שלום..

שלום..

שלום לכולם. אני חדש בנושא הנגינה על פסנתר ובכלל. קניתי השבוע אורגנית עם 5 אוקטבות (אני מקווה שכתבתי זאת נכון) וממש מעוניין ללמוד לנגן, כבר מצאתי המון אתרים שמלמדים ניגון ובכלל אקורדים. למדתי שלא לוקח יותר מחצי שעה להבין כיצד מנגנים שיר בעזרת אקורדים ושזה ממש פשוט וקל. מה שאני עדיין רוצה להבין זה מדוע יש כל כך הרבה דרכים לנגן כל אקורד. לדוגמה, אני מנגן את השיר ניצוצות של פורטיסחרוף עם אקורדים שלקחתי מהספר "שירים וגיטרה" - האקורדים של השירים העבריים. לפני כמה דקות נכנסתי לאתר שבעצם מראה צורה שונה לנגן את האקורדים. עדיין הצילים דומים מאוד אך כנראה בסולם שונה. עיקר שאלתי היא, מה ההבדל בין צורת האקורד כאשר אני רוצה לנגן את הביצוע המקורי. כלומר, מצאתי את האקורדים המקוריים של השיר של אר.אי.אם בקובץ מידי. מצאתי גם את האקורדים הפשוטים שבעזרתם אפשר לנגן את השיר, אך, לשאלתי, האם אפשר לנגן את כל השיר בעזרת האקורדים הפשוטים האלה? והכוונה לא רק... לא יודע איך להסביר את עצמי.. בכל אופן, אם מישהו הבין את שאלתי, אשמח לקבל תשובה. תודה.

mozart26

New member
סולמות

שלום לך , אני מנגן כמעט 20 שנה פסנתר , אז ככה , ניתן לנגן שיר מסוים בכל סולם בתנאי ששומרים על התנאים הבאים , סוג הסולם חייב להיות זהה - מינורי , או מאג'ורי , והמרווחים בין הצלילים חייבים להיות זהים , לפיכך אין לשיר סולם "מקורי" הסולם בד"כ נקבע לפי יכולת הזמר , הטונים שהוא יכול לבצע והמנעד שלו (מצליל עד צליל) , בד"כ בספרי לימוד האקורדים יהיו הקלים ביותר ולא האמיתיים לפי השיר המקורי , לבעלי שמיעה אבסולוטית זו יכולה להיות בעיה לנגן לפי הקורדים הלא מקוריים אבל זה נשמע בדיוק אותו דבר כמו בשיר. לפרטים נוספים : [email protected]

M a y h e m

New member
שוב אני בכינוי אחר..

רציתי לדעת משהו. השיר של פורטיסחרוף "ניצוצות" הולך ככה: Dm F C Am מימין לשמאל וחוזר על עצמו.. זה ממש פשוט לניגון אפילו בשבילי. שאלתי היא, כיצד יכול אני לנגן זאת כמו בפריטה הספציפית בגיטרה. האם צריך להוסיף עוד תוים לפריטה הזו? או שאפשר פשוט לנגן את זה רק עם האקורדים האלה? בכל אופן, אם מישהו מכיר את הפריטה שאיתה צריך לנגן, אשמח אם יפרט לי את מקצב התוים. תודה.

mozart26

New member
זה כבר תלוי בך

גם אני שכותב מוסיקה , כותב מנגינה , אחר כך את האקורדים , והכי חשוב הוא הביצוע שהוא תלוי בך , אתה יכול לאלתר על האקורדים המקוריים , לשמור על כניסה נכונה בזמן של הצלילים שמרכיבים את האקורדים (עם דגש על הבס של האקורד) , אני מציע לך בהתחלה לפרק את האקורד לארפג' (לנגן אותו מלמטה למעלה ביחד עם המנגינה ותראה איך לאט לאט אתה מצליח לאלתר את האקורד , ברור שזה דורש אימון רב , ושמיעה טובה , אבל בסופו של דבר אם אתה מתמיד זה יגיע , בהצלחה משה צ'יטיאת

mozart26

New member
אני מלחין שירים וכותב מוסיקה חדשה

בעיקר מלחין שירים שאני כותב , אין לי כרגע יכולת להשמיע , אין לי מי ששר , אין לי איך להקליט באיכות נורמלית . יש לי גם כמה קטעי ג'אז , אתניים לפסנתר ...

M a y h e m

New member
לסיום..

מצטער שאני ככה קופץ עם שאלות לא ממש איכותיות, אך בכל זאת, אני ממש מתלהב מכל הקטע של הנגינה והצלילים המדהימים של הפסנתר/אורגנית. רציתי רק לוודא משהו קטן שחשוב לי. את קבצי המידי (MIDI) שהם שילובים של צלילים מכלי נגינה המורכבים מתזמון, אפשר לפתוח בתוכנה הנקראת MIDI maestro. שם הצלחתי לבודד את הבניה של צלילי הפסנתר וללמוד את התוים המקוריים של כלמיני שירים. האקורדים המקוריים ממש מסובכים וקשים. מה שמסקרן אותי זה, האם אצליח בסופו של דבר לנגן את השיר כראוי ע"י חזרה ותרגול שוב ושוב על האקורדים עד למצויינות, או שזו לא הדרך הנכונה ושבעצם עליי ללמוד מהתחלה אקורדים פשוטים ולהתקדם לאט לאט? אני מקווה לשמוע תשובה כנה שלא תשאיר בי סימן שאלה. אתם המנוסים כבר בטח יודעים אם אצליח ע"י תרגול השיר עצמו עד להצלחה או שבזבוז זמן תהיה השקעה זו ושעל מתחיל פשוט להתחיל מהתחלה. תודה לכם, אמנים נחמדים. :)

mozart26

New member
בפסנתר אין אקורדים קשים לנגינה

ברור שרצוי להתחיל מההתחלה וללמוד את האקורדים לפי הסדר של הסולמות , אבל לעומת הגיטרה שבה יש אקורדים "קשים" לנגינה בפסנתר רמת הקושי של נגינת האקורדים היא שווה לדעתי הבעיה היא להכיר את האקורדים , אם אתה תדע את הצלילים שבונים את האקורד , לדוגמא - מי מינור - מי סול סי במול תוכל לעבור בין האקורדים בקלות רבה. ישנם שיטות לימוד רבות , השיטה הכי טובה זה מה שקל לך , אם אתה מצליח ללמוד ישר את כל האקורדים בקלות ולישם אותם - כל הכבוד לך , המטרה היא להבין את מבנה האקורד - לפי פירוק לטונים וחצאי טונים שמרכיבים אותו , מקווה שעניתי לך... בהצלחה משה

RAmitos

New member
תשמע

קודם כל סחטיין על היוזמה. דבר שני- אם אתה באמת אוהב ורוצה לנגן, כדאי לך באמת ללמוד אקורדים פשוטים ולהתקדם עם הזמן, זה לא כזה מסובך.. יבוא יום וכשתשלוט היטב באקורדים תוכל בעצמך ליזום כל מיני מהלכים יפים בתוך השיר כמו ששמעת כנראה בקובץ מידי. אבל מצד שני כל קטע שתחזור עליו המון ייצא טוב בסופו של דבר, אבל צריך לעבוד והרבה... אם אתה אוהב את השיר הספציפי ואתה ממש רוצה לנגן את התווים שהורדת מהמידי, אז תתאמן עליהם ותנגן אותם המון ואז בשלב מאוחר יותר תנגן את זה טוב. אבל לפעמים הבאות כדאי שתתחיל ללמוד אקורדים ובכלל סולמות ותיאורייה.. זו המלצתי

למעלה