שלום..

Blood

New member
שלום..

אולי מישהו יוכל לעזור לי: לפני כחודש וחצי (בעת משחק כדורגל, איך לא..) "דפקתי" את הקרסול השמאלי שלי בפעם השלישית או הרביעית (ו"דפקתי" משמע במקום לדרוך על כריות כף הרגל דרכתי על החלק החיצוני של הכריות, והתנועה הלא טבעית הזו גרמה לפגיעה). כמו שציינתי, סבלתי מהפגיעה הזו בעבר, אך הרגשתי שהפגיעה הנוכחית קשה יותר מהקודמות. אחרי בדיקה אצל רופא התברר שקרעתי את הרצועות בקרסול, אך בצילומים לא התגלה שבר. לעניין עצמו - אני עדיין סובל מכאבים קשים בכל דריכה על הרגל (פה כדאי לציין שמיום הפגיעה הייתי 3 שבועות על קביים, מבלי לדרוך על הרגל הפגועה בכלל), ואני אמור להתחיל פיזותרפיה - הבעיה היא שאני ברשימת המתנה ארוכה מאוד, ורציתי לדעת אם מישהו מהנוכחים יוכל לעזור לי: א. בדרך כלשהי (מלבד כדורים) להפחית את הכאב. ב. בתרגילים על מנת לחזק את הרגל שהתנוונה מעט עקב אי שימוש בה. צירפתי תמונה שמראה בדיוק את מקום הפגיעה. תודה מראש.

AMI-101

New member
Ow ../images/Emo2.gif

טוב, לפני התשובה צריך מעט יותר פרטים. א- האים הקרע חלקי או מלא? ב- אם חלקי כמה אחוז (אם ידוע) אם מלא, מתי, והאם, נעשה תיקון האים זה כואב בלי שתדרוך עליו האים יש נפיחות מתי כואב הכי הרבה במהלך היום או קיי אם אני קורהא נכונה ין השורות אולי שווה לך לנסות קחר לעשר דקות כל שעתיים לכאבים ותנועות מעלה מטה וסיבוים עם מפרק הקרסול עד שנדע יותר פרטים ביי לעטהת עמי

AMI-101

New member
correction

טוב, לפני התשובה צריך מעט יותר פרטים. א- האים הקרע חלקי או מלא? ב- אם חלקי כמה אחוז (אם ידוע) ? ג- אם מלא, מתי, והאם, נעשה תיקון? ד- האים זה כואב בלי שתדרוך עליו? ה- האים יש נפיחות ? ו- מתי כואב הכי הרבה במהלך היום? או קיי אם אני קורא נכונה בין השורות אולי שווה לך לנסות קרח לעשר דקות כל שעתיים לכאבים, ותנועות מעלה מטה וסיבובים עם מפרק הקרסול עד שנדע יותר פרטים bye for now עמי

Blood

New member
..

הקרע חלקי, ועפ"י הרופא הוא אמור להתאחות לבד. עד לפני שבועיים (ז"א -חודש אחרי הפגיעה) הכאב הופיע גם בשעת מנוחה כשהרגל לא זזה בכלל, והנפיחות ירדה אחרי שבועיים שלושה. בהליכה "רגילה" כואב לי, ולכן אני הולך (בעיקר בבית, אני משתדל לא לצאת) כשהרגל השמאלית נגררת בצורה מאוד מסוימת. אם אני סוטה מצורת ההליכה הזו, הכאב הוא אדיר..

נקע בקרסול

עבר הרבה זמן מאז הפגיעה ולכן טוב שאתה שואל לגבי מה אפשר לעשות. הנה כמה דברים שאני הייתי מתחילה לעשות: 1. בזמן שאתה יושב, שוכב, גולש באינטרנט...תפעיל את כף הרגל כמה שיותר למעלה ולמטה. לנסות להגיע עד המקסימום שאתה יכול. אתה יכול לקרר את הרגל אחרי התירגול אם זה כואב לך. 2. בזמן עמידה. לעמוד כששתי כפות הרגלים סימטריות (לא לסובב את הרגל שנפגעה החוצה). להתחיל להעביר משקל מרגל לרגל לאט כדי שתתחיל להתרגל לחזור למצב שאתה דורך על הרגל. תדמיין שאתה עומד על מאזניים ואתה צריך שמשקל הגוף שלך יתחלק שווה בין שתי הרגלים.(אם אתה מצליח תעבור ל3) 3. עמידה כנ"ל כששתי כפות הרגלים סימטריות. לבצע צעד מאד קטן עם הרגל הבריאה קדימה ואחורה. 4. בזמן הליכה, הכי חשוב זה לא לתת לרגל השמאלית "להיגרר בצורה מסוימת". אתה חייב לחזור לתבנית הליכה נורמאלית כמו שהיתה לך. עדיף ללכת יותר לאט, צעדים יותר קטנים, אם מאד כואב אפילו להעזר במקל/קב ביד ימין והעיקר כמה שפחות לצלוע. 5. לנסות להתקשר לקופת החולים ולנדנד שיקדימו את התור. יש עוד תרגילים. תנסה את אילו ואם יש בעיה נשמח לעזור.

למעלה