של סול מינור מלודי טבעי. אפשר להגיד שרוב maj7 שמתווספים לאקורדים בקטע הזה הם בעצם טנשנים (צלילי מתח), שבהחלט נפוצים בג´אז. בכל מקרה זאת דרגה שביעית, שממשיכה לשלישית, שממשיכה לשישית (שגזורה מהמינור הטבעי הפעם), ממשיכה לרביעית טבעית (Cm7), חמישית יחסית של שלישית (F7), ושוב שלישית (Bbmaj7), שישית (Ebmaj7) וכו´. הסיום הוא פשוט מהלך כרומטי של הבסים עד לF#7 שהוא בעצם חמישית יחסית של Bm, כך שבעצם הסיום הוא מעבר סולם אייל

קראתי. הבנתי. השתכנעתי. ../images/Emo45.gif

הייתי משוכנע שהסולם של הדבר הזה הוא לא אנושי, בגלל הסיום שמחליף סולם, וגם בגלל האקורדים המאיימים האלה (אלה מסוג האקורדים שחוץ משם פרטי יש להם גם שם משפחה ושם אמצעי...) אבל עושה טוב לדעת!

Nir of GondoliN

New member
../images/Emo32.gif טופיק

האם אני היחיד שחושב ש shine on מפולס טוב יותר מהמקורי?

meandmeandme

New member
לא לא לא

השיין און המקורי הכי טוב כי בפולס,אקוז, אין דה פלש ובכלל כל סיבוב הופעות (חוץ מהמקורי של ויש) הם קיצרו את ובמקום שתי שירים שהראשון הוא חלקים 1-5 והשני 6-9 הם הפכו את זה לשיר אחד שהוא בעצם 1,2,3,5,7,8,9 וזה איכס
.

למעלה