שלום

guysc

New member
שלום

אני בן 16,כיתה י,ומרכיב משקפיים מאז כיתה ג. בזמן האחרון אני רוצה לעבור לעדשות ראייה אבל יש לי כמה שאלות בקשר לזה: 1.האם יש סוגים של עדשות? 2.כמה עולות עדשות מגע? 3.מאז שהתחלתי להרכיב משקפיים,המספר כל הזמן עולה ועכשיו אני 4 ורבע עם צילינדר או משהו באחת העיניים,יש עדשות שמתאימות לזה? 4.בתור ספורטאי,האם יש סכנה להתאמן עם עדשות (אני משחק כדוריד שהוא מאוד אגרסיבי ואני פוחד שהעדשות ישברו תוך כדי,יש סיבה לדאגה)? 5.הבנתי שעדשות לא נוחות,זה נכון? 6.צריך לנקות עדשות? ואם כן אז איך? כמו משקפיים? ומה זה המים האלה ששמים בתוכם את העדשות? מראש אני מתנצל על הבורות שלי,ומקווה לתשובות תודה.

עדשות-מגע...

שלום, אכן יש לך הרבה שאלות ועל כולן יש תשובות שונות בהתאם לתנאים שבעיניים שלך להרכבת עדשות-המגע. פרמטרים רבים ומורכבים יקבעו איזה סוג יהיה מתאים לך. ספורטאים מרכיבים בדר"כ עדשות-מגע רכות אשר כמעט ולא נופלות מהעיניים בזמן פעילות ספורטיבית. על כל יתר השאלות ישמח האופטומטריסט לענות לך אחרי(!) הבדיקה. בברכה, אייל ברקו אופטומרטיסט-קליני.

man149

New member
לגבי הנוחות של העדשות הרכות:

לי יש עדשות וזה מאוד נוח. תלוי במצב העין שלך בכלליות או באותו רגע. את העדשות, לעיתים, אתה לא יכול להרגיש ולעיתים אתה מרגיש והן יכולות להציק.

למעלה