שלום

MetalRulez15

New member
שלום

קראתי כמה מההודעות ויש לי כמה שאלות(לעכשיו). לדתיים: איך אתם מסבירים את העובדה שהעולם לכאורה נברא לפני כ-6000 שנים, ויש כל כך הרבה ראיות שמצביעות שאין הדבר כך? כמו למשל, הראיה הכי פשוטה-אנחנו רואים כוכבים במרחק מליוני שנות אור מאיתנו. לאתאיסטים: אם אין אלוהים, אז הרי לחיים אין שום ערך כי בסוף נמות, נגיד ויש סיכוי קלוש שבקלושים שיש אלוהים ושכן אכפת לו מה אנחנו אוכלים, לובשים וכו'-לא כדאי לשמור מצוות וכו' בשביל הסיכוי הקלוש שיש עולם הבא וכו'? כי הרי, אם אתם באים בגישה של "אין עולם הבא" אז אין ערך לחיים שלכם, ומכאן "ביזבוז זמן" הוא לא ממש הפסד, ולעומת זאת, למרות הסיכוי הקלוש שיש אלוהים ואכן הוא גומל ליהודים ב"עולם הבא"(וזה לא משנה אם אפשר להוכיח את קיומו או לא, הרי יש סיכוי מסויים(ואפילו אחד למיליארד) בכל זאת. מקווה שהבהרתי את כוונתי, ואינני מחב"ת או מחזיר בשאלה, רק מחפש כמה תשובות. בתודה מראש, יוני.

MetalRulez15

New member
ועוד שאלה...

איך זה שמדענים עוד לא הצליחו ליצור צורת חיים פשוטה במעבדה? אשמח לקבל לינקים או הסברים לעניין...(אפשר גם באנגלית)

גוססי2

New member
פשוט:

אם כוונתך לחיקוי תהליך היווצרות החיים כפי שזה התרחש על פני כדה"א, עדיין אין לנו ידיעה טובה כיצד הוא התרחש.

גוססי2

New member
מהצד האתאיסטי:

"אם אין אלוהים, אז הרי לחיים אין שום ערך כי בסוף נמות" ערכם של החיים תלוי במה שמפיקים מהם, לא בקיומה של ישות עליונה כלשהי. כל אדם אחראי להעניק לחייו משמעות לפי מיטב שיקול דעתו. "נגיד ויש סיכוי קלוש שבקלושים שיש אלוהים ושכן אכפת לו מה אנחנו אוכלים, לובשים וכו'-לא כדאי לשמור מצוות וכו' בשביל הסיכוי הקלוש שיש עולם הבא וכו'?" אולי כן, אבל האלוהים היהודי הוא לא היחיד שמציב לנו דרישות שונות ומשונות. יש עוד לפחות שני אלים נוספים שרוצים מאיתנו כל מיני דברים די מוזרים, ואיך נדע איזה אל יותר צודק?

00000000000

New member
יש לך טעות.

כל הראיות מצביעות שהיקום נוצר לפני כ13 מליארד שנים. (כוכבים במרחק מליוני שנות אור? זה מוכיח שלקח לאור מליוני שנים להגיע אלינו!)

MetalRulez15

New member
אני חושש שלא ממש הבנת אותי...

אני מסכים עם הדיעה שלך, פשוט שואל את הדתיים בפורום איך זה שכל הראיות מצביעות שהיקום נוצר לפני כ-15(15 לא?) מיליארד שנים, והם עדיין טוענים שהוא נוצר לפני כ-6000 שנים. והבאתי כראיה פשוטה את הדוגמא של אור הכוכבים, אבל אף דתי לא טרח לענות לי לבינתיים(חוץ מאחד שכתבת מסר פרטי אבל זאת ממש לא תשובה מספקת... אם הוא יכתוב אותה פה נדון עליה!). שוב תודה לכל העונים

MetalRulez15

New member
טוב...

אני מניח שאין לדתיים שבפורום תשובה כלשהיא לעניין... לא משנה.

גוססי2

New member
אנסה לענות במקומם

"איך אתם מסבירים את העובדה שהעולם לכאורה נברא לפני כ-6000 שנים, ויש כל כך הרבה ראיות שמצביעות שאין הדבר כך?" יש כמה תשובות מקובלות: 1. העולם נברא לפני 6000 שנה כשהוא נראה בן 13 מיליארד שנה. מטרתו של "טריק" זה היא להעמיד את המאמינים בנסיון או משהו כזה. 2. בראשית מעשה הבריאה יחידת הזמן הנקראת "יום" נמשכה מיליארדי שנים, לכן כל הכתוב בתורה אמת ויציב מבלי שתהיה סתירה למדע. 3. המדע שוגה בהערכת גיל היקום.

MetalRulez15

New member
אוקיי...

1. זאת התחמקות ולא תשובה. כמובן שחלק מהדתיים שרוצים לשמור על אמונתם בכל מחיר יכולים לתרץ כל דבר, זו לא חוכמה. חוץ מזה, זה גם אומר על אלוהים שהוא רמאי, כמדומני. ומה, אלוהים דאג לשים את האור של הכוכבים בדיוק באמצע הדרך?(מרחק כמה שנות אור מכדור הארץ) אז מניין לנו שבכלל יש שם כוכבים? והרי אין אדם שיכחיש את קיומם... 2. זאת שוב התחמקות ולא תשובה. הרי קל מאוד להיות עקבי למי שכבר מאמין בכל התיאוריות האלה, אבל למי שבא מבחוץ, נראה לו שיש כל כך הרבה הערכות והשערות ותירוצים שכל העסק די רעוע. אני לא חושב שאדם שיש לו קצת חשיבה ביקורתית ישתכנע מהטיעון הזה ומקודמו. הרי, מי קבע שאז "יום" נמשך מיליארדי שנים? בגלל שזה יותר נוח? על מה מסתמכים כשקובעים דבר כזה? והרי אלוהים הוא כל יכול, למה הוא צריך כל כך הרבה זמן בשביל לברוא יקום שלם? למה הוא צריך בכלל זמן בשביל לברוא משהו?. 3. יש להם הוכחות לכך?, יש להם תיאוריה חלופית סבירה יותר? וגם, נגיד שהמדע שוגה-בכל מקרה יש את הדוגמא של אור הכוכבים.

גוססי2

New member
אלה התשובות המתחייבות

ברגע שנקודת המוצא הדוגמטית היא "כל מה שכתוב בתורה הינו אמת מוחלטת" לא תיתכן כל אמירה שתסתור אותה. זו מהות הסתירה הבלתי ניתנת ליישוב בין המדע והדת, שהדת מנסה להתאים את המציאות לספריה בעוד המדע מתאים את ספריו למציאות.

גוססי2

New member
ברור שזה טפשי. אז מה?

מטרת הדת היא לא להחכים בני אדם אלא להפכם לצייתנים. אם ניתן להשיג את המטרה ע"י התניה המונעת חשיבה רציונלית, מה טוב. בשביל הממסד הדתי עדיף הפותה שמאמין בכל שטות שמספרים לו רבניו על פני הספקן והחקרן שאינו מקבל דבר כמובן מאליו.

00000000000

New member
אולי...

למעשה, זה לא מספיק. "בראשית מעשה הבריאה יחידת הזמן הנקראת "יום" נמשכה מיליארדי שנים" לא מסביר עדיין הרבה סתירות אחרות מהמדע על תהליך הבריאה המתואר בספר בראשית. "העולם נברא לפני 6000 שנה כשהוא נראה בן 13 מיליארד שנה" לא מסתדר עם התיאור של הבריאה, כנ"ל. הגישה הקבלית לתנ"ך תופסת את הכתוב כאילו הוא מדבר על דברים אחרים ממה שנראה בקריאה פשוטה (כמו ש"עין תחת עין" לא אומר שצריך להוציא עין, אלא לשלם מחיר עין). ספרי קבלה מדברים ארוכות על הפרק הראשון של ספר בראשית, ומייחסים את הכתוב לדברים שונים לחלוטין ממה שנראה בקריאה פשוטה.

למעלה