והנה המלצה למשהו טעים וגם מאד...
בריא! - וסופר-קל להכנה! ישנם כלי אידוי מבמבוק: הם באים בצורה עגולה, בדר"כ עם מעין שתי "קומות", כשהתחתית של כל קומה עשויה ממקלות במבוק עם מרווחים ביניהם ומכסה קלוע. (מקווה שתזהו אם תראו אותם - את שלי קניתי בצ´יינה טאון בארה"ב, אבל בטח יש גם בארץ). אז מה כ"כ מיוחד בהם?? הירקות יוצאים אחרת לגמרי והרבה הרבה יותר טעים מאשר בכלי מתכת! ומה מיוחד באידוי? בניגוד לבישול ולטיגון, שבהם חלק גדול מהערך התזונתי נהרס (בבישול, למשל, הרבה ממנו עובר למים, ולכן עדיף לשתות מרק, מאשר ירקות מבושלים, שהמים סוננו מהם) - באידוי רוב הערך התזונתי וגם האנרגטי (הצ´י) של המזון נשמר, שכן אדים חמים רק "עוברים" דרך הירק ולא לוקחים אתם כמעט כלום. חוץ מזה, גם הטעם הוא שונה לגמרי, וישנם ירקות שטעימים לי רק בצורת הבישול הזו. אופן השימוש: לוקחים סיר שהוא מספיק גדול כדי להכניס לתוכו את סיר הבמבוק שלנו, ושיהיה קצת מרווח מצדדיו. מניחים את ה"קומה התחתונה" של סיר הבמבוק בתוך הסיר, וממלאים בסיר מעט מים, כך שהם מגיעים למקלות התחתית של הקומה התחתונה, מבלי לעבור אותם. חותכים ירקות ומסדרים בתוך הכלי (מגוון הירקות שאפשר להשתמש הוא אדיר: תפוחי אדמה, בטטה, דלעת, כרובית, ברוקולי, בצל, שום ואפילו כרוב אדום... ועוד ועוד כיד הדימיון הטובה (לא הייתי מאדה עגבניה/מלפפון/חסה, אך מאידך גם לא ניסיתי...). כאשר הקומה התחתונה מלאה, מניחים עליה את הקומה שמעל, ממלאים גם אותה בירקות, ומניחים מעל את המכסה הקלוע. אין לכסות את הסיר עצמו. שמים על להבה גדולה והמים רותחים ומבעבעים, ומאדים את הירקות... יש לגשת כל כמה זמן ולשים לב שלא התאדו כל המים (בממוצע יוצא לי להוסיף פעמיים כוס מים במהלך הבישול - אבל זה תלוי גם בעוצמת הלהבה). זה חשוב מאד - כי אחרת הסיר ומכשיר האידוי עלולים להישרף!! הירקות מוכנים כאשר הם רכים (אפשר לדקור במזלג). טעים מאד לאכול אותם עם שמן זית וחומץ בלסמי. מכיוון שטעם הירקות נשמר במלואו, גם אנשים שאני מכירה שאוכלים עם המון מלח לא חשו צורך להמליח... ביחד עם אורז או כל דבר אחר... זה יאמי טעים ומזין!...