שלום

Lu Tze

New member
שלום

אני עושה עבודה בפילוסופיה על נושא השטן (או ליתר דיוק, איזה תפקיד השטן משמש ואיזה קשיים הוא עוזר לפתור) לשם כך אני צריך קצת חומר על הנושא (כמה מאמרים ואולי ספר אחד) ואני מבקש מכם להפנות אותי למקורות כאלה (אם מישהו יוכל לתת לי לינק למאמר שקשור בנושא זה יעזור לי במיוחד) יש לציין שאני מחפש מידע על כל הדתות שקיים בהן השטן (יהדות, נצרות ואיסלאם)

amichai58

New member
תפרסם פה את העבודה שלך, כשתגמור

ואז - להבא יהיה לנו חומר לתת לאחרים שיחפשו

Lu Tze

New member
העניין הוא שזה לא ממש עוזר

לבעיה המיידית שלי...

amichai58

New member
חבוב, יש ספריות באלפים

יש אנציקלופדיות גם ניסית לחפש למשל באתר של בריטניקה - נדמה לי שאפשר להירשם שם חינם לניסון של שבועיים או משהו כזה. בטח יש על זה בערך שטן. יש אנציקלופדיה גדולה גם של מיירוסופט - אפשר להוריד אותה בקאזזה. ויש כמובן אנציקלופדיות בספרים בעברית. גם פה השבוע היה על זה דיון קצר, והיה איזה כתובת של אתר. תעשה חיפוש פה בפורום לפי "שטן" ובסוף - אל תשכח לפרסם את המאמר. יתכן ומנהלת הפורום תרצה לשים אותו ברשימת המאמרים של הפורים. באי, והישמר מן השטן

היו בהיסטוריה אנשים שהתעמקו ברוע

אחד מהם היה אליסטר קראולי (Alister Crawly). תוכל מן הסתם למצוא חומר עליו ובשפע ברשת.

Lu Tze

New member
אוי, אני מכיר אותו, הוא לא התייחס

לשטן עצמו אלא לקסמים, פילוסופיה ("עשו מה שהרצון מצווה עליכם" או משהו כזה) וכו´ מה שחסר לי זה מידע על השטן עצמו.

Lu Tze

New member
לא אמרתי שהעמקתי בו

אמרתי שהוא לא מתאים לעבודה שלי כי הוא לא מדבר על השטןבצורה ישירה (ואם כן, אז זה ממש קצת) ההודעה יצאה מזלזלת בטעות אם אני טועה אני מתנצל

מתנצלת

גם אני הגבתי בחריפות שאינה במקומה. למעשה הוא היחיד שחקרתי קצת ויש לו די הרבה התייחסויות לשטן. מעבר לכך, איני יודעת, ואין לנו אלא לחכות - אולי תצמח לנו הישועה ממבקרי הפורום האחרים.

Lu Tze

New member
יפה, אתה יכול להפנות אותי לפרשנויות

על דמות השטן בספר הזה?

masorti

New member
תוכל לקרוא את הפרשנות שלי...

ושל אחרים בשירשור שמתחיל מההודעה הזו (או אחת מעליה). תוכל גם לקרוא את ספר איוב יחד עם פירוט הפירושים של הפרשנים המסורתיים בלינק הזה.

כאשר דנתי בנושא השטן

בפורום פגני אמריקאי, נידבה אחת המתדיינות את הקישור הבא. אילו הדבר היה מועיל, הייתי נותן לך את הקישור לדיון עצמו, ובפרט להודעה שלי שמסכמת את דעותיי בעניין - אך זהו פורום שיש להרשם אליו ואיני יודע אם הנושא יעניין אותך. אם תרצה, אוכל להעתיק את תוגבתי לכאן (היא באנגלית, טרם כתבתיה בעברית).

חי אדר

New member
קצת מקורות

חומר על השטן אפשר למצא במקורות הבאים: 1.אברהם נוריאל´ בספרו ´בין גלוי ונעלם בהגות ימי הבינים´. שם הוא דן במושג השטן במשנת הרמב"ם ומפרשיו. 2. גרשום שלום, בספרו ´פרקי יסוד בהבנת הקבלה וסמליה´ ע"מ187 3. ישעיהו תשבי, בספרו משנת הזוהר, כמדומני כרך ב. וכן בספרו תורת הרע והקלפיה בתורת האר"י. 4. משה חלמיש, בספרו ´מבא לקבלה´ ע"מ 134 5. שלטום רוזנברג בספרו ´טוב ורע בהגות היהודית´ . בוודאי שיש עוד הרבה, אך זה מה שזכור לי לעת עתה.

Lu Tze

New member
תודה לכל מי שעזר (או שניסה לעזור)

אני חושב שיש לי מספיק חומר להתבסס עליו. אם תרצו אני אפרסם פה את העבודה, אבל זה יהיה רק בעוד כמה חודשים.

Jewish Answer

New member
בבקשה

כנסי לאתר המחקר שלי Yadleachim.org למדור כתות-עדי יהווה-יסודות הכת ועקרונותיה, ושם יש לי כמה לינקים אודות הפולחן השטן בכת עדי-יהווה. בהצלחה, Jewish Answer

למעלה