שלום!

Mr Invisibilety

New member
שלום!

אני ניר בן כמעט 15 מנגן על פסנתר בערך 4-6 שנים.. אז ככה, השאלה שלי היא כזאת; איך בדיוק אני מנגן את זה?!?!?!?!?! "האם להיות בך מאוהב - אביב גפן" (סתם דוגמא...) G D/F# Em G/D C G/B Am7 D D4 G D/F# Em G/D C G/B Am7 D פזמון: Em G D Am C Em G D Am C וכן אני יודע סולמות אבל אין לי מושג איך מנגנים את האקורדים. מישהו יכול להסביר לי?! תודה רבה, ניר

דוייק

New member
אם אתה

מנגן 4-6 שנים ויודע סולמות, איך הגעת למצב שאתה לא יכול ללוות שיר של אביב גפן?? משהו פה מוזר לי.. וחוצמזה, מההזה 4-6 שנים, איבדת שם שנתיים באמצע..

Mr Invisibilety

New member
4-6 הכוונה ש.....

זה קצת לא זכור לי כי הייתה לי הפסקה באמצע.. אז אני לא כל כך בטוח... זה בערך.. מה שבטוח שלוש שנים על אורגנית ועוד שנתיים וחצי על פסנתר. שנתיים וחצי ברצף... בין האורגנית לפסנתר הייתה ההפסקה.. ואני יודע סולמות.! מג'וריים, ומינורים אני עכשיו לומד זה ממש לא בעיה! אבל למשל לקחת את האקורד ואיך לנגן אותו? זה מה שאני רוצה לדעת! כי יש לי מלא שירים שיש לי אקורדים שלהם ואני רוצה לדעת לנגן! ככה בכיף בלי תווים והכל... מישהו יכול להסביר לי מה אני צריך לעשות...?

DrunkGoat

New member
מזתומרת איך לנגן אותו?

פשוט תנגן אותו! G זה G. לא משנה אם אתה מנגן רק את התווים סול, סי, רה פעם אחת. אתה יכול גם להכפיל אותם, או לנגן ביד שמאל בס סול. בעיקרון אתה גם אמור לעשות הולכת קולות, ז'תומרת שאם האקורד אחרי סול הוא דו (דו מי סול), אתה עובר אליו מרה למי, מסי לדו ומסול לסול... אבל זה מסובך ולא פשוט להסביר באינטרנט. פשוט, שאל את המורה שלך. באשר לקצב: זה תלוי במשקל. אם המשקל של השיר הוא 4\4, אתה מנגן את האקורד ברבעים.. 4 פעמים בתיבה. אם המשקל הוא 2\2 מנגנים את האקורדים בחצאים, אם המשקל הוא 7/8 מנגנים את האקורדים ב-7 שמיניות.

דוייק

New member
אחי, עזוב את זה

עזוב עכשיו הולכת קולות ודברים כאלה... תתמקד בתוים שיש לך בכל אקורד... קח למשל את סולם סול מז'ור(G). האקורד GH מורכב מהתו הראשון השלישי והחמישי בסולם כלומר סול, סי, רה. ץנגן אותם על הפסנתר בסדר הזה. הכי חשוב אבל שהתו הכי נמוך יהיה סול שהוא השורש והבב של האקורד. זה ממש בפשטות ובקצרה מטורפת... תשיג מורה שילמד אותך על אמת ולא סתם מישהו שמראה לך איך לנגן סתם יצירות קלאסיות בלי בכלל להבין מה אתה עושה עם עצמך..

Mr Invisibilety

New member
----

אני מצטט: "תשיג מורה שילמד אותך על אמת ולא סתם מישהו שמראה לך איך לנגן סתם יצירות קלאסיות בלי בכלל להבין מה אתה עושה עם עצמך.. " זה בכלל לא ככה... אבל לא משנה.. הוא אמר שלאט לאט אנחנו נלמד את זה.. הוא אמר לי שיש כל מיני מוגדל מוקטן 7 דומיננטה וכאלה.. אבל הוא אמר לי שקודם כל אני צריך לדעת את כל הסולמות וכאלה בולשיטים.. הבעיה היא שהוא מתקדם איטי לאט.. אז חשבתי שאולי זה פשוט ומישהו יסביר לי וזה הכל... מסתבר שלא.. טוב תודה לכם אנשים נחמדים שניסיתם לעזור לי :)

ניר, מדובר פה בנושא לא קל

זה נושא של פירוק אקורדים ישנן מאות אם לא אלפי טכניקות כאלות הרי פסנתרנים מלווים לא מנגנים את האקורדים סתם (כלומר את שלושת התווים שלו ביחד) אלא מפרקים אותם בסדר כלשהו. סדר זה בנוי מהדרגות של האקורד. לדוגמא 2-5-1 אתה מנגן את הדרגה השנייה של האקורד, מיד אח"כ את הדרגה החמישית ואז את הדרגה הראשונה וביד שמאל נותן דאבל באסים. זוהי סתם דוגמא בקש את המורה שלך שילמד אותך זה נושא כבד. שאל אותו גם על "החזקת מלודיה על הזרת" טכניקה מדהימה שכל שיר נשמע מדהים אם לנגן יש שמיעה טובה.

למעלה