איזה כדור הרגעה? כמה זמן אתה לוקח? איזה מינון? אתה מכור? אתה רוצה להיגמל? אם אתה מתכוון לבנזודיאזפינים שהם כדורי ההרגעה הנפוצים כיום אז הם נחשבים לממכרים חלשים אבל עדיין ממכרים. הם לא גורמים נזק לגוף- כלומר אין פגיעה בכבד או בעיניים או בלב או באיזשהו איבר אחר בגוף. יש תופעות לוואי שכולן הפיכות- בעיקר פגיעה ביכולת הקוגנטיבית (כמו ירידה בריכוז ובעירנות) וגם ירידה במצב הרוח עד כדי דיכאון. אחרי שימוש ממושך מאד קשה להיגמל במיוחד במינונים גבוהים. ממליצים לרדת במינון בצורה מאד הדרגתית ולא להפסיק בבת אחת.
לוריוון, משפחת זפאמים, אני לוקח בין 4 ל 6 ביום,כבר 4 שנים. במקרים שניסיתי להיגמל היו לי תופעות של דיכאון, ירידה בריכוז והתקפי חרדה. בתקווה שמידע זה מועיל. תודה.
בגמילה עצמית בד"כ מורידים חצי כדור מחכים שבוע-שבועיים, אח"כ מורידים עוד חצי וכך הלאה. כמובן שאפשר יותר לאט לפי הקצב האישי. אחרי 4 שנים זה חייב להיות הדרגתי. יש כאלה שקודם עוברים לווליום (דיאזפם) ורק אח"כ יורדים במינון כי מווליום בד"כ יותר קל להיגמל. בכל מקרה אם הגמילה גוררת תופעות של דיכאון או התקפי חרדה כמו שכתבת אז כדאי לפנות לפסיכיאטר. יכול להיות שיש תרופה אחרת לא ממכרת שיכולה להחליף את הלוריוון. כדאי להתייעץ בנושא הזה עם פסיכיאטר ולהתאים תוכנית טיפול עפ"י הבעיה הנוכחית וההיסטוריה הרפואית.
לדבריך, השימוש בכדורים נמשך מספר שנים. זה אומר שלהפסיק אותם בבת אחת אסור!!!!(יכול לגרום לתופעות ללואי שליליות) חשוב שתתיעץ עם רופא איך להוריד את המינונים. אם אחרי ההתיעצות וניסיון להוריד את הכמויות זה לא יצליח (כי לא קל להגמל משום התמכרות), ניתן לפנות כמעט בכל עיר ליחידה לטיפול בהתמכרויות. אם תרצה/י עוד פרטים תוכל לשלוח לי מסר בהצלחה