שלום.

• פותח הנושא seak
  • פורסם בתאריך

seak

New member
שלום.

אני חדש בפורום. שמחתי לראות שקיים פורום כזה! אולי מישהו יוכל להגיד לי למה הדגים המנקים שלי לא מחזיקים יותר מחודש? לא זוכר מה השם שלהם (אילו הדגים המנקים הכי נפוצים שאני מכיר, אילו שנצמדים לדפנות האק´), ועכשיו לתנאים: טמפ´ 28 מעלות, צמחיה, כ 25 דגים טרופים ב 350 ליטר מים. תודה מראש.

בלבש

New member
דגים מנקים

שמם של הדגים הוא פלקוסטמוס לדעתי הסיבה שהדגים מתים לך זה בגלל שאין להם אוכל שכן הפלקוסטמוסים אוכלים את הירוקת שמצטברת על הזכוכית ועל מנת שיהיה ירוקת עליך להדליק את האור באקוריום יותר זמן בגלל שהאצות צריכות הרבה אור

Suikun

New member
אצות

חבל סתם לעודד צמיחת אצות אפשר להביא למנקה חתיכה מלפפון (להוריד את הקליפה) ולהוציא אותו אחרי 24 דקות כדי שלא יירקב ויזהם את המים ומומלץ גם לקנות אוכל מיוחד לדגי קרקעית ולהביא לו פעםביום, בדיוק כמו כל דג אחר..

m70

New member
אם זה אכן פלקו...../images/Emo19.gif

1.חי במים הקרובים ל-25 מעלות. 2.ידוע לי שדגי חתול רגישים לאיכות מים-טיפול בכימיקלים[כלור] ושאיבת רפש קבועה יכולים לעזור לדעתי.

ganjaman stound

New member
חסרים פרטים על האקווריום

מה סדירות החלפת המים? צמחיה טבעית? אילו דגים יש לך באקווריום? אולם אם בפלקו מדובר הם דגים יחסית מאוד עמידים מה שאומר שדווקא הטמפ' פחות משפיעה עליהם סביר שלפניהם ימותו לך דגים אחרים(אילו טרופיים יש לך באקווריום?) בנוגע לאוכל גם לא אמורה להיות הסיבה הפלקו לא אוכלים רק אצות אלא גם שאריות אוכל "דפים" של טרופיים צמחוניים שאריות צואה של דגים אחרים ועוד דברים נוספים (בוודאי לא הייתי מגדיל שעות תאורה לעידוד אצות כי זו אינה הדרך" האם הצמחיה באקווריום טבעית? אני מניח שכן אז מזון בטוח לא חסר להם יכול להיות שאתה משתמש בדשן שלא מתאים להם או בחומרים כימיים מונעי אצות באקווריום? החלפות מים סדירות ובמקרה הצורך גם לבדוק את איכות המים לבטח יעזרו סיבה נוספת שאני יכול להעלות על דעתי היא שאם אתה קונה אותם כל פעם באותה חנות פשוט תנסה חנות אחרת יכול להיות שהם פשוט מגיעים עם מחלה ולקנות אותם כשהם עוד קטנים כמו כן רצוי לגוון להם מדי פעם את האוכל וכמו שכבר נאמר חתיכת מלפפון הקולף טרי זה דבר שהם מאוד אוהבים יש להקפיד שהוא יהיה טרי וכן שלא יצוף במים (אפשר לקבע אותו עם שיפוד לקרקעית או בכל דרך אחרת) אם יהיו עוד שאלות נשמח לעזור ושיהיה בהצלחה

seak

New member
תשובה

א. תודה על העזרה. ב. יש לי סומטרות, טטרות (כמה סוגים), וסקלרים, בנוסף יש צמחיה טבעית ואצות לא חסר, שני פילטרים ביולוגים פנימיים ו 350 ליטר מים. חמו שכבר אמרתי הדג החזיק מעמד כחודש עד שנפח נשמתו.

גלעד cool7

New member
ידע יפה! ואם תרשה לי להוסיף...

פלקוסטומוסים לא רק צמחוניים, הם גם אוהבים לעיתים מטעמי בשר, ניתן לפעמים לפנק אותם עם טיפה אוכל של דיסקוסים או משהו בסיגנון. וכמובן שפלקוסטומוסים זקוקים לאוכל, אמנם האקוריום שלך אמור לספק להם אבל תנסה להזינם בכמו שאמרו טבליות קרקע או מלפפון.

Damn you buster

New member
לפני הכול....

מנקה=מלכלך היה לי אולי איזה בבית 6 אקוריומים, מיתוכם היו 9 מנקים,כול מנקה מחרבן חרא ורק מלכלך,אוכל את האוכל של הדגים (במבה) ורק מלכלך בקיצור... אז זרקתי אותו מהמים ושמתי אותו ליבוש באקוריום שחור מלכלוך,ואחרי שבוע המנקה היה בתוך הפילטר חי עדין....

aqualogic

New member
דגים מנקים

ראשית, פלקוסטומוסים הם אוכלי ירוקת ולא מנקים. מעבר לבחירת דגים בריאים בחנות, סיבה לתמותה יכולה להיות העדר מזון כפי שכבר נאמר בין התשובות. לפני שנמשיך בהסברים רצוי שתדע שהפלקוסטומוס אינו מתאים לגידול באקווריום עם צמחים טבעיים. לפלקו שיננים קטנות המשמשות לגרוד הירוקת מממשטחים, בלא כוונת זדון בכל פעם שהפלקו מנסה לגלח אצות מעלי צמחים הוא שורט אותם וגורם להם להרקב ולמות. לטיפול בירוקת באקווריום צמחים טבעיים: אנציסטרוסים, שמרלינג, שועל מעופף, אוכל ירוקת תאילנדי, סרטני ג'פניקוס. לטיפול ברקבונות והפרשות בקרקעית: קורידורסים, בוטיות (טוב גם למניעת שבלולים) וחתולי תחתית אחרים שאינם ניזונים מירוקת. במידה ואין מספיק ירוקת לתזונה של אוכלי הירוקת ניתן להאכיל בקליפות מלפפונים לאחר שטיפה וניקוי טובים להסרת חומרי ההדברה. בנוסף יש בשוק טבליות של ספירולינה השוקעות ומשמשות לתזונת אוכלי ירוקת. בברכה, ארנון.

ganjaman stound

New member
כנראה שאין בנינו הסכמה היום

מהנסיון שלי עם פלקו וכן הארבעה שקיימים אצלי כרגע אומנם הם אוכלים ירוקת אבל גם הרבה מאוד דברים אחרים שקיימים באקווריום כולל אוכל של דגים אחרים צואת דגים ועלים מתים ומשום מה ללא אוכל מיוחד לפלקו הם הדגים שגודלים הכי מהר באקווריום כמו כן כאשר אני נותן להם מלפפון עם הקליפה הם מפונקים מדי לנגוע בו אולם ללא הקליפה הם מחסלים אותו ביום וחצי כנראה שהם פשוט מתרגלים לאוכל שמצוי בסביבתם אני גם מקפיד לקנות אותם קטנים לכל אקווריום חדש מפני שאני מודע לקצב הגדילה המדהים שלהם

למעלה