שלום

Edubite

New member
שלום

אני יודעת שאני קצת חושבת לפני הזמן אבל אני בת 15 לא רוצה לשרת בצבא, מסיבות מוסריות וכן מהרצון שלי ללמוד באוניברסיטה בח"ול... רציתי לדעת האם יש סיכויי שלא יכריחו אותי ללכת לצבא? שמעתי שעד גיל 16 אפשר לעזוב את הארץ ולא להיות מחויב לשרת בצבא, זה נכון? תודה מראש. קרן

Azazel

New member
היי.

קודם כל, CUT THE CRAP.
אני לא רואה שום סיבה שבעולם לשאוף לסיים אוניברסטיה בחו"ל, כי עדיף לסיים אוניברסיטה טובה בארץ מאשר סתם אחת בחו"ל. אבל אם כבר, אז אל תנסי להסתיר את זה בסיבות מוסריות, במיוחד שאת יכולה ללכת על דברים אלטרנטיביים. עכשיו, יש לי שאלה, מה ה"טענה המוסרית" שלך? שרות נעים.

Edubite

New member
קודם כל

אם אני הולכת לאוניברסיטה בחול זה ממש לא "סתם"... אני שוקלת ללכת לקורנל שנחשב בית ספר מעולה... שנית אני לא עומדת להתגייס לצבא שמתרתו העיקרית היאדיכויי עם מבלי באמת לרצות להשיג שלום בשום דרך כלשהיא. בתור טבעונית אני לא מעונינת להתגייס לצבא שעורך ניסויים מחרידים ולא הכרחיים בבעלי חיים או שמאמנת כלבים ודולפינים לגילויי מוקשים...

Azazel

New member
את גם צריכה להתקבל לשם. ../images/Emo13.gif

אישית, אני אנטי-טבעוני, כלומר לא אכפת לי שאת נגד, כל עוד את זה לא משנה כלום. אני גם לא כל כך אנטי לצבא. תגידי, את לא מחיפה במקרה?

EverMan

New member
ככה ,

מטרת הצבא היא לא דיכוי הפלשתינאים. מאז הסכם אוסלו - הצבא נכנס לשטחים מסיבה אחת בלבד : והיא למנוע פעילות טרור שוטפת. והצבא לא עורך ניסויים על בעלי חיים. ובטח ובטח לא מאמן כלבים/דולפינים לגילוי מוקשים. וגם אם זה היה קיים - לא היית יודעת על כך - כי זה סודי ביותר.

ברור שזה לא המטרה-

אבל צבא זה מוסד חמוש הוא משתמש בנשק וגם אם "לא בכוונה" הוא פוגע באוכלוסיה אזרחית לא כל צבא פעיל בצורה כזאת חבל שהצבא בארץ הזאת כן. אני גם שוקלת לא להצתרף לצבא המסויים הזה אבל לי יש עוד הרבה זמן יחסית לחשוב על זה...

EverMan

New member
הצבא הוא מוסד חמוש שמשתמש בנשק

בצבא בישראל נכנס שם מאוד מיוחד "ההגנה". צבא ההגנה לישראל. מדוע? כי בישראל הצבא הזה לא נועד לתקיפה/דיכוי/כיבוש וכו' , הוא נועד רק להגן על גבולות ישראל. אבל את ההחלטות בנוגע לשטחים - עושה הממשלה. לא הצבא. אז לכו נגד הממשלה - לא נגד הצבא. הצבא הזה - הוא הצבא שמגן עלינו מאיראן , מסוריה , ממחבלים וכו'. בזה - לא מסתכנים.

נועד...../images/Emo54.gif

הוא אולי נועד אבל במעשיים שלו הוא פוגע- אז אם הממשלה חילקה פקודות הצבא לא יכול להפעיל שיקול דעת משלו ? חייל שהוא אמור להיות אזרח ובן אדם מעל הכל לא יכול לחשוב ? אשה צריכה ללדת תהרוג לה את התינוק בגלל הוראות מגבוהה??? תיהיה בן אדם לא כלי משחק לא רכוש של מישהו...

shaief

New member
נראה לי שהכל מבולבל לכם

הצבא מפעיל שיקול דעת הרבה יותר ממה שנדמה לכם. בכתבתו של בן כספית "צבא שיש לו מדינה" (מלפני כשנתיים) מתואר בדיוק איך הצבא שלנו משך לכיוון חימום הגיזרה כדי למנוע הפסקת אש. הצבא שלנו כבר הפסיק להיות צבא הגנה, והוא בטח לא מגן כרגע על גבול המדינה כי הוא עסוק בהגנה על גבולות של יישובים,וביצירת עוני והשפלה אצל הפלשתינאים. לגבי ניסויים בבע"ח, הצבא אכן מבצע כאלה, הוגש על זה גם בג"צ. הצבא לוקח כלבים וחותך אותם עם סכין כדי שיתפקדו כפצועי טראומה, החובשים והרופאים מנסים לטפל בהם 0כמובן בחוסר הצלחה- כי זה כלב ולא בן אדם) ובסופו של התהליך גופתו של הכלב מושלכת לפח. יום טוב.

למעלה