שלום!

Alinush182*

New member
שלום!

אני בת 13 ואני כבר משהו כמו שבוע צימחונית(תצחקו,תצחקו) אבל עדיף עכשיו מאשר לעולם לא,ורציתי לשאול איך אתם עומדים בפיתוי של בשר? אבא שלי הוא טבח מעולה ותמיד מכין ארוחות בשריות ומאוד קשה לי לעמוד בפיתוי, אמא שלי בכלל לא מאמינה שאני אצליח להחזיק מעמד בלי בשר בתקופה הזאת..... איך עומדים בכל הפיתוי והלחץ הזה? תודה מראש.....
ביי ביי ושבוע טוב.!
 

Neta558

New member
אני אנסה לענות...

קודם כל, המון המון
והמון
!!! ואני ממש לא צוחקת מכך שאת צמחונית שבוע, הלואי שאני הייתי עושה צעד כזה בגיל 13 ולא כל כך הרבה זמן אחרי... (או-חייבים להתחיל איפשהו...בדר"כ זה בהתחלה) בקשר לעמידה בפני פיתוי הבשר... אצל כל אחד זה אחרת, אני מניחה. יש כאלה שממש נגעלים מבשר, כי כשהם רואים את ההמבורגר בצלחת, הם מדמיינים לעצמם מיד פרה, ובאופן רגשי לא מסוגלים לאכול אותו. אחרים פשוט מבינים שמקור הבשר, טעים ככל שיהיה הוא בבעל חיים, ומודעים לסבל שנגרם לו על מנת לייצר את הארוחה, וכך נמנעים ממנה. ובסה"כ-כח רצון... זה לא בלתי אפשרי. בהצלחה, וברוכה הבאה לפורום!
 

Alinush182*

New member
תודה על התשובה! זה מאוד חשוב לי....

אני אנסה לדמיין פרה על הצלחת......... תודה וביי בייי!!!!!שבוע טוב
 

punktx

New member
לאלינה

אני צימחונית כבר 8 חודשים בערך ואני חייבת להגיד לך שברגע שאת מתרגלת כבר לא לאכול בשר זה פשוט כבר לא ניראה לך כזה מפתה!!!! מקווה שתמשיכי להיות צמחונית ולאהוב את בלינק!!!! סהר
 

lifegirl

New member
שלום חמודה...

אז קודם כל- כפי שנטע אמרה - שבוע זה יופי, ואני לא סתם לא צוחקת עליך, אלא מאוד גאה בך, כי, כפי שכל צימחוני יספר לך- השבוע הראשון תמיד הכי קשה... וחוץ מזה, אם אבא טבח מעולה, אפשר לבקש שיכין לך פשטידות מעולות (שלא מכילות בשר), ולזניות מעולות (עם תרד/פטריות/שניהם), וקוסקוס (בלי בשר) ושאר מטעמים... אני אשמח לתת לך מתכונים אם תרצי... ואת מוזמנת גם לבשל בעצמך. תתחילי מדברים פשוטים (שהם לא פחות טעימים...), ותתקדמי משם. אם אבא טבח טוב, גם לך יש סיכוי (הוא לא יעמוד בפני הפיתוי, וכאשר תשרפי את המג´דרה הוא יחוש לעזרתך..) ואמא... את מוזמנת להפנות אותה לכאן, ולא בטוח שנצליח לצמחן גם אותה, אבל נסה לגרום לה להבין שצמחונות היא דרך בריאה לחיות, במיוחד אם היא, כאימך, תעזור לך לאכול נכון ומסודר. וננסה גם להסביר לה (בהנחה שניסית ולא הצלחת להסביר לה בעצמך) שהצמחונות היא דרך הומנית יותר כלפי כל היצורים החיים. וודאי שאמא שלך חינכה אותך להיות הומנית... :) ושוב, המון בהצלחה!! שני. (שמספר האייסיקיו שלה נמצא באינפו, ואת מוזמנת לפנות אליה אם יש לך עוד שאלות... )
 

Alinush182*

New member
תודה רבה לך!ולסהר!

אמא שלי אומרת לי שזה שאני יהיה צימחונית לא יעזור לאף אחד איך לשכנע אותה????????. חברה שלי אומרת שאנשים צימחונים הם אלה שלא סובלים בשר אבל אני אוהבת בשר, אבל עדיין עד שהבנתי ששוחטים את החיות המסכנות האלו בישבלי שלי יהיה טעים, אני כבר מעדיפה לא לאכול את זה....... ביי ביייייי נ.ב. סהר בטח שאני אמשיך להעריץ את בלינק יענו איך אפשר לא???????.. אין לי חיים בילעדיהם......
 

lifegirl

New member
בבקשה רבה לך! ולסהר! (??)

לאמא (וגם לחברה) את מוזמנת לספר את משל כוכבי הים (שהוא קצת קיטשי, אבל ממש מתאים...). אין לי כוח לחפש אותו, אז אני אספר לך מהזיכרון: איש אחד טייל על חוף הים, אחרי הגאות, ופתאום ראה מחזה מוזר: נער אחד אוסף כוכבי ים שנפלטו לחוף וזורק אותם למים. ניגש האיש אל הנער ושאל אותו "למה אתה עושה את זה? מה זה כבר משנה? ממילא לא תצליח להציל את כולם". במקום לענות לו, זרק הרים הנער כוכב ים נוסף, וגם אותו השליך אל הים. "אני חושב", אמר, "שלכוכב הזה זה שינה". ויש גם משל נוסף, שאותו אני אספר לך כשאמא לא תבין למה את הולכת להפגנה... :) תזכירי לי בהזדמנות. ולחברה שלך את יכולה להגיד שהנה, היא מכירה צמחונית אחת שדווקא אוהבת בשר. (ואופס, התאוריה שלה כבר לא נכונה). למרות שהצדר איתה במידה מסויימת. את, כמונו, לא סובלת את הידיעה שמישהו מת בשביל ארוחת הצהריים שלך. וחוץ מזה, עם הזמן תגלי שבשר כבר לא מושך אותך בכלל.... (ובסוף גם תשכחי את הטעם שלו. מבטיחה!). ושוב- בהצלחה! שני.
 

Alinush182*

New member
ושוב--->תודה......../images/Emo9.gif

אני אספר לאמא שלי אותו ונראה מה יצא מזה...... בינתיים אני מחזיקה מעמד בלי בשר........ אחותה של חברה שלי היא צימחונית כי היא לא סובלת בשר והיא אומרת שחייבים לאכול בשר פעם בחודש וחצי......זה נכון או לא??????? תודה על העזרה שלך!!!!!!!
ביי בייייייייייי
 

lifegirl

New member
ועכשיו, כמו המורה שלי...

"חייבים רק לנשום". ובאמת- הרכיב היחיד שנמצא במוצרים מהחי בלבד ולא ניתן להשיגו בתזונה מאוזנת הוא וויטמין B12. ואותו ניתן להשיג בכדורים, בבית המרקחת הקרוב למקום מגוריך. (אני לא חושבת שחייבים מרשם רופא, אבל חבל לקחת אם לא צריכים). אם את מעוניינת לדעת אם חסר לך B12 (או משהו אחר...)- כדאי לבקש מהרופא הפנייה לבדיקת דם. אם את מעוניינת לאזן את התזונה שלך כך שלא יווצרו חסרים- פני לדיאטנית (ניתן לבקש הפנייה מרופא הילדים/המשפחה שלך.). תמיד לשרותך (טוב, נו, לא תמיד...) שני.
 

Alinush182*

New member
תודה גם אני תמיד פה בישבילך.....

חוץ מהזמן שאני יושנת כמובן.......
........ תודה על העזרה.......
 

Talia E

New member
הי לך,

אני צמחונית קצת יותר מ- 4 שנים. כיום, אני לא מסוגלת לדמיין את עצמי אוכלת בשר, מרוב שזה מגעיל אותי... כאשר החתול שלי היה חולה, ולא אכל כלום במשך שבוע, הוטרינר המליץ לתת לו פסטרמה, כדי לעודד אותו לאכול. זה אכן עבד, אך כשהייתי צריכה לחתוך לו את זה, לא הצלחתי להבין, איך פעם הייתי אוכלת את זה... כשחתכתי לו את זה, זכרתי, ידעתי שזה לא "פסטרמה" - זה שייריו של תרנגול הודו שעינו אותו כל חייו. אז הבנתי למה זה מגעיל אותי. אך זה לא תמיד היה כך... המעבר אצלי לצמחונות היה כה הדרגתי, עד שכמעט לא שמתי לב אליו (לא זכור לי יום שבו החלטתי להיות צמחונית), אך באיזשהו שלב זה הפך ברור וטבעי, ואין לי שום מאמץ של התמודדות. המלצתי לך, היא לא להתמקד במחשבות של "בשר זה טעים, כמה נפלא היה אם התבשילים של אבא לא היו כרוכים בסבל בעלי חיים..." - אלא במאכלים טעימים אחרים! ויש המון! אני בטוחה שיוכלו לתת לך פה רעיונות... ואגב, גם להוריי לקח הרבה זמן עד שקלטו שאני לא אוכלת בשר וזהו (ושזה כולל עוף, ושזה כולל דגים...) - אבל באיזשהו שלב, הם קלטו והפסיקו לחלוטין להטריד אותי בענין זה - אז אל תתייאשי!
 

Alinush182*

New member
היי גם לך!../images/Emo24.gif

מצאתי לעצמי מאכל מאוד טעים שהמצאתי........ אני רוצה להבהיר שאני צימחונית כבר שבועיים בערך אבל לא טיבעונית לכן הטבעונים בבקשה לא לשחוט אותי...... חומרים: שני ביצים,עגבניה,גבינה צהובה. איך מכינים: מגרדים את הגבינה בדבר הזה שעושה את זה כמו לפיצה..... חותכים את העגבניה לחתיכות קטנות קטנות. שוברים שני ביצים על המחבט ישר אחרי זה מפזרים על זה ת´גבינה ואחרי20 שניות את העגבניות.....מוסיפים קצת מלח ובטאבון! טעים....להזכירכם, לא להרוג אותי... אלא שרק צימחונים, תנסו זה מאוד טעים......
 

Talia E

New member
והנה המלצה למשהו טעים וגם מאד...

בריא! - וסופר-קל להכנה! ישנם כלי אידוי מבמבוק: הם באים בצורה עגולה, בדר"כ עם מעין שתי "קומות", כשהתחתית של כל קומה עשויה ממקלות במבוק עם מרווחים ביניהם ומכסה קלוע. (מקווה שתזהו אם תראו אותם - את שלי קניתי בצ´יינה טאון בארה"ב, אבל בטח יש גם בארץ). אז מה כ"כ מיוחד בהם?? הירקות יוצאים אחרת לגמרי והרבה הרבה יותר טעים מאשר בכלי מתכת! ומה מיוחד באידוי? בניגוד לבישול ולטיגון, שבהם חלק גדול מהערך התזונתי נהרס (בבישול, למשל, הרבה ממנו עובר למים, ולכן עדיף לשתות מרק, מאשר ירקות מבושלים, שהמים סוננו מהם) - באידוי רוב הערך התזונתי וגם האנרגטי (הצ´י) של המזון נשמר, שכן אדים חמים רק "עוברים" דרך הירק ולא לוקחים אתם כמעט כלום. חוץ מזה, גם הטעם הוא שונה לגמרי, וישנם ירקות שטעימים לי רק בצורת הבישול הזו. אופן השימוש: לוקחים סיר שהוא מספיק גדול כדי להכניס לתוכו את סיר הבמבוק שלנו, ושיהיה קצת מרווח מצדדיו. מניחים את ה"קומה התחתונה" של סיר הבמבוק בתוך הסיר, וממלאים בסיר מעט מים, כך שהם מגיעים למקלות התחתית של הקומה התחתונה, מבלי לעבור אותם. חותכים ירקות ומסדרים בתוך הכלי (מגוון הירקות שאפשר להשתמש הוא אדיר: תפוחי אדמה, בטטה, דלעת, כרובית, ברוקולי, בצל, שום ואפילו כרוב אדום... ועוד ועוד כיד הדימיון הטובה (לא הייתי מאדה עגבניה/מלפפון/חסה, אך מאידך גם לא ניסיתי...). כאשר הקומה התחתונה מלאה, מניחים עליה את הקומה שמעל, ממלאים גם אותה בירקות, ומניחים מעל את המכסה הקלוע. אין לכסות את הסיר עצמו. שמים על להבה גדולה והמים רותחים ומבעבעים, ומאדים את הירקות... יש לגשת כל כמה זמן ולשים לב שלא התאדו כל המים (בממוצע יוצא לי להוסיף פעמיים כוס מים במהלך הבישול - אבל זה תלוי גם בעוצמת הלהבה). זה חשוב מאד - כי אחרת הסיר ומכשיר האידוי עלולים להישרף!! הירקות מוכנים כאשר הם רכים (אפשר לדקור במזלג). טעים מאד לאכול אותם עם שמן זית וחומץ בלסמי. מכיוון שטעם הירקות נשמר במלואו, גם אנשים שאני מכירה שאוכלים עם המון מלח לא חשו צורך להמליח... ביחד עם אורז או כל דבר אחר... זה יאמי טעים ומזין!...
 
למעלה