שלום...

JACKASS 4 LIFE

New member
שלום...

בירצוני לדעת עם היותי מחליק סקייט בורד יכולה לעזור לי להחליק על סנו בורד? העם יש קשר בין שני התחומים? בתודה מראש -יונתן

drz400e

New member
כן ולא....

כן, כי בסנובורד שולטים ע"י הטיה של הגוף לחזית ולאחור, כמו בסקט בורד, מצד שני,לסנובורד אין את האחיזה שיש לסקייטבורד על הקרקע,וחלק גדול מהשליטה הוא ע"י החלקות. אז אולי הנסיון שלך עלול לבלבל אותך קצת בהתחלה, אבל לדעתי אם אתה גולש על סקייטבורד -שיווי המשקל הבסיסי שיש לך מזה יעזור לך בסנובורד. עצה אישית- לך על שיעור מיד כשאתה מתחיל,זה יעזור לך לא לפתח מנהגי גלישה שגויים שעלולים לפגוע בהתקדמות שלך בעתיד.מנסיון.

alonaski

New member
המממ... יפה אמר דודו... ../images/Emo5.gif

וזה מסביר לי למה לקח לי כ"כ הרבה זמן להסתדר עם הסנובורד...
הייתי הילדה הראשונה בארץ שהיה לה סקייטבורד (כשההמצאה האמריקנית הזאת הגיעה לארץ...
) והחלקתי עליו המון!!! ובכייף!!!
הייתי בטוחה שמיומנות העבר שלי יעזרו לי לתפוס בקלות את הגלישה על הסנובורד... אבל מסתבר... שהייתי בין האחרונים לקלוט את עניין!
כל שאר החברים שלי כבר תפסו את השליטה על הבורד - ביום-יומיים הראשונים!... וגם - מעולם לא לקחתי שיעור מסודר...

lior297

New member
לפני כמה שנים

השכרתי בורד לשבוע ולקחתי מורה פרטי כי בקלאב לא היה הדרכה לסנובורד. קיצור, הכניס אותי לדיכאון! רגל אחת מחוברת לבורד, רגל שניה דוחפת למעלה. אם זה עקרוני, בעצם, זה עקרוני, זה היה בקלאב בלה פלאן, הנמוך יותר. ויש שם רכבל של 10 מטר, והוא לא פעל בדיוק בשיעור שלי. אז המניאק אילץ אותי לעלות למעלה ברגל עם הבורד מחובר לרגל. קיצר, לא שווה. התייאשתי, ושאר השבוע הבורד שימש כאחלה מזחלת. מה שכן, נראה לי שהביאו לי בורד גדול מידי, עם רווח גדול מידי בין הרגלים, אבל מאיפה אני מבינה. בכל אופן - אני נשארת נאמנה לסקי!!! הבורדיסטים סתם חארות שחותכים (מכלילה), ושליחותי בחופשות הסקי היא - לחתוך אותם חזרה!!! חוצמזה שהם גם הורסים ת'שלג. חוץ מכל החסרונות האלה, זה ממש יפה לראות בורדיסטים. אלונה - חזרת? איך היה women?

skier

New member
ממממממ...אני כבר אוהב אותך:)

אין כמו סקי ו(כימעט) כל הבורדריסטים זה סקיארים בלאי!!

lior297

New member
../images/Emo124.gifהצטרפו למאבק../images/Emo70.gif../images/Emo124.gif

אני מודיעה כאן באופן חגיגי - הצטרפו למאבק!!! היפכו את הסקיירים לחזקים יותר! הילחמו בקצבים (בורדיסטים שחותכים
) לא פעם ולא פעמיים יצא לי לראות (את החלק הבא לא מומלץ לקרוא עם הקיבה רגישה...) כתמי דם ענקיים על השלג הלבן!!! ולמה? אנשים מסכנים עמדו במסלול ובורדיסטים נכנסו בהם ללא רחם!!!
בורדיסטים - קחו לתשומת ליבכם
תפסיקו לחתוך!!! אתם עושים שם רע לבורדיסטים הטובים מביניכם!!! (ולכו תגלשו ב
פיסט... ותפסיקו להרוס לנו!!!
חשוב לציין שהודעה זו נכתבה ברוח טובה ואינה מכלילה. חופשה נעימה והיזהרו בכבישים המושלגים.

yaircarel

New member
פשששש כמה שאת צודקת ...

האמת שבצרפת המצב הרבה יותר טוב כי יש מעט מאוד בורדיסטים שם יחסית ולכן הם לא מהווים מטרד כמו בחרמון. שלא לדבר על כך שרב הסנואוברדיסטים שם היו גולשים שם ויודעים להעריך את הצרכים של הגולשים הנורמליים. אגב זהו אחד החסרונות העקריים של החרמון הכמות הגדולה של גולשי הסנואובורד שבאין להם סנואופארק לקחו עליהם את המשימה לגרוף את כל השלג מהמסלולים כדי לגלח את הסלעים שלמטה. הכי מצחיק זה לראות אותם מסתבכים אם הטי ברים של החרמון.

drz400e

New member
לא יודע על מה אתם מדברים

זו סתם פוזה של סקיירים. אני גולש פה בצפון אמריקה כבר ארבע עונות, וסנובורדים מתנהגים שווה לגולשי הסקי. אולי המיתוס הזה על הסובורדרים הפרועים נולד מזה שיותר צעירים מעדיפים סנובורד,והם אגרסיבים ופרועים יותר פשוט כי הם צעירים? אני לא מכיר את החרמון,אבל אני שמעתי שבצפיפות שם כולם אוכלים אל כולם....בלי שום אבחנה בן בורדרים וסקיירים....

lior297

New member
הבעיה היותר גרוע בארץ היא

שאנשים פשוט שוכרים ציוד ומחליטים שהם "גברים" מספיק לעלות למעלה ולרדת בלי בעיה. זה מה שקורה גם עם גולשי סקי, שבאים להשכיר ציוד, אומרים שהם מתחילים ומכוונים להם ת'מגלש שיתנתק ברגע שהם נופלים ורואים ציוד סקי חופשי מפוזר. אותו דבר עם הבורדיסטים, רק שזה קצת יותר בעיה מסקי רגיל, והם פשוט סכנת חיים מהלכת. ופשוט חבל. נכון שאי אפשר למנוע ממישהו להשכיר בורד אם הוא לא יודע, אבל לפחות שימליצו להם להתחיל עם מורה.

drz400e

New member
אין דבר יותר חשוב לסנובורד מתחיל...

...משיעור. ולא רק בגלל הסכנה לאחרים,אלא פשוט כי אחרי שעה של שיעור אפשר כבר לגלוש ברמה שיום שלם של ניסוי וטעיה לא יתן. אפשר ממש להסתכל על זה כעניין כלכלי...שעה שיעור=יום גלישה.

lior297

New member
רק חבל

שהישראלים לא מבינים והם משחקים אותה "עם ביצים" ועולים למעלה, והופכים את הגולשים לביצה מקושקשת.

ש.פ.ד

New member
אם זכור לי נכון - השיווי משקל שונה

לגמרי. אני מודה שלא נגעתי בסקיט-בורד כבר לפחות 10 שנים, אבל אני זוכר שצריכים להפעיל לחץ על הבורד בצורה שונה כשיש לו גלגלים... בכל מקרה - מי צריך בורד בכלל? סקי מגיעים לכל מקום שבורד מגיע אליו, גולשים מהר יותר, ומאפשרים יותר כיף! בורד קיים רק לצורך הפוזה!

Ultra-Skater

New member
אז ככה

ניסיתי סנובורד פעם ראשונה לפני שנתיים וגם באתי מרקע של סקייט - ההבדל המשמעותי בין השליטה בסקייט לשליטה בסנובורד זה שבסקייט תמיד נשענים אחורה (אפילו שלא ממש מודעים לזה) ובסנובורד, (ואני לא מדבר על אוף פיסט - פאודר) צריך להישען קדימה כי אחרת לא מצליחים לעשות סיבובים וסתם צוברים מלא מהירות ומאבדים שליטה אני לקח לי כמה ימים עד שקלטתי את זה והפסקתי להישען על הרגל האחורית כל הזמן... ואחרי זה, התחלתי לגלוש מחוץ למסלולים .. ששמה בשלג העמוק והאפקתי צריך להישען אחורה כי אחרת פשוט נתקעים. בגדול השווי משקל והשליטה שיש לי מהסקייט עזרה לי מאוד בסנובורד ומה שהכי טוב שבשלג כיף ליפול !!! אשקרה כיף גם הפילות הכי גרועות שהיו לי בשלג היו כל כך לא כואבות לעומת נפילות סקייט שזה מדהים... כל הנפילות האלה על האספלט שנוחתים בבום וזה כואב והסריטות האלה בידיים ... שכח מזה.. רק קרח יכול להיות מאוד כואב ועצים\עמודים אבנים. סנובורד הרבה יותר כיף מסקייטבורד !!!! אני לא מפסיק לחלום על שלג !!!

drz400e

New member
נכון מאוד!!!

עכשיו אני נזכר באמת שאחד הדברים שאני ממש צריך להכריח את עצמי במודע לעשות זה להשען קדימה ולא אחורה כמו עם סקייטבורד. לוקח קצת זמן כי אתה תמיד במדרון וההרגשה היא שהשענות קדימה תגרום לך להאיץ ולאבד שליטה. עוד דבר זה שכדי לפנות עם הבורד עובדים הרבה יותר עם הגוף מאשר עם סקייטבורד, ושוב- צריך להשעין את כל הגוף לכיוון המדרון, ולפעמים לוקח קצת זמן להתגבר על הפחד הטבעי מלעשות את זה.

למעלה