שלום!

שלום!

היי , אני בת 15 ולפני שנתיים התחלתי לנגן. אני אוהבת לנגן , אבל אני מרגישה שאני לא מתקדמת לשום מקום... אני לא מתאמנת כל יום , רק פעם בשבוע... יש לכם טיפים , להצלחה יתרה? ומישהו יודע אולי איפה אפשר להשיג את התווים של Shape? תודה מראש,מור.

לא רוצה לדכא אותך...

אבל מה שגל אמר זה נכון, אימון זה הדבר היחידי שיעזור... אני לא רואה איך אפשר להתקדם כשמנגנים רק פעם בשבוע? אני מניחה שזה אומר שאין לך פסנתר בבית, או אפילו אורגן. וול, זאת השיטה, אין אפס.

samba1

New member
פעם אחת???? זאת בדיחה ,נכון???

ככה את רוצה להגיע להישגים??? מינמום 5-7 שעות כל יום ואחר כך לעבור ל-10 שעות. זה מפרך אבל התוצאות ????? משהו משהו!!

מיכלוש7

New member
אתה לא חושב שקצת הגזמת?!? ../images/Emo12.gif

5-7 שעות ביום?! ואז לעבור ל10?! זה ממש טרוף!!! אני לא חושבת שיש מישהו שמסוגל להתאמן כ"כ הרבה!
אני מתאמנת בערך פעם-פעמיים בשבוע, גג שעה אחת כל פעם (וכן, יש לי פסנתר בבית!) ואני לא חושבת שיש בזה משהו רע! כלומר-אני מתקדמת דווקא בקצב טוב, והמורה שלי מרוצה ממני!
אז ברור שאם הייתי מתאמנת יותר הייתי מצליחה יותר, אבל-בשבילי הפסנתר זה תחביב ו10 שעות ביום זה ממש טרוף! גם לילדה ששאלה ת'שאלה-אם את נהנית מללמוד פסנתר, זה מה שחשוב ולא הקצב שאת מתקדמת!
(אלא אם כן, את מתכוונת לעסוק במשהו שקשור לפסנתר כשתהיי גדולה, ואז באמת כדאי לך להתחיל להשקיע...)

Mr Peiser

New member
5-10 שעות ביום באמת נראה לי מוגזם..

אני מתאמן עכשיו בממוצע שעה-שעה וחצי ביום.

samba1

New member
תלוי מהי המטרה !!!!

האם היא -או מישהו- רוצה להיות מקצוענית או לא??? שנית, זה לא כל כך משנה. מדובר בגיל שהוא מאוד קריטי להתהוות הכל:הטכניקה, הקצב, ובמיוחד הזיכרון. בוודאי שאם מישהו רוצה סתם להיות פסנתרן מספיקים לו גם שעה- שעתיים בשבוע. מלבד זאת תתפלאי שישנם אנשים המסוגלים להתאמן גם 12 שעות ביום אך הם נועדו לגדולות. לפחות רובם. נא לקרוא את הביוגרפיות של גדולי הפסנתרנים. ואין ויכוח על כך שגם צריך להיות לאדם כישרון גדול. וזה מולד.!!!

אביבaviv

New member
נשאלת גם השאלה

אני אומנם לא פסנתרנית אךאני מנגנת בכלל וגם על אורגן ניגנתי . בכל מקרה רציתי להוסיף שנשאלת השאלה לגבי אימון מתוך חובה, כאשר נגן מנגן 5 שעות ביום מתוך זה שהוא חייב, אני מכירה אנשים שלאחר שיטת אימון כזאת פיתחו שינאה לנגינה . אני מאמינה שצריך לנגן מתי שרצים, לפחות כמה פעמים בשבוע אומנם בשביל לדעת את היצירות אבל צריך לנגן מתוך הרצון והכיף שבדבר ולא מתוך חובה . אני למשל מוצאת את עצמי מנגנת לפעמים המון שעות כל יום, עד השעות הקטנות של הלילה רק מתוך הכיף שבדבר . לכן אני (בתור מישהי שהתחלה לא התאמנה כמעט בכלל מחוסר עניין) חושבת שאת צריכה להתאמן מתי שאת מריגהש את הדגדוג הזה באצבעות והרצון לנגן . חג שמח

samba1

New member
ישנו הכיף וישנה המקצוענות !

איש אינו מתווכח עם העובדה שהכיף וההנאה הן חלק בלתי ניפרד מן הנגינה ,ולאו דווקא מפסנתר. אם מישהו הציב לעצמו את המטרה להגיע לרמה מקצועית מסויימת הוא יצטרך לעבוד קשה מאוד, אבל מי שזורע בדמעה יקצור ברינה. אותן סולמות ואותן תרגילים משעממים הן התרופה הכי מוצלחת לכל הבעיות שפסנתרן או פסנתרנית ייתקלו בהמשך. זה גם אישי מאוד כי מובן שישנם כאלה היכולים להגיע לרמה גבוהה בפחות זמן. הפסנתר הוא כלי אכזר וקשה ודורש התמסרות מוחלטת אליו. מצד שני, התמורה שמקבלים מזה היא עצומה ואין לה מחיר. נגינה לשלם הנאה היא עניין אחר לגמרי עם חוקים שונים. בהצלחה !!!

מיכלוש7

New member
"הפסנתר הוא כלי אכזר?!" ../images/Emo12.gif

אתה ממש נשמע כמו אחד שכבר מהרגע שהוא נולד דחפו לו למח שהייעוד שלו בחיים זה להיות פסנתרן מפורסם...

למעלה