שלום

• פותח הנושא tukh
  • פורסם בתאריך

tukh

New member
שלום

האם אתם יכולים להפנות אותי לאתרים ולהציע "טיפולים" או כל דבר אחר בנושא? נטע

daud

New member
היי נטע ../images/Emo13.gif

יש אתרים וטיפולים מומלצים מכאן ועד להודעה חדשה!!! לצערי אין טיפול מוכח
מי שיכול להרשות לעצמו מוציא על זה כסף ומי שלא פשוט לא
( בכל אופן יש את אתר אס"ף שזו העמותה שלנו ו משם יש קישורים למספר אתרים כמו כן אם את מעוניינת אז את יכולה ליצור איתי קשר ב058589668 ולספר לי מה בעייתך בדיוק ואולי אוכל להציע לך אתרים שיתאימו לך ושאין אליהם קישורים מהאתר של אס"ף.

daud

New member
ואם תוכלי לפרט....

במה בדיוק את מתעניינת ? פיברומיאלגיה או תשישות כרונית ??? ו האם זה בשבילך או בשביל מישהוא אחר ??? באתר שנמצא באחד הקישורים מאתר אס"ף נתקלתי במאמר על תשישות כרונית אצל ילדים, יתכן שזה יעניין אותך.

tukh

New member
אוקיי...

הבקשה היא לא בשבילי אלא בשביל אישה יחסית מבוגרת, אני חושבת באזור גיל 60 אבל לא בטוחה לגמרי. יש לה כאבים רבים בעיקר באזור השכמות וחגורת הכתפיים. היא ביקשה ממני למצוא לה בעיקר מידע ושיטות טיפול שיקלו על הכאב. ולגבי החתימה...זה משפט כלשהו שחוזר בספר שממש אהבתי, אבל אני לא בטוחה לגבי האיות...

tukh

New member
אממ הבקשה המדויקת

איך להמשיך לחיות עם המחלה למרות התרופות ואיך להקל על היומיום למרות התשישות...

ששרון

New member
נטע, נסיון לתשובה....../images/Emo35.gif

תראי... שאלת שאלה מאוד כללית ומאוד גדולה. אי אפשר ממש לענות לך... בגדול, תתני לאותה אישה לקרוא את כל הקישורי אתרים שיש פה , יש את האתר המעולה של מיה על פיברו, האתר של ליאורה על תשישות ועוד ועוד. שתקרא הכל, זה בטח יתן לה בסיס להבנה עמוקה יותר למחלות. לגבי התנהלות-אני חושבת שמאוד בכללי, הסוד הוא למצוא איזון בין עשייה ליכולות. לא לחרוג ולעשות יותר ממה שהגוף מאפשר, ולהתיחס לכל הנושא ולעצמך בסבלנות, בהבנה וקבלה, וכן ליידע את הסביבה בחומרים על המחלות, כדי שגם מהם יגיע יחס מבין ואוהד יותר . טיפולים-זה רק רופא יכול להמליץ, כאן חברתך צריכה להתחיל במסע מייגע של ניסוי וטעייה, לנסות כל מני סוגי רפואה, החל ברגילה והמשך למשלימה (או להיפך), עד שהיא תמצא משהו שמקל עליה. מנסיוני האישי אני יכולה להעיד שהדבר היחידי שהקל עלי תמיד! זה טבילה במעיינות הגופרית שבים המלח. ההקלה על הכאבים היתה מאוד ממשית. חוץ מזה לא עזרו כ"כ דברים... אבל זה מאוד אישי, ושיהיה לכן בהצלחה מקווה שעזרתי במשהו... שרון

ששרון

New member
נטע, עוד משהו שנזכרתי

אם חברתך כבר מאובחנת, את יכולה להמליץ לה להרשם לעמותה-שכן לחברי העמותה מוצעות בחינם שתי קבוצות תמיכה שפועלות, אחת אני יודעת בצפון, ואחת בירושלים. לדעתי ובייחוד למי שבתחילת הדרך, זה המקום הכי נכון לקבל תשובות לכל השאלות, לשמוע וללמוד מנסיונם של אחרים, להחליף אנפורמציה על המחלה, דרכי טיפול , וכו ולא פחות חשוב-לקבל תמיכה נפשית מהקבוצה ומהמנחה, וכן כוון . אה...יש דומני עוד קבוצה שפועלת בתשלום מאת ד"ר שאול נבון-פסיכולוג שיקומי. דומני שהקבוצה היא לנשים מבוגרות יותר (אז אולי זה מתאים יותר לחברתך כי ציינת את גילה ). הקבוצה הזו למיטב ידיעתי פועלת במסגרת הטיפול של המרפאה לפיברו באיכילוב, כך שצריך לעבור דרכם קודם. פרטים על כל אלו תוכלי לקבל בעמותת אס"ף- 056-375255

daud

New member
לגבי מה ששרון כתבה

אין לי הרבה מה להוסיף על זה מלבד שני דברים 1.לחזק את העניין של הצטרפות לאס"ף. 2.אולי תלמדי את החברה שלך להיכנס לפורום זה והיא תוכל לשוחח איתנו אחד על אחד, לשאול שאלות לקבל תשובות להשתתף בדיונים ולהתעדכן. את יודעת לחסוך את ה"טלפון השבור"

tukh

New member
תודה לכולכם על המידע!

עזרתם לי מאוד ואני אדאג להעביר אותו הלאה... לצערי חברתי אינה מסתדרת עם האינטרנט ועוד פחות מזה עם מחשבים...אז זה קצת בעיה להביא אותה לפורום...

למעלה