שלום

ש איילת

New member
שלום

אני במצב קצת תקוע מבחינת עבודה. באדריכלות. כבר לא מעט זמן. עובדת כרגע כפרילנסית בתחום. ה"משכורת" מהעבודה הזו לא מספיקה. (זו אמורה להיות ההכנסה הצדדית). יש לי נסיון של כשנה. משרדי אדריכלים רבים רוצים ניסיון של יותר משנה. ההורים אומרים לי שאני טועה, שאני צריכה לקחת את כל החבילה הזו (לימודי האדריכלות), לשים אותה בצד ולהתחיל לעבוד במשהו אחר. אני עדיין מתעקשת למצוא דרכי בתחום ואף התחלתי קורס שמעניין אותי- בנייה ירוקה. חשבתי לעבוד בעבודה נוספת, זמנית, עד שאשתלב ותהיה לי משרה מלאה והכנסה טובה בתחום האדריכלות. ההורים שלי אומרים שזו טעות גדולה לעבוד שוב בעבודות סטודנטיאליות שכאלה. בלי עתיד. בינתיים, ישנן הוצאות ואין לי כמעט הכנסה. יש למישהו רעיון מה עושים? תודה על ההקשבה, איילת

הכשרת השביל

בוקר טוב איילת את מספרת שיש לך קצה חוט למשהו שמושך ומעניין אותך, בנייה ירוקה, האם את יכולה להרחיב קצת ? התמודדות עם הורים בתהליכי חיפוש עצמי - במאמר שניתן להוריד אותו מהקישור שרץ בחלק העליון של דף הפורום, "תקיעות זו התחלת הסיפור, אסטרטגיית שינוי קריירה" יש התייחסות מאד קונקרטית לשיחות עם מעגלים קרובים לנו בזמני מצוקה, אני חושב שזה יכול לעזור לך. נתחיל מכאן, ונתקדם, יום טוב, אמיר.

ש איילת

New member
הי אמיר,

תודה על התגובה. אז ככה.. בלימודי האדריכלות נמשכתי ללימודי הסביבה, האקלים, הבניה הורנקולרית וכדומה..אולי מפני שהיה לי רקע קודם של לימודי גיאוגרפיה באוניברסיטה. בשנת הלימודים האחרונה של הלימודים, פרוייקט הגמר שלי עסק בנושא הבניין והסביבה, והתזה גם כן, וידעתי שאני מעוניינת להמשיך וללמוד את הנושא. טיילתי במרוקו..וכשראיתי את בתי החימר והבוץ שמשתלבים בסביבתם, אהבתי את מה שראיתי (וזה גם מה שכיוון אותי לנושא התזה : בנייה ורנקולרית- נושא מרתק). נתקלתי במשך הזמן באתר הנפלא: קהילת האדמה (שמצוי פה בלינק) והתחלתי להתעניין דרכו בקשר לפרמקלצ'ר, בנייה באדמה, חומרים טבעיים. כמו-כן, התעניינתי בתחום הפנג שואי ובגיאוביולוגיה. ראיתי תכנית טלויזיה על אדריכל מברזיל שהפך לראש עיר והפך את עירו לירוקה. זה מדהים בעיני. ראיתי באתר האינטרנט של מרכז הבנייה הישראלי שמלמדים בנייה ירוקה, והחלטתי להירשם. זה נושא שחשוב בעיניי להעלותו למודעות ציבור האדריכלים. כרגע אני בתחילת הקורס. הבנתי שאחרי הקורס הזה, יש קורס המשך למי שמעוניין להעמיק עוד יותר. מרגישה שזה מדבר אליי, מרגישה שצריך לעורר מודעות פה בארץ לבנייה ירוקה ולאיכות הסביבה בכלל ומרגישה שעם ידע שאצבור והתלהבות לעניין אוכל לתרום. תודה, איילת

ש איילת

New member
שכחתי להוסיף,

שהמאמר שהפנית אותי אליו מעניין מאוד.

roniboom

New member
איילת יקירה../images/Emo140.gif

לפי דעתי ,לא כדאי להניח את החבילה בצד... יש תקופות בחיים שלא הכל מסתדר כמו שציפינו, אם בעבודה, אם בחברה או ביחסים הזוגיים. כל דבר שלמדת או תלמדי בחיים מפתח אותך ותורם רבות גם אם כרגע אינך מוצאת עבודה אני בטוחה שהידע שלך באדריכלות עוד ישמש אותך רבות.ולגבי משרדי האדריכלים אני יודעת ממקור ראשון שהתחרות קשה, גם שכבר ביססת את מעמדך בחברה !אבא שלי אדריכל בכיר and i know what its takes...בכל מקרה בהצלחה בכל דרך בה תבחרי

למעלה