אפרופו ישו
סתם רציתי לומר כמה דברים כאיש שאינו מאמין בהשגחה ללא קשר לדת מסוימת. כידוע יש כיום תופעה שבהקשרים המקצועים שלה נקראת "סינדרום ירושלים". זוהי בקיצור תופעה שכל שנה כמה אנשים באים לירושלים ומנסים להוכיח שהם המשיח ,או בשפה פשוטה יותר התגלמות של ישו. הם מאושפזים אחר כבוד במחלקה שמנסה לשחרר אותם מהפטיש הספציפי הזה. לאור העובדה שהפסיכולגיה היא תוצר מודרני ,יש לשער שהסנהדרין דאז לא יכל להפגין את הנאורות המודרנית הזו.. אגב ,כל אחד למעט אלו שיש להם שיח ישיר עם הדמות הזו ה"בן אלוהים" היה נותן מבט די משועשע אם נניח היה פונה אליו ברחוב אדם ומציג עצמו כמשיח.. ביהדות עד לא מזמן היה איש אחד ושמו ליבוביץ ז"ל שכל אמנותו נשענה על אי-האפשרות שתהיה לבן תמותה כל גישה ,או קשר לאותו דבר מופשט שקוראים לו אלוהים. יתר על כן ,מן הסתם הבנתו זו של ליבוביץ ז"ל רואה בכל נסיון לקשר כזה עבודת אלילים צרופה. הוא כמובן נסמך על הרמבם. לי כמובן אין שום ספק שיהודים לא רצחו בן אלוהים ,כי להבנתי בן אלוהים זוהי כשלעצמה תופעה שאינה מתישבת עם היהדות. יתר על כן ,לו הייתי מנסה לשפוט בדיעבד מה יצרה הדת הזו הנצרות מאז הופעתו של בן האלוהים ,הייתי מתמקד ברצח שיטתי של יהודים ,אפריקאנים ,אסייתים ולמעשה עולם ומלואו. אם אחרי רצח המוני כזה ,בא לפה מישהו ומטיח לנו ליהודים השאריות שנותרו לאחר הרצח השטתי הזה שמשתרע על פני אלפי שנים ,כי החטא הקדמון שלנו רחמנא ליצלן הוא רצח היהודי המשוגע הזה ,אזי צר לי לומר שאיש רשע זה אינו מביא בחשבון את רצח המליונים ,לוא דווקא יהודיים. בדיעבד הביקורת היחידה שלי על הסנהדרין על כי לא היו מספיק מתוכחמים. הדת הזו הנוצרית בצד אמנות ומוסיקה ,היא ללא ספק הדת הרצחנית ביותר שאי-פעם נוצרה.על שלל הנגזרות שלה. מוזר לי גם לשמוע כי על ישו בוכים פה בכי מוזר ,בימיו של ישו נצלבו אלפים ,זוהי אגב לא מתודה יהודית לצלוב ,היהודים סקלו באבנים אז ,טכניקה לא פחות אכזרית וחסרת הומניות.במה טוב ישו הזה מאותם אלפים שנצלבו לצידו? הקיצר ישו עצמו היה יהודי ,הוא חלם בשפתי ודיבר עברית קדמונית ,הוא בטח שלא היה משיח ,ובטח שהוא לא ישות אלוהית.(מהפרספקטיבה שלי כיהודי אני מדבר כמובן וזוהי זכותי אגב) אבל אין לי ספק שהאיש במשך אלפי שנים מתהפך בקברו כמה פעמים ביום כשהוא נוכח עד כמה מישנתו הפכה לכלי משוכלל של דיכוי ורצח ,מאותה אמירה של הגשת הלחי השניה ,נוצרה תרבות דיכוי שפועלת פעולתה עד ימים אלו. אני גאה להיות יהודי ,צאצא ישיר לאותה סנהדרין ,אף כי כאמור איני איש מאמין. אני חסר סבלנות שלא לומר משועשע איך בכלל החטא הזה על רצח ישו מעז להופיע אחרי השואה ,אחרי אלפי שנים של רדיפה ,עושק ,רצח ,אונס ומי יודע מה.. כמובן שרשאי איש להאמין בישו ,אבל לא להטיח בי שאני רוצח של ישו ,כי למען האמת אף שאיני נקי משגיאות ,הדבר היחידי שהייתי עושה בפרספקטיבה מודרנית לאיש שמציג עצמו כבן אלוהים ,היא לאשפז אותו מיידית במוסד מכובד ובעל גישה סובלנית במיוחד כלפי התופעה הזו. הצרה היא שהנה ממשיכיו של אותו משיח שקר "שוכחים" את הפעולות שנעשו בשמו ,קל להם לשכוח רצח אינסופי והכחדת תרבויות שלמות בשם אותו בן אלוהים רחמן. החטא היחידי לדעתי שמוטל עלינו בני דת משה ,הוא השרידה שלנו. עצם העובדה שיש יהודים שגאים במורשתם מוציאה אנשים מסויימים מהאיזון הישועי שלהם . כן בטח שיש נוצרים טובים ,הומניים ,אוהבי אדם. מהם אבקש סליחה ,אבל בטח שאיש לא רשאי להטיח בי או ביהודי כי הוא רוצח האלוהים. אלוהים כמושג מופשט אינו בר רציחה -הוא אלוהים. בני תמותה מחוסרים יכולת לרצוח אלוהים -אפילו ניטשה רצח את המושג אלוהים וניסה לגרש אותו מהתודעה .הוא לא רצח(בפועל) כי אי-אפשר לרצוח אלוהים -רק בני אדם ניתן לרצוח ולא מושגים מופשטים. אנו בני התמותה רוצחים איש את אחיו . ועל זה צר לי מאד ,לא על רציחת בן אלוהים אלא על הרצח עצמו של איש בשר ודם...