שלום!

שלום!

אני חדשה פה...נעים מאוד-חמוטל פרידמן מאילת אממ... יש לי ביית שני אקווריומים(שכרגע התקבצו לאחד זמנית) אחד שלי בחדר ואחד של אמא שלי בסלון... באקווריום שבסלון הייתה תופעה מוזרה מאוד לאחרונה- כל הדגים בזה אחר זה מתו ללא כל סימנים מוקדמים של איזושהי מחלה... הניצולים הועברו מהר לאקווריום שלי ושם הם שורדים בנתיים יפה יחד עם דג הזהב שלי... מישהו יכול להסביר את התופעה? דבר שני... הדגים אצלי בחדר מוחזקים באקווריום פלסטיק שאינו שקוף כמו זכוכית ומתלכלך הרבה יותר מהר.... הייתי רוצה לדעת כמה יעלה לי אקווריום קטן(סביבות ה40X25 וגובהביבות ה30) לא חייב שיהיה פנורמי או מיוחד אקווריום זכוכית פשוט. מה בערך המחיר של דבר כזה?

עוזאבי

New member
קודם כל ברוכה הבאה....

דבר שני אקווריום כזה יכול לעלות עד 100 שקל אפילו פחות

באמת?!

מוזר האקווריום שלנו בסלון הוא בערך בגודל הזה אפילו טיפה פחות... והוא עלה איזה 200 ומשהו..(אוליי בגלל שהוא פנורמי?)

ואלה.. אז כנראה המחירים ירדו....

טוב לא משנה אני כבר לא קורה אקווריום חדש.. החלטנו להעביר את הדגים לאקווריום של הסלון ואני אטפל בו....אז בקטע הזה הסתדרתי... עוד שאלה.. כמה דגים אני יכולה להכניס לאקוורים בגודל: 16X40 וגובה 35 פנורמי? כשיש לי בו כבר דג זהב (טלסקופ) אחד בינוני שתי זברות(מהקטנות הארוכות עם הפסים לאורך) ושני דגים נוספים בערך בגודל של הזברות. כמה דגים אני יכולה עוד להוסיף אם בכלל? האקווריום עם חמצן ופילטר(הריבוע הקטן שעומד למטה) בלי צמחים אמיתיים(בינתיים)

אה ושכחתי דג אחד...

יש לי גם דג אחד מהשקופים השטוחים האלה שיש להם טיפ טיפה גוון של כחול/ירוק/וורוד

Suikun

New member
-

דג זהב צריך כ10-20 גאלון, כלומר, 40-80 ליטר, לדג בודד. לך יש כ25 ליטר, כה שזה לא מתאים לגידול טלסקופ. כיוון שיש לך כבר אחד כזה שם, לוס שתי זברות (שבטח יתרבו לך) והדג השקוף (בטח קריסטל), הייתי אומר שהאוכלוסיה די מלאה. כמובן ששוב, הדגים לא מתאימים לשם, גם בגלל שיש לך ערבוב של דגי מים קרים וחמים, וגם כי הטלסקופ זקוק ליותר מרחב. נוסיף לזה עוד, הקריסטל הוא דג של מים מליחים (לא טעיתי, מליחים, לא מלוחים), כלומר, מים שיש בהם רמה נמוכה כלשהי של מלח. זו הסביבה שבה הוא מרגיש הכי טוב. וקצת על הקריסטל- במקור, בטבע, הוא חסר צבע. הפס הצבעוני שיש לו הוא צבע מלאכותי, שהוזרק לו, מה שגורם להחלשתו וגרימת כאב וסבל רב. לא לקנות את הדגים האלה, זו התעללות. אם את רואה חנות שמחזיקה אותם, תעירי להם על זה.

לא יכול להיות שהוא צריך כל כך הרבה.

הוא קטן יותר מדג זהב רגיל! הוא בערך באורך של האצבע ביד...וברוחב של קצת פחות מאורך הזרת ביד. כזה גודל דג צריך 40 ליטר?!?!?!?!

תמונה להמחשה

הנה הטלסקופ מול שאר הדגים באקווריום.... התמונה צולמה מלמעלה כיוון שהאקוריום מפלסטיק ולא רואים דרכו טוב במצלמה...

Suikun

New member
../images/Emo31.gif

דגי זהב מפסיקים לגדול כאשר אין להם מספיק מקום. זה לא נובע מבחירה, ככה הגוף שלהם פועל. זה נקרא "עיקוב גדילה", זה מעין עיוות. זה לא מצב נורמלי, והם רק סובלים מזה. תארי לעצמך ילד מעוקב גדילה, שהוא בן 12, אבל יש לו גוף של ילד בן 4. אני מבטיח לך שהחיים שלו לא מאושרים. העובדה שהוא שרד לך שנתיים זה רק בגלל שדגי זהב הם דגים עמידים מאוד, אבל אני מבטיח לך שאת השנתיים הוא לא העביר בכיף, והוא גם לא יגיע לגיל הכי מופלג שהוא יכול להגיע אליו (ודגי זהב יכולים לחיות עשרות שנים). אותו הדבר לגבי הטמפרטורה, דגי זהב סובלים במים חמים, והם רגישים למחלות. זה שהוא עדיין לא מת לא אומר שהתנאים מתאימים.

זה ממש מוזר מה שאתה אומר

כי לי בחנות אמרו שאני יכולה להכניס לאקווריום הזה 4 דגי זהב ושהגיל המירבי שלהם הוא 4 שנים. רגע אז מה אני יעשה? ישאיר את הדג זהב במיכל פלסטי שהגודל שלו הוא:32X20 בגובה 18. זה יהיה יותר טוב מלשים אותו באקווריום הגדול יותר יחד עם שאר הדגים?

Suikun

New member
בחנות אומרים הרבה דברים.

נתקלתי גם בחנויות שמכרו דגי זהב בכוסות ובחנויות שטענו שדגי קריסטל נצבעו בלייזר (??) והשיא- "כן, מורנה יכולה לחיות עם גופים בלי בעיה" (בטח שהיא תחיה, הגופים הם אלה שלא יחיו) דגי זהב יכולים לחיות הרבה יותר מ4 שנים, אם אני לא טועה הייתה לפני כמה חודשים כתבה על דג זהב שעבר את גיל השישים, או משהו כזה. אני תומך בכלל בדעה שלא צריך לגדל דגי זהב באקווריומים, זה פשוט עוול, אבל אם כבר, תנסי להחזיק אותו באקווריום כמה שיותר גדול שיש לך, שגם מתאים לו מבחינת טמפרטורה.

טוב תראו מה עשיתי בנתיים...

בנתיים העברתי את הדגים האלה
לאקווריום הגדול... רק תאשרו לי שכל אלה צריכים חימום של בערך 26-28 מעלות? באקווריום הקטן השארתי את הטלסקופ.... מחכה שתגידו לי מה לעשות איתו?

עוזאבי

New member
משמאל לימין והאחרון

ניאון שחור, זברה דניו ואני חושב שסילבר דולר ( אני לא בטוח)

למעלה