שלום

a r v i v l

New member
שלום

שלום, אני בן חמש-עשרה. אני יודע לקפל אוריגמי, לא אגזים אם אומר שאני אפילו יודע לקפל טוב מאוד אוריגמי. יש לי בבית שבע ספרים ובבית ספר שלי אני ידוע בכך שאני מקפל אוריגמי. אני ממציא לפעמים מהדמיון דגמים ואני מחפש דגמים חדשים והוראות חדשות, רצוי ברמה גבוהה. תודה!!!

bshuval

New member
ברוך הבא

קודם כל, ברוך בואך לפורום. מאיפה אתה בארץ? איך קוראים לך? שנית כל, אני מקנא בך שיש לך את היכולת להמציא דגמים. רוב הפעמים שאני מנסה להמציא משהו (קרי, אני מקפל את הנייר עד שהוא נראה כמו משהו שאני מרוצה ממנו) יוצא לי נזירה או פינגווין... אני מכיר את ההרגשה של "ידוע כמקפל אוריגמי". בבית הספר שלי גם היה כך... אני גם הייתי מקפל בשיעורים משעממים (אבל אל תיקח ממני דוגמה בזה!) ובד"כ השולחן שלי היה מתמלא בקוביות וכורסאות ושאר קיפולים... תמיד אנשים נדהמים ממה ניתן לעשות מאוריגמי. (מכמה ניירות זה? שואלים תמיד) אם יש לך שבעה ספרים אני מנחש שהם אוריגמי 1 - 4 של רוברט הארבין וכן פלאי אוריגמי / קסמי אוריגמי / חדוות אוריגמי של קוניהיקו קאסהארה. אלה בפירוש ספרי האוריגמי הטובים ביותר שיש להשיג כיום בעברית. לגבי דגמים חדשים והוראות חדשות - יש מספר אתרים ברשת בהם מפרסמים הוראות למעט דגמים (ראה את האתר של גלעד אהרוני). אני משיג את הספרים שלי בעיקר מהזמנה מקוונת. במרכז הישראלי לאוריגמי מוכרים מספר ספרים באנגלית, כמו שני הספרים הנחמדים של פיטר בודאי ומספר ספרים של ג'ון מונטרול. כמו כן ראיתי שם למכירה את הספר המצוין של קאסאהרה origami for the connoisseur שהוא הספר החביב עלי ויש בו הוראות לדגמים מצויינים ודיונים מעניינים מאד על תאוריה של אוריגמי. בהצלחה! והמשך קיפול נעים!

gilg1

New member
ספרי אוריגאמי

בתור אחד ששנים רבות באוריגאמי אני ממש לא ממליץ על רורט הרבין (למעט אולי כאוסף שעוד 100 שנה יהיה שווה משהו). הדגמים ברובם לא מעניינים וממש לא כיף לקפל אותם. אני מכיר כמה אנשים שניסו אותם בצעירותם וקיבלו חררה וטראומה לשנים רבות. למעט הספרים של מירי (שנבלעים מהר מאוד ומשאירים טעם של עוד) יש את מונטרול (והאחרונים שלו ממש זבל), פטר בודאי שאולי יש עוד למירי שזה די אחלה. חשוב לקחת ניירות גדולים כי מ- 15 על 15 די מוגבלים באפשרויות.

bshuval

New member
זה עניין של טעם

דווקא הספר האחרון של ג'ון מונטרול הוא הספר החביב עלי מספריו (אני פשוט אוהב קיפולים גאומטריים). בנוסף, אני דווקא חושב שהספרים של הארבין מכילים בתוכם קיפולים רבים, מעניינים ומאד מאד מגוונים. אחד הדברים שנחמדים בספרים שלו הוא המגוון העצום של נושאים שונים לקיפול. אני מסכים שההוראות בספרים של הארבין קשות יותר מההוראות בספרים החדשים, אבל זה משום שהם אוירו ביד. אבל הספר הראשון - אוריגמי 1 - הוא ספר מאד ברור לדעתי. ואם מתחילים ממנו אין כלל בעיה לעבור לספרים הבאים. כאוסף, כבר היום ספריו של הארבין נחשבים "שווים" שכן פרט לתרגום העברי ולספר הראשון בסדרה הם כבר לא מודפסים יותר ומחפשים אחריהם רבות.

gilg1

New member
בן כמה אתה?

בן כמה אתה שאתה מדבר ככה על אוריגאמי? אתה בהחלט מפגין ידע רב. מגניב לכולנו!

mirigami

New member
יפה מאוד , מה דעתך להצטרף למועדון

חובבי אוריגאמי?

a r v i v l

New member
טוב, אני אצטרף בשמחה אם אני אדע איך

שלום גם לכם!!!! דרך אגב,bshuval , קלעת בול, בדיוק אותם ספרים יש לי... כל חנות ספרים שאני עובר, ואני עובר בהרבה, אני שואל על ספרי אוריגמי.. אני בהחלט מקפל בשיעורים, המורים כבר יודעות מזה ואני מקפל בשיעורי הנדסה קוביות וכאלה למורה שלי, ככה היא מסבירה יותר טוב בשיעור. מירי, שמעתי עלייך ועל כישרונך הרב. כל פעם שאני משיג עיתון שמופיע בו האוריגמי שלך (שכחתי איך קוראים לו) אני מסתכל באוריגמי. בזכות קיפול של גירפה פשוטה שראיתי בעיתון, המצאתי גירפאה מאוד יפה.. ניסיתי אפילו לצייר ספר אוריגמי, קשה מאוד.. יש לי אתר קטנציק באינרנט, אבל הוא סתם אתר. אני מתכנן לפתוח אחד בפלאש מתישהוא... עכשיו, איך מצטרפים למועדון הזה?

bshuval

New member
חנויות ספרים

פעם (לפני כ-10 שנים) סטימצקי החזיקו מספר ספרים באנגלית... היום הם כבר לא מחזיקים אותם פשוט כי אין שוק. לגבי קיפולים שעוזרים למורים - בטכניון, בקורס חדו"א 2מ, למדנו על נקודות אוכף (למי שלא יודע מה זה, אלה נקודות שנראות כמו אוכף של סוס). מיד נזכרתי בקיפול hyperbolic parabola בספרו של פול ג'קסון Origami - A complete step by step guide. הקיפול נראה כמו נקודת אוכף מזווית מסוימת. אז קיפלתי אותו והבאתי למרצה להרצאה הבאה... אגב, שמי בעז. מה שמך arvivl? מאין אתה בארץ?

mirigami

New member
למה אתה הולך כל כך רחוק

במרכז לאוריגאמי יש ספרים רבים באנגלית לפני 12 שנים חזרתי לארץ מיפן ורציתי ניירות וספרים אבל לא היה ..... חיפשתי ספרים טובים והמעט שהיה היה יקר וניירות אין. הסתובבתי אצל כל יצרני הניירות ולא מצאתי נייר מתאים נהגתי לומר "שמיששתי ניירות יותר מאשר בחורים(טוב הייתי אז רווקה" ולכן ניסיתי ליבא נייר אוריגאמי היה יקר ממש יקר ולכן החלטתי שמדפיסים לבד אחרי עבודת מאמץ קשה הצלחתי להדפיס נייר באיכות טובה מאוד. רציתי שחובבים יהנו משפע של נייר מתאים , מכון שאפשר לקפל מכל נייר אבל כייף לקפל מנייר מדויק צבעוני נעים לעין.עם עובי מתאים. היום יש במרכז לאוריגאמי הכל נייר שמיוצר בארץ חתוך מדויק וארוז (את הנייר אורזים מפגרים כך שמי שקונה נייר מסייע לתעסוקה של מפגרים) המרכז לאוריגאמי מדפיס בשנה חצי מליון דפים. יש נייר יפני את הסיפור של הנייר היפני כתבתי פה בפורום אז לא אחזור עליו רק אומר שמי שקונה נייר יפני מסייע לקידום פרויקט השלום של המרכז לאוריגאמי(פרטים באתרwww.origami.co.il) וספרים עשיתי עסקה עם ג'ון מונטרול ואנחנו מקבלים את הספרים במחירים טובים ויש ספרים נוספים שקניתי בכנסים. והכל שיהיה שפע למי שחובב ולכן קשה לי להבין מדוע אתה אומר שאין ספרים ודפים... המחירים של הניירות סבירים לחלוטין. ככול שחובבים ירכשו ספרים ודפים מהמרכז לאוריגאמי כך יהיה לנו איך לרכוש ספרים נוספים וליצר דפים חדשים. כל ההכנסות של המרכז משמשות לפיתוח האוריגאמי בישראל הבאת אמנים(כמו טומוקו פוסה במרץ , מונטרול בקיץ) ושיהיה מגוון עשיר לחובבים. כך שאם מישהו אוהב אוריגאמי וחשוב לו שאמנות זו תפתח יכול לבדוק מה יש במרכז לאוריגאמי ולהשתמש במה שהמרכז מציע. מירי

mirigami

New member
יש שלושה אגפים במועדון

ילדים מתחילים ילדים מתקדמים וחובבים מבוגרים שלמבוגרים הוספנו שני ילדים שהם ברמה מאוד מאוד גבוהה אני מאמינה שיש לך רמה די גבוהה אבל תתחיל במפגש אחד אצל הילדים המתקדמים ולאחר מכן עינת שהיא מרכזת את מועדון החובבים תחליט אם אתה תוכל לעבור לחובבים המבוגרים. אתה מוזמן להתקשר לעינת לטלפון:064-267482 אבל לפני כן תכנס לאתר של המרכז לאוריגאמי יש פירוט על החברות במועדון. www.origami.co.il לעיתון שבו אני כותבת כבר 10 שנים קוראים ילדי טבע הדברים ולא היה נעים לי לומר ל bshuval אבל רבים מאוד התחילו לקפל עם המדור שלי ועם החוברות אוריגאמי שאני כתבתי ...... אתה מוזמן לשלוח אלי את הג'ירפה שהמצאת עם הוראות ואם הדגם טוב אשים אותו במדור ואכתוב שהג'ירפה הזו בהשראת הג'ירפה האחרת. אבל תזכור רק אם הדגם מתאים אעשה זאת (שלא יהיו אכזבות)

bshuval

New member
ספרים

מירי, כתבת "לא היה נעים לי לומר ל bshuval אבל רבים מאוד התחילו לקפל עם המדור שלי ועם החוברות אוריגאמי שאני כתבתי". כשכתבתי שספריו של הארבין והאומניבוס של קאסאהרה הם הספרים הטובים ביותר שניתן להשיג בעברית - הבעתי את דעתי בלבד. ואם לא אמרתי זאת אז במפורש, אז עתה אני אומר זאת. אינני רוצה שישתמע מדברי כי הספרים שלך אינם טובים. קשה לי לחוות דעה על הספרים שאת הוצאת, שכן אין לי אף אחד מהם. אבל, אם את אומרת שהרבה מאד התחילו לקפל בעזרתם - אז אין ספק שהם היו פעולה ברוכה.

a r v i v l

New member
אוקי...

יש חנות בת"א שאני לא זוכר את שמה אבל יש שם די הרבה חוברות אוריגמי, אני לפעמים קונה שם. בחופשת הקיץ שלי היו לנו בבית ספר כאלה מדריכים והסבירו לנו שם על הצייר אשר, באוריגמי 4 של רוברט הארבין יש קיפול שלברו נעשה מתוך ציור של אשר. קיפלתי את כולו והבאתי אותו למורה, היא התלהבה מאוד והבטיחה לי שמתישהוא יהיה לנו בבית ספר הרצאה על אוריגמי ומתמטיקה, אני אהיה שם. אני עדיין מחכה. כתובת האתר שלי היא (הוא בכלל לא מושקע): www.kipolim.up.co.il אני אכנס לאתר האוריגמי הישראלי ואראה מה כתוב שם. דרך אגב, באיזה רמה בערך צריך להיות כדי לבוא לחובבים המבוגרים? אני אנסה לדלות מזיכרוני הדל איך פעם קיפלתי את הגירפאה ההיא, זה היה לפני הרבה זמן, אבל היא יצאה ממש יפה. קוראים לי לירז ארביב ואני גר במושב זרעית, מועצה אזורית גליל מערבי. אני מתערב איתכם שלא שמעתם על המקום הזה

למעלה