שלום...

bilbibilbi

New member
שלום...

לאחרונה (היום ליתר דיוק...) סיימתי טיפול עם סטראודים בדלקת קרון. העניין הוא שהייתי שמחה להשיל כמה קילוגרמים מהגוף, ורציתי לדעת האם זה בטוח במצבי, או שכדאי להימנע מדיאטה? אשמח לתשובה תודה

עומר173

New member
דיאטה וקרוהן

שלום בילבי. אני חולה קרוהן כמוך. אני הייתי ממליץ לך לוותר על הדיאטה. אולי אני טועה וזה לא קרה אצלך, אבל במהלך המחלה משקל הגוף יורד (אפילו בצורה דרסטית). חוץ מזה, בטח יש הגבלות כלשהם על התזונה ולא נראה לי שיש צורך להוסיף עוד (או ליצור חסר בחומר חיוני כלשהוא). רק בריאות וטוב שנפתרת מהתרופה הזאת!!!

חרוביתי

New member
אצלי הבעיה הפוכה

אני מקבלת עכשיו סטרואדים בפעם השלישית ולמרות שאני כבר מקבלת אותם יותר משבוע עדיין לא עולה במשקל. בפעם הקודמת התחלתי לעלות מיד, וזה משהו רצוי עבורי כי אני נראית אנורקטית. אני ממש ל מבינה מה קורה איתי. אני לא משלשלת בכללואפילו אוכלת כבר יותר טוב, רק סובלת מכאבי בטן (מאז הסטרואדים - פחות), חולשה, כאבי פרקים ולפעמים חום - אבל ממש לא עולה במשקל. האם זה נורמלי? יש לי תור לרוםא שלי רק אחרי פסח - הוא בחופשה.

עומר173

New member
עליה במשקל

דבר ראשון, אני לא חושב שסטרואידים יכולים לעלות במשקל שאת רוצה להשיג ובטח לא בזמן כזה קצר. אני לקחתי אותם כמה חודשים (בערך 3-4) ובכלל לא עליתי מהם במשקל (עליתי רק בגלל ה-TPN וזה שאכלתי הרבה) אלא רק התנפחו לי קצת הפנים. דבר שני זה שאת לא עולה במשקל זה לא אומר שמשהו לא בסדר, אולי את לא אוכלת מספיק קלוריות שיעלו אותך במשקל ואולי יש לך בעיה בספיגה? זה נראה לי כמו שבן אדם ללא קרוהן שאוכל לא עולה ככה סתם במשקל ככה אין סיבה שתעלי ככה סתם במשקל. בכול זאת אם את מרגישה טוב זה מעולה ושיהיה רק בריאות!!

לבילבי ועומר

עלייה במשקל הינה תופעת לואי של סטרואידים הן בשל אגירת נוזלים ושומן תוך קבלת פני ירח בטן גדולה וכולי פרט לכך יש עלייה בתאבון- ואנחנו דוקא שמחים על כך בילבי את תרדי במשקל עם ההפסקה של הסטרואידים עומר- לפעמים צריך סטרואידים- לא לשכוח את תופעות הלואי- אבל לפעמים אין ברירה לכולם- הרבה בריאות- וחג שני שמח

bilbibilbi

New member
אני מודה לכם על התגובה

אבל אני לא רוצה לעשות דיאטה כי השמנתי מהסטרואידים. תמיד הייתי אוברוויט ועכשיו מסיבה כלשהי יש לי קצת מוטיבציה לעשות דיאטה. רציתי לדעת אם זה מסוכן איכשהו...

עומר173

New member
סטרואידים

עם זה אני אפילו לא מתווכח- סטרואידים הם תרופות יעילות מאוד (למרות שיש בהם תופעות לוואי ולכן לוקחים אותם לזמן מוגבל). אני טופלתי בהם כמה חודשים והם נתנו תוצאות טובות מאוד (וגם די מהירות, אני חושב).

למעלה