שלום

little girl

New member
שלום

רציתי לדעת אם קיים מין "מדריך בדיקות רפואי למטופל" או משהו כזה שאומר איך אמורה להתבצע כל בדיקה רפואית מסויימת, שמסביר למטופל מה אמור לקרות בבדיקה. אני מצטערת שאני לא יודעת להתנסח, אני מקווה שמישהו הבין למה התכוונתי...

אני מקווה שהבנתי

אני מניחה שיש אי אלו מדריכים שאנשים בעלי יוזמה כתבו. אבל מעבר לזה, זכותך כמטופלת לבקש מהרופא, לפני כל בדיקה שהיא, שיסביר לך לפני ותוך כדי בדיוק מה הולך לקרות. אם את רוצה להיות יותר ספציפית לגבי הבדיקה האמורה, אולי נוכל לעזור יותר ולהפנות אותך לחומר מתאים שנמצא ברשת.

little girl

New member
אממ...

לפני? קצת מאוחר מדי בשביל זה, אני רק רוצה לברר את העניין אחת ולתמיד. אם אני המטומטמת שלקחתי בדיקה פשוטה בגיל 10 קשה מדי, או שבאמת משהו לא היה שם בסדר. בעיקרון זה אמור להיות משהו בקשר לבלוטת התריס, אני לא יודעת ספציפית אבל אני יכולה לברר. אם תוכלו לעזור לי למצוא טיפה מידע על הבדיקות שעושים כדי לבדוק את בלוטת התריס או משהו, אני אודה לכם מאוד.

אולי הצעה אחרת

נסי לכתוב מה הרגיש לך לא בסדר בבדיקה שעברת ונראה משם. לפעמים די ברור, גם בלי שיהיו בידיך פרטי הבדיקה ה"נכונה", מה לא היה בסדר, בייחוד אם עוד אנשים מסתכלים על זה ונותנים לך משוב.

little girl

New member
זה לא ברור ונראה די רגיל...

אף פעם לא חשבתי על זה ככה, שהיה משהו "לא בסדר" שם, פשוט לאחרונה עלה הנושא ונזכרתי בזה. וזה נראה לי טיפה משונה באותו זמן, וגם עכשיו שבבדיקה בגיל 10 מבקשים כבר להתפשט. בגלל שזה היה מזמן, אני לא זוכרת כל מה שקרה אלא חלקים וחלק מסויים שזכור לי מאוד. אז מה שנראה לי שם "לא בסדר" היה שהוא ביקש ממני להוריד את החולצה ונגע לי בחזה ושאל משהו כמו "מתי הוא התחיל לגדול?" (אבל לא בדיוק כי השאלה ההיא לא מצאה חן בעיני כל כך והביכה אותי)ושאלות דומות, ואחר כך הוא ביקש ממני לשכב על המיטה ולהוריד את התחתונים ולפשק רגליים ונגע שם במשהו למטה קצת וזהו. אני יצאתי משם בתחושה נוראית ובוודאות שאני לא חוזרת לשם למרות שהוא ביקש לחזור עם תוצאות של בדיקת דם שלא עשיתי. אם זה באמת נראה הגיוני אז סתם לקחתי בדיקה רגילה קשה מדי, אבל אני עדיין חושבת שבגיל צעיר לא צריך לחשוף ילדים לבדיקות כאלה. כשאני מסתכלת על זה עכשיו אני דיי בטוחה שאני סתם עשיתי פיל מזבוב, כי זה נראה לי פתאום הגיוני ואני יצאתי הדפוקה, מצטערת.

ט ל י ה 1

New member
אני לא יודעת

מה עושים בבדיקת בלוטת התריס, אבל ממה שתיארת זה בהחלט לא צריך להיות ככה.

בדיקת בלוטת התריס.

מנסיוני, בדיקת בלוטת התריס נעשית בכלל בלי להתפשט. הבלוטה הרי נמצאת בגרון, אז קצת חושפים אותו, וזהו, שום חלק מחלקי הגוף האחרים לא נחשף. זועקת.

גם לי נשמע שמשהו כאן מאוד לא תקין

לפי מה שאת מתארת, הוא עשה דברים שלחלוטין לא שייכים לבדיקה שהוא אמור היה לעשות ולא היה אמור לעשות לך כלל. לצערי, לא חסרים מקרים שרופאים מרשים לעצמם לנצל מינית מטופלים ובכך מטילים כתם על הקולגות שלהם שעושים עבודת קודש. האיש הזה ש"בדק" אותך הוא עבריין לכל דבר, על פי מה שכתבת כאן. בגיל 10 לא היתה לו שום זכות לערוך לך בדיקות כאלה, גם אם היית משום מה זקוקה להן,ללא ליווי ואישור של ההורים. הם היו צריכים להיות איתך שם בחדר וחבל שלא היו. אך מה שכן, את יכולה לפחות לקבל את זה שהתחושות שלך נכונות, אכן היה שם משהו מאוד לא תקין. את לא מגזימה.

little girl

New member
...

אולי זאת הייתה בדיקה אחרת? יכול להיות? זה חייב להיות קשור לבלוטת התריס במידה מסויימת, את זה אני זוכרת. אבא שלי לקח אותי לרופא הזה, והוא היה בחדר, אבל אני נכנסתי עם הרופא לבד למאחורי הווילון, בגלל זה הכול נראה לי תקין בכלליות. כל החיים שלי שנאתי רופאים נורא, כנראה בגלל זה, למרות שלא זכרתי את זה כל כך, אבל אחרי ששמעתי תוכנית ברדיו על אנשים ש"מנגבים" את עצמם ואז קלטתי שגם אני עושה את זה כל הזמן, ו"חקרתי" את הנושא טיפה לעומק והגעתי לזה... זה טיפה מקל עליי לדעת שאני לא יצאתי הדפוקה שמגזימה מבדיקה רגילה שכל אחד עובר. תודה.

שמחתי לשמוע שקיבלת מזה

האמון בהרגשות שלך נראה לי הוא אחד הדברים הכי חשובים, לא?

little girl

New member
כן...

זה עוזר לדעת שלא טעיתי בהסתכלות שלי על העניין, ושזאת לא אני שהחמרתי עם העניין כלפי עצמי, מה שישר הופך את כל המקרה לאשמתי. כי תמיד חשבתי שבעצם לא קרה כלום, וזאת רק אני שעושה "ביג דיל" מהכול, כי אני כזאת... אבל לא. אני לא קשורה לעניין הפעם. ועכשיו אני יודעת שזה באמת לא היה בסדר, בלי קשר לאיך ראיתי את זה.

mop666

New member
בכל זאת

תוכלי גם לפרסם את שם הרופא ויהיה אפשר להעניש אותו על הדברים האלה

אלא שזה לא כל כך חוקי...

כל עוד לא היתה הרשעה של האדם בבית משפט, פרסום שמו ברבים עלול לסבך את המפרסם בתלונה פלילית. כך שמאוד לא מומלץ לעשות את זה.

mop666

New member
אז שתיצור איתך קשר

כי נראה לי שדרך בנאדם שאין לה ממש קשר איתו יהיה לה יותר קל להתלונן ולבד היא לא תעשה את ובטח שאת לא תלכי להתלונן איתה אז מי יכול לעזור לה בזה? אנשים שיש להם שאלות שהם לא יכולים לשאול את האנשים בסביבתם או בגלל שאין להם דרך להמצוא תשובה פונים לפורום

למעלה