שלום...

NiR AbR

New member
שלום...

שלום! מקווה שעדיין זוכרים אותי... אם לא, אז אני אזכיר קצת. לפני כחודש גילו אצלי סרטן באשך והיום אני אחרי הניתוח ואחרי בדיקות סיטי תקינות וכד'. מה שרציתי להגיד, או יותר נכון לשתף, זה שהייתי היום בבית החולים בשיחה עם הרופא שלי ועם עוד אונקולוג. בבדיקה הפתולוגית נמצא שיש חדירה לכלי דם קטנים מה שאומר שקיים סיכוי שתאים סרטניים מסתובבים אצלי בגוף. הרופאים המליצו על שתי גישות טיפול. אחת כירורגית ומסובכת יחסית אבל מסירה כל ספק. והשניה זה שני קורסים של כימותרפיה שאמורה לחסל את התאים האלה ואחר כך מעקב. כל זה נחת עליי ממש בבום כי לפני זה כל הדברים היו בסדר ועשה רושם שהכל עומד להגמר, ועכשיו אני מגלה שאולי הכל רק מתחיל. אני לא יודע מה לעשות עם עצמי, אני מרגיש כאילו אני חי בתוך איזה סרט ושכל זה בכלל לא אמיתי. הלוואי... איך מתמודדים עם זה? אפשר לשמוע קצת חוויות לגבי מהלכי הטיפול והשפעת וכדומה? כי אני לא יודע למה לצפות... :( תודה לכם, ניר.

ניר היקר.

אני לולו, שרדנית סרטן השד. לא עברתי כימותרפיה, רק הקרנות, אבל כימו זה לא מושג זר עבורי כיון שאחי לפני 12 שנה עבר כימו מאותה סיבה שאתה עומד לעבור. אני חושבת שבמקרים כאלו, שיש -כמו שאמרת- חדירה לכלי דם, ויש סיכוי שהמחלה תגיע לאזורים אחרים בגוף, עליך לעשות את ה"שיקול הקר" למרות שזה קשה, ולומר לעצמך שקודם כל אתה רוצה לוודא שהמחלה לא תחזור. ועל מנת לוודא שלא תחזור - אתה צריך לעשות את הטיפול המונע הזה - כימו. כימו זה לא תהליך זהה אצל כל אחד ואחת כיון שהרופאים מתאימים את התרופות או קומבינציה של כמה תרופות , לסוג הגידול ולחולה עצמו כמובן. ולכן אתה צריך לשאול את הרופאים שלך את כל השאלות - הם שם על מנת לענות לך : מהן תופעות הלוואי, איך אתה תרגיש, האם יש תרופות שיקלו עליך. כדי שתדע למה לצפות, כי ידיעה פרושה שליטה. וכשאתה בשליטה - אתה הרבה יותר חזק. כימו בדרך כלל מלווה בנשירת שיער, בחילות והקאות, ועוד כמה תופעות, אולם לא אצל כולם מופיעות כל התופעות האלו , וגם לא באותה רמה. שמעתי למשל מנשים שעברו איתי הקרנות- שעל חלקן הכימו לא השפיע כלל, לחלק הכימו גרמה לבחילה קלה, לחלק יותר. לפעמים השער נושר לגמריי ולפעמים הוא רק מידלדל. אז הכל בעצם אינדיבידואלי לחולה . איך מתמודדים ? מדברים. מדברים עם משפחה, עם בעל מקצוע. בית החולים אמור לספק לך עזרה פסיכולוגית. אולי איש מקצוע יכול לעזור לך לעכל את הדברים וללמד אותך כיצד להרגיע את עצמך, יש המון אפשרויות. ובעיקר- לוקחים כל יום כפרויקט נפרד. עוברים כל יום ביומו, ולפני שתרגיש כל התקופה הזו תעבור ואתה תהיי חדש לגמריי ובריא. הרבה הצלחה וחיבוק חם !
-----------------------------------------

ליMור

New member
היי לך ניר,,

ובכן, קראתי אותך קראתי גם את בין השורות את הפחד והתהיות את חוסר הוודאות ואת הרצון להלחם,, ובכן, כפי שאמרה הקודמת לי אם תחלק את אשר כתבת לשניים אז יש היום ויש טווח רחוק היום זה לחפש מה הכי "קל" או בעצם, מה פחות קשה,,,,,כי שניהם קשים ולטווח הרחוק אתה צריך למצוא את הפתרון הכי הולם לקבל טיפול שבסופו,, לא לכאורה - אלא באמת תהיה "נקי" נכון הטיפולים הם קשים הם קשים מאד הם אפילו קשים יותר ממאד,, סלח לי שאני לא שקרנית טובה - אני פשוט רואה את האמת מול עיני אך הם יעזרו לך להקטין את הגידול/ים ובמקרה הטוב יותר,,,להעלים אותם ובכך הושגה המטרה,,, לכן ניר לשוחח לשאול להתייעץ לבכות וסתם להתחבק ובסוף להגיע להחלטה וכדאי שתהיה נבונה,, אלו הם החיים שלך והם בידייך,, לא נותר לי חמוד אלא לאחל לך כל הטוב שבעולם החלמה מהירה שהכל יהיה מאחוריך ושכל זה יהיה כחלום רע,,, וחולף,,,

אביתר27

New member
הרופאים השאירו את ההחלטה בידיך?

בתור מישהו שלא חולה וגם בתור מישהו שאצלנו אין אפשרות לבחור את הטיפול, קצת קשה לי לענות, אבל אתה צריך לחשוב על כל היתרונות לעומת כל החסרונות של שני האופציות. ולראות מהם הסיכונים והסיכויים בכל מקרה. כימו' משתנה מחומר לחומר מבחינת תופעות לוואי וגם מאדם לאדם. אצלנו ההתחלה היתה די צולעת כל התופעות לוואי הקשות, ואח"כ חום גבוה/ דלקת ראות/ זיהום ברגל. אחרי כל טיפול חזרנו לאשפוז נוסף כל פעם, וחוץ מזה חולשה איומה שהביאה להתמוטטויות ברגעים הכי לא מתאימים. אתמול היה עוד טיפול וההרגשה שלה היא לא משהו בכלל, {אבל יש גם חדשות טובות, כבר היו שני טיפולים שבהם לא התפתחו זיהומים ולא היה צורך לחזור לאשפוז וזה כבר טוב!!! (שימשיך כך) ובחג היא הרגישה מצוין כך שיש גם ימים שאפשר לשכוח מזה, ובכלל בחג כל העולם כמעט ניגש אליה וחיבק ואיחל עד שהיא אמרה שעכשיו היא מקבלת כ"כ הרבה אהבה שבסוף היא לא תרצה להבריא
}. למרות שכל פעם זה קשה כבר התרגלנו יודעים למה לצפות ולא נבהלים, ולאט לאט תאמין או לא עוברים את זה. הכי חשוב לזכור שיש אנשים שלא מגיבים כך בכלל והתופעות לוואי אצלם לא כ"כ קשות או לא ממש קימות. זה תלוי גם בסוג הטיפול וגם בתגובה של הגוף שלך. וכן איזה חודשיים הרגשנו שאנו חיים בתוך סרט...עד שמתרגלים ומסתגלים וכל הספור הזה נכנס לחלק משיגרת היום יום. התחושה האישית שלי היתה יום אופטימי ויום של פחד משתק, יום של דכדוך, ויום של חיוך שבכל זאת יהיה בסדר. אין קיצורי דרך ואם צריך לעבור טיפול כזה או אחר והדרך מתארכת עוברים את זה ושוכחים מתאריכי יעד "מקודשים" (אל תשכח אנחנו במזה"ת
), פשוט עושים מה שצריך כדי להבריא. (אשתי מההתחלה הורידה את השעון ואמרה שהיא לא מודדת זמן). תתייעץ, תאסוף מידע, ותהיה שלם עם ההחלטה. בהצלחה

rubber duck

New member
להתמודד עם הסרטן

לכל אחד דרך משלו וגישה משלו גבולות משלו ויכולות משלו הוצעו לך אופציות מסוימות לדעתי כדאי לקבל חוות דעת שניה במקרה שלך ואולי בעצם בכל מקרה של סרטן אח"כ יהיהי עליך לקחת אחריות ולהחליט מה טוב לך ומה לא ומעבר לכך כימוטרפיה עם כל זה שהיא אכן קשה עוברת ואחרי כמה ימים דברים מתחילים לשוב למסלולם עד הקורס הבא ובסיום הטיפולים החיים חוזרים למסלול הרגיל ונמשכים אז קדימה זרוק מבט וצא לדרך שרון

היי ניר ../images/Emo19.gif

מה שלומך? איך אתה מרגיש? האם כבר החלטת? אני מאד מסכימה עם מה שכבר נאמר פה ואין טעם לכתוב שוב. מה שכן, חשוב לתת קצת אינפורמציה לגבי כימותרפיה. יש מעל ל 30 תרופות תחת ההגדרה של כימותרפיה. לפעמים הן ניתנת כקוקטייל - שילוב של כמה תרופות יחד, ולעיתים רק תרופה אחת. חלק מהתרופות ניתנות דרך הוריד וחלק בכדורים. והכי חשוב - לכל תרופה השפעה אחרת, לכל שילוב תרופות השפעה אחרת וכל גוף מגיב אחרת. אני מאחלת לך את הכוח והחכמה לדעת לעשות את הבחירה שתהיה לך הכי נכונה. אנחנו כאן כדי לתמוך בך בכל דרך שתבחר. תרגיש טוב גלי
דרך אגב, אתה יודע.. הבעיה עם הסרט הזה.. שאי אפשר להחזיר אותו... מצד שני - אתה ה
הראשי

ועוד דבר קטן... ../images/Emo79.gif

לגבי כימותרפיה. בגדול זה נכון שכימו' עושה בחילות והקאות ונשירת שיער ועוד מבחר תופעות לוואי. אבל.. כמו שאמרתי - כל גוף מגיב אחרת. ואפילו אם יש שני אנשים שלכאורה מגיבים אותו הדבר, אותן תופעות באותם מינונים. ההתמודדות היא חוויה סובייקטיבית לחלוטין. זה נכון שמי שלא עבר כימו' לא מסוגל להבין את הבחילה הספציפית שטיפול עושה. אבל גם שני אנשים שעוברים וחווים את הבחילה, עדיין אצל כל אחד מהם התפיסה היא שונה. לכל אחד סיבולת אחרת. ואחרי כל טיפול אמנם מרגישים לא טוב, אבל גם שם מרגישים שינויים. וכשמקבלים טיפול אחד ואחריו שוכבים במיטה את כל היום אחרי זה, וטיפול אחרי זה כבר קמים באותו יום אז זה בהחלט משהו שמרגישים וזה גם משהו שמאד משפיע על המצברוח ועל ההרגשה הכללית הפיזית והנפשית. ועכשיו, אחרי שקראת כאן ובטח בעוד מקומות, ושמעת דברים, ושאלת. ואתה צריך להחליט איזה טיפול לעשות, ולהתחיל את הטיפול, אני ממליצה לך פשוט לשכוח את ה - כ - ל. ולעשות את מה שאתה מרגיש בפנים שהכי נכון והכי בריא לך לעשות. אני חושבת שלפעמים לדעת יותר מדי יכול פשוט להעיק. כי אז את עלול למצוא את עצמך שוחה בים של אינפורמציה שחלקה חשוב וחלקה זניח ואתה מדי מבולבל להיות מסוגל לנפות את מה שאתה באמת צריך. סופשבוע טוב גלי

anati4

New member
לא יודעת מה תחליט - אני עברתי כימו

8 טיפולים בהקשר של סרטן השד ואני חייבת לאמר שזה לא היה כ"כ נורא עברתי את זה עם תופעות הלוואי אבל יש היום דרכים להקל תופעת הלוואי והקושי של הכימו לדעתי לא צריך להיות שיקול עבורך השיקול המרכזי הוא האם זה ייתן תשובה או פיתרון דפינטיבי לבעייה. הכימותרפיה אומרים מסייעת ברמה הסיסטמית ואם יש חשד לכך שזה פרץ אצלך החוצה אז כדאי לעבור אותה. תתייעץ , תמצא מישהו שאתה סומך על דעתו ולך עם הדרך שהוא יציע לך אחרת אפשר להתבלבל מכל היצע הרופאים הדיעות והטיפולים. בהצלחה המון בריאות לכולנו.

NiR AbR

New member
תודם לכולכם!

תודה על התגובות ועל העזרה :) אני החלטתי לבחור באופציה הראשונה של טיפולים בלי שום ניתוח. גם אני חושב שלרופאים יש נטייה ללכת בדרך הזאת בגלל שעשה רושם שהניתוח זה לאנשים שפחות מודעים לעצמם ולא יחזרו ויעשו את כל הבדיקות בדיוק כמו שצריך. הכימותרפיה עדיין מפחידה אותי, אבל אני מקווה שזה יעבור מהר. עוד אין לי מושג מה מרגישים בדיוק או איך אני אקבל את זה ויש לי הרגשה שזה יהיה קשה... ועוד משהו שרציתי להגיד ולשאול אם גם אצלכם זה היה ככה שכל כאב קטן או איזה גוש שממששים בגוף ישר הלחיץ אותכם והציף במחשבות שאולי מדובר בגידול..? כי אצלי זה ממש ככה. כל דבר שכואב לי אני ישר מקשר לזה, וזה ברור לי שזה לא הגיוני אבל זה לא יוצא לי מהראש. הסיטי שלי יצא תקין אבל הרופאים אמרו שהדיוק שלו זה בערך 85% אז איך אני אמור להאמין לתשובות שלו? וגם מצאו לי ציסטה בכליה אבל אמרו שהיא תקינה במאה אחוז ושהכל בסדר איתה (וזה לפי הסיטי ואולטראסאונד) אבל זאת הדרך היחידה לבדוק? אם הם טעו..? אני כבר לא בטוח בשום דבר עם הגוף הזה... :( מצטער שיצא כזה ארוך... תודה לכם בכל מקרה! ניר.

אביתר27

New member
../images/Emo24.gif מתי אתה מתחיל?

הפחד מכך שאולי יש שם משהו מסתובב הוא מובן ולכן כל דבר קטן מלחיץ, כדאי באמת לנסות לחשוב על דברים אחרים (ספר , סרט, חברים, טיול) כדי שזה לא יסתובב כל היום בראש כי לא יוצא מזה שום דבר טוב... לא מבין כ"כ באחוזים אבל כשמדובר בבדיקות לגילוי ואיתור סרטן לא עושים חצי עבודה ולא מחפפים לכן שווה לסמוך על הרופאים שאם הם שקטים ב85% כנראה שזה בסדר, בכל מקרה תמיד אפשר וצריך לשאול אותם האם לעשות עוד בדיקות כדי להיות יותר בטוחים או שיסבירו לך למה הם מסתפקים ב85% (לגיטימי לגמרי לשאול אותם) וגם הפחד מפני הכימו' הוא מובן, אין לי הרבה מה להגיד מעבר לכך שגם זה עובר. תכין לך מלאי של סרטים טובים, מוזיקה שאתה אוהב ותקווה לטוב.

מזי א

New member
../images/Emo50.gif

שיהיה קל, יעבור מהר וללא תופעות מיוחדות. אני גם עברתי כימו', לסרטן השד, אני עכשיו "חוגגת" שנה לסיום הטיפול. אז , כל טוב והמון בריאות

מה שמתחיל מהר... מכיר?

נגמר מהר. תתחיל ושיהיה כבר מאחוריך. שיעבור לך כהרף עין. אני בטוחה שיהיה לך פחות קשה ממה שאתה חושב. אני מניחה שלפני שדברים כאלה מתחילים יש לנו נטיה להכין את עצמנו לגרוע ביותר. אז בעניין הקושי אני בהחלט מאחלת לך שתתאכזב
ואם תרצה, תגיד לנו איפה תהיה, אולי נפתיע אותך
חוצמזה, אני קניתי דלי. קטן, אפור עם נצנצנים. שעמד לי ליד המיטה לשעת הצורך. בסוף השתמשתי בו ממש מעט. בקיצור, מה שאתה צריך - תגיד בלי להתבייש. תרגיש טוב, הא?

נאן

New member
היי ניר בהצלחה

היי ניר ראיתי שכבר בעצם בחרת.לא היתי בפורום השבוע. אבל מה שרציתי להגיד לך אם בכלל היה שאני בחרתי לא לקבל כימותרפיה. היתי צריכה ללכת על כל הקופה בדיל שמציעה סרטן מהסוג שלי סרטן שד כפול 2 סוגים. והדילמה גם כשאתה תבחר תמיד תהיה האם בחרת נכון והאם אף פעם לא ישאר איזה תא בודד שיתחיל הכל מהתחלה. אין כאן ודאות. הבחירה היתה לפי הסטיסטיקה מה יתן הטיפול הכימותרפי מה יתן הטיפול הורמונלי. מהיעשה הטיפול הכימותרפי לגוף שהיה כבר חולה במחלות אחרות. אני בחרתי בטיפול ארוך לא בכימותרפיה בדיעבד הגוף שלי מגיב לזה נורא ואם היתי כן עושה כימותרפיה ספק אם היתי כאן היום. אבל אף פעם לא אדע ואולי כן כשיעבור הכל. לכל טיפול יש באגים משלו ולכל גוף יש באגים משלו. והזכרת לי את הדילמה שלי מלפני שנה במה בוחרים..... ההחלטה אני מקוה היתה רק שלך. לפי לפחות 2 דעות של רופאים. לפי השיטות טיפול. מי שאמרה לי כאן לפני שנה לקחת נייר ולרשום בעד ונגד וזה עזר לי מאוד בזמנו. בכל מקרה בהצלחה במה שבחרת דמיון מודרך עוזר המון במצבים האלו לעבור כל סוג של טיפול נאנוש

NiR AbR

New member
תודה

תודה על התגובות והעזרה,אני מעריך את זה. ולגבי מה שכתוב בנושא אחר לגבי הדברים שלימור אמרה... אני באמת לא מבין מה הקטע. זה לא שהיא אמרה דברים נוראיים או פוגעים או משהו, וגם לא נפגעתי או פחדתי או משהו כזה בגלל הדברים שהיא אמרה. היא בסך הכל אמרה את איך שהיא רואה את זה, ולפי התגובות שלכם הבנתי שגם ככה הטיפולים זו חוויה סובייקטיבית אז משהו פה קצת סותר... no hard feelings? בכל אופן, באמת תודה, אתם אחלה :) ניר.

למעלה