תגובה -
זאת שאלה שגם לי אין תשובה טובה עליה... אני למדתי את הג'אז ככה, וכל מה שיצא לי מזה, זה גיבוש של צורת סולו אופיינית ייחודית שלי (שכמובן בשלבי התפתחות מתמידים). אני חושב שהדרך הכי טובה היא לטעום מזה מעט, ולהיות מודע לאפשרות הזאת. להכיר אותה לא לעומק, אבל לשמור אותה בצד. לחפש עוד סוגי הרמוניות שונות (כי זאת הקונבנציה, ואף אחד לא מנגן לפי הקונבנציה), וזאת ע"י הקשבה לאמנים רבים. אחרי הרבה מאוד זמן, תתחילי לשמוע קולות פנימיים בראש, ולחפש את ההרמוניות העצמיות שלך. זה מה שאני מנסה לעשות עכשיו, וזה כנראה הדבר הכי קשה בג'אז, יותר מאלתור אפילו. הרמוניות מעניינות שלא חוזרות על עצמן ותורמות למטרה. לקרוא הרמוניות מהדף ולחרוש עליהם זאת ממש לא הדרך. אחרי שהתוודעת להרבה מאוד סוגי הרמוניות שונות, מגוונות ומעניינות, אז אפשר להתחיל אולי להיות מסוגל לשלוט בהם באופן אבסולוטי. זה האידאל. השאלה היא עד כמה זה ניתן לביצוע. אני מנגן ג'אז כבר שנה שלישית, ונחשב ברמה גבוהה ומוסיקאי רציני, ואני עדיין לא יודע כלום, ואני חושב שאני מנגן זוועה, ואני יודע למה. זה תהליך מאוד ארוך, מייגע, מתסכל, ומדכא. ג'אז זה לא קל בכלל. אני מאחל לך את כל ההצלחה שבעולם.