שלום

שלום

אני חדשה בפורום..ואני לא אמא..רק בת 16 וחצי.. רוצה לספק את קיבתם של אבי ואחותי..אין לי אמא..בכל מקרה.. רציתי לדעת מתכונים של כמה דברים.. הממ..איך מכינים אורז טוב..אני מדביקה אותו..פחח..:p ולא יודעת..סתם אם יש לכם איזה רעיונות.. אני פתוחה לזה.. אודה לכם..

mikilk

Active member
הי ברוכה הבאה../images/Emo39.gif

רק תפרטי מה אתם אוהבים ואני בטוחה שכולם כאן ישמחו להעביר אליך מתכונים טעימים וקלים.

qt1

New member
היי אודליייעעע , הנה אורז קל להכנה

החומרים הדרושים: 1 כוס אורז שטוף ומסונן היטב. 2 כוסות מים 1 בצל כף-כף וחצי שמן זית מלח - חצי כפית בערך. פלפל שחור- קמצוץ. פפריקה מתוקה - אפשר כף . א. מרק עוף או פטריות (כפית בערך) הוראות הכנה: 1. שמים את שמן הזית בסיר ומחממים. 2. מטגנים את הבצל עד קבלת גוון זהוב. 3. מוסיפים את האורז השטוף והמסונן. 4. מוסיפים את התבלינים . 5. מערבבים היטב עד שהאורז מתחיל להידבק וקשה לערבב. 6. מוסיפים את המים. 7. מערבבים. 8. מכסים את הסיר. 9. מבשלים על אש קטנה בערך 15-20 דקות- עד שאין מים בסיר, אבל שלא ישרף... בודקים מדי פעם בפעמים הראשונות , אח"כ זה לא הכרחי. את יכולה להוסיף לאורז גם פטריות או תירס / אפונה , כל ירק שאתם אוהבים , תתחילי בבסיס ודווחי איך יצא , יש למעלה קישור בו מסבירים איך להכין אורז שלא נדבק. בהצלחה ובתאבון... אם את צריכה עוד מתכונים , את יותר ממוזמנת לשלוח הודעות
יום טוב QT

שלום אודליה וברוכה הבאה../images/Emo39.gif

מתכון חביב לאורז כבר נתנו לך. תמיד אפשר לגוון את האורז בגרעיני תירס, או במעט בצל מטוגן. אם תטגני קלות רצועות פלפל ירוק ובצל, ותוסיפי לאורז גם חביתה מקושקשת מפוררת, יצא לך מתכון קרוב לאורז סיני. בתיאבון!

qt1

New member
../images/Emo24.gif כל הכבוד חמודה!!!

ספרי , איזה תבלינים הוספת? מה היה לך קשה? קל? עוד מתכונים??? אני אשמח לעזור, נראה לי שכל מי שכותב כאן... להתראות

../images/Emo13.gif

זה נשמע מצחיק,אבל הרגשתי איזה מיומנת שיודעת מה היא עושה.. הייה לי ממש קל.. וביינתים אין לי מתכונים שמחה שמצאתי את הפורום.

אורז ממש פשוט ויוצא 1-1

קחי כוס אורז, קצת שמן קצת מלח קצת אבקת מרק עוף+כוס וחצי מיים מהברז, שימי בתוך כלי המתאים למיקרוגל (עם מכסה)וזה צריך בערך 14 דקות בישול במיקרו(תלוי מה העוצמה)כשמוצאים את הזמן המתאים לעוצמה האורז יוצא ממש מצויין! פשוט אחד אחד וכמובן אפשר לגוון עם רסק עגבניות וכו' בהצלחה!

שלום לאם האוצרות וברוכה הבאה../images/Emo39.gif

תודה על המתכון הקצר והפשוט. נשמח אם תשתתפי בפורום באופן קבוע

למעלה