שלום..

שלום..

אני לא באה לרדת על אימא שלי או משהו..אני כבר לא יודעת מה לעשות. אני נערה בת 15. לאמי ולי יש קשר מאוד מיוחד. אנחנו מדברות על הכל כמו חברות טובות. אנחנו יוצאות הרבה ביחד לבילויים משותפים, צוחקות ואני ממש מרגישה איתה חופשי. לרוב, אמי היא אישה עסוקה ויש לה לחץ רב בעבודה. בסופי שבוע בעיקר, כשהיא מגיעה הביתה היא חוזרת עצבית ועייפה, ואת כל העצבים היא מוציאה עליי. (יש לי עוד 2 אחים קטנים). היא תמיד מוצאת על מה להתלונן עליי...היא טוענת שאני לא עוזרת לה מספיק (ואני עוזרת לה מתי שהיא מבקשת עזרה), שאני לא משקיעה בלימודים (אני אפילו לא יודעת איך לפנות אליה בקשיים שיש לי בלימודים...היא נורא נורא עצבנית...) ועוד כל מיני שטויות. או למשל בימי שישי, אחרי שבוע לימוים ארוך ומעייף (אני לומדת בבית ספר בו רוב ימי הלימודים בשבוע נמשכים עד 15:00), שכל רצוני הוא לצאת וליהנות עם חברים-היא מגבילה אותי. היא פשוט מתנהגת אליי כאילו אני ילדה בת 4. וכל מי שמכיר אותי יכול להעיד עליי שאני נערה בוגרת ואחראית. אני מודעת למעשיי, לא שותה, לא מעשנת, יודעת עם מי להסתובב, לאיזה מקומות ללכת, מאילו אנשים להתרחק... ממש מודעת לכל הסכנות שקיימות בארץ המטורפת הזאת ובמצב של היום! כמובן, שאחרי בכי וריבים קשים (כאילו שכל יציאה היא פעם ראשונה שאני יוצאת) אני יוצאת לבסוף, אך כאן הטלפונים וההטרדות מתחילים! כל חצי שעה היא מתקשרת, שואלת איפה ועם מי אני ואם הכל בסדר. כל יציאה הופכת כבר לסיוט נמשך עד שאני מגיעה הביתה! (היא נשארת עד 2-3 ערה ליד הדלת!) לפני כחצי שנה עברתי תאונת דרכים ומאז היא כל הזמן מפחדת עליי כאילו אני עשויה מחרסינה. בנוסף לכך, היא לא שולטת בתגובות שלה. היא אישה רגזנית ביותר. לפעמים שאנחנו באמצע ויכוח סוער היא מרימה עליי ידיים ואפילו חפצים. לא עבר עדיין יום בבית הזה שאני לא בכיתי ונשברתי. אני פשוט לא יודעת מה לעשות כבר. אי אפשר להרגיע אותה שהיא נכנסת לאטרף הזה. היא חייבת טיפול. ואין לי מושג מה לעשות. היא מקללת אותי, מרביצה ואני עומדת מולה ואין לי ממש מושג איך אני צריכה להגיב. זה פשוט מפחיד אותי. יש לי בעיה עם מגע של אנשים. אני לא אוהבת שנוגעים בי. לא יכולה. זה מגעיל אותי. רק אתמול רבנו... אני ישבתי על הספה והיא הבאיה לי מכה חזקה לפנים. התחלתי לצרוח ולבכות שלא תגע בי. שאני לא יכולה ככה. אסור לה לגעת בי. אני לא מרשה לה. לא רוצה.שרק לא תיגע...שתוריד את היד. שלא תחבק, שלא תלטף...שלא תרביץ.. עד לפני כמה חודשים הייתי מלאת שמחת חיים. צוחקת וחייכנית. אני מרגישה שפשוט נשברתי. בטח הצגתי את עצמי כמו ילדה מוכה, אבל זה לא ככה! כי כמו שציינתי בהתחלה...כשהיא לא במצבים כאלה אנחנו מבלות וצוחקות ביחד. אחרי כל ריב שלנו היא מתמלאת רגשות אשם והולכת וקונה לי מלא דברים. כאילו שתקנה את סליחתי בעוד ג'ינס או בושם. אני חושבת שהיא צריכה עזרה..היא חייבת להירגע. היא כל כך מסכנה, לא שולטת בתגובות, מתעצבנת בקלות....היא מכניסה לעצמה כל כך הרבה דאגות לראש ועל סתם דברים. (ואני לא אומרת את זה מתוך עמדה של בת 15 טיפוסית: "אוף האימא המעצבנת הזאת, שתתן לי כבר לצאת!") זה כבר ממש הפך לאובסייה אצלה. אויששש.. עירבבתי כמה סיפורים אחד בתוך השני...אבל כל מה שאני מבקשת זו הכוונה...שאני אדע מה אני אמורה לעשות..כי החיים בבית הזה הם בלתי נסבלים, וכל יום שעובר אני מתעבת את הבית הזה עוד ועוד.

עינת

New member
מנסה

להתחיל לעשות סדר בדברים כיוון שבאמת ערבבת כאן הרבה דברים ויחד עם זה גם נתת תמונה די כוללת. הדאגה של אימך ובפרט על רקע התאונה שעברת די ברורה , אולי תנסי לסכם איתה שכשאת יוצאת מראש את מספרת לה עם מי ולאן , ואולי אפילו שתעשי טלפון פעם אחת במהלך הבילוי? אגב איך זה היה קודם? ואבא? מה איתו? לגבי המכות והקללות - את צודקת , באמת זה לא צריך לקרות אבל את יודעת אנשים לפעמים פועלים בדרך הזו מתוך חוסר אונים , כאשר אינם יכולים להתמודד. ולא , אני לא אומרת שזה בסדר. בכלל לא! את יודעת, פתאום תוך כדי כתיבה עולה לי רעיון... את נשמעת לי בחורה עם ראש על הכתפיים והרבה אמפתיה לאימך , מה דעתך להציע לה שתלכו יחד לקבוצת הורים ונוער (יודעת שיש כזו במכון אדלר)? נראה לי ששתיכן תרוויחו (אחרי שתעני לי על השאלות ששאלתי אותך אולי יהיה לי מה להוסיף
) ובינתיים
וירטואלי מותר לתת לך?

faith2

New member
../images/Emo24.gif

קודם כל צריך לעשות הפרדה בין שני הדברים האהבה והדאגה של אימך לבין המכות. נכון שהדרך ארוכה להגיד שאת ילדה מוכה, אבל עדיין אסור לאף אחד להרים עלייך יד ולגרום לך לפחד. כמו שעינת אמרה אני גם ממליצה לך לדבר עם אימך ולהציע לה ללכת איתך יחד לייעוץ, בהודעה ראיתי כמה את אוהבת את אימך אני בטוחה שייעוץ יטיב למערכת היחסים ביניכן
בקשר לדאגה העצומה שיש לה לגבייך, את חייבת להבין לפני חצי שנה שעברת את התאונה הזאתי אולי היא הבינה עד כמה החיים יכולים להיעלם ברגע אחד קטן- בדקה אחת בלבד היא יכלה לאבד אותך...תביני שכל מה שהיא עושה נובע מאהבה עצומה לילדה שהיא כל כך אוהבת. אני מבינה שזה נורא נורא מפריע לך- שוב אני חושבת שהדרך הכי טובה היא שהיא תדע שהדאגה העצומה הזו מאוד מפריע לך, כדאי שתדברי איתה ותסבירי לה.

מייקי69

New member
לקנות סליחה

יקירתי, אני לא בטוחה שתאהבי את מה שאני הולכת להגיד... ההודעה שלך יותר משנשמעת מבולבלת, נשמעת בעיני טעונה מאד. כל כך טעונה - עד שברור שגם את זקוקה למישהו שיעשה לך סדר בדברים. ואני אתחיל מהכבד: מהעימות. העימות של בני הטיפש עשרה הרוצים חופש מוחלט, לעומת הצורך שלהם עדיין בתמיכה, אהבה והכוונה של ההורים. זה עימות אחד שכולנו מכירים. עימות נוסף, שהוא שלך באופן פרטי - הוא העימות בין הצורך שלך להגן על מוסד האימהות ועל אמא שלך - מילים כמו: היא חברה שלי, יש לנו קשר מאד מיוחד; לעומת כעס עצום שיש לך עליה, על כך שהיא אינה סבלנית, על כך שהיא כעוסה ועצבנית, על כך שאת סופגת את ההתפרצויות שלה. אז קודם כל, מותר לך לכעוס עליה. היא לא תעלם ולא תתפוגג. מותר לך! בתוכך את לא צריכה להגן עליה. כשאת ב"תפקיד" הילדה, זכותך לחשוב שמה שהיא עושה הוא לא בסדר. אני חוזרת ואומרת: היא לא תיעלם אם תכעסי!!! מותר לך לא לקבל את המכות. לדרוש שזה יפסק חד משמעית! מתי? דווקא כשאתן באיזה רגע נינוח וטוב, תפתחי את הפה ותגידי לה: אמא, אני רוצה לעשות איתך עסק. כשאת כועסת עלי מותר לך לצרוח, אבל את לא מרימה יד. נקודה. זה לא נעים לי, ואת מרגישה חרא אחרי זה. אז לא משנה כמה את כועסת - בלי ידיים. היה והיא "תשכח" את ההסכם, בלהט הויכוח הבא - תזכירי לה שהיא הבטיחה!! תזכירי לה שהיא אדם בוגר ואחראי!! במאמר מוסגר ולא קל לקריאה, אני אומר לך שהסימפטומים של הדחקה ("אני לא ילדה מוכה", או "היא כל כך מסכנה") שלך או שלה ("אחרי כל ריב שלנו היא מתמלאת רגשות אשם...") - הם סימן מובהק לאלימות שאינה במקומה. את לא צריכה לקבל את זה!!!!!!!!!!! זה לא תפקידך לתרץ עבורה את ההתנהגות שלה. ובכלל - אין תירוצים בדברים האלה, הבנת? חסר לך שאת קוראת את המילים שלי וחושבת : אוי ואבוי, מה כבר אמרתי. איך הצגתי לא נכון את הדברים. אפשר לומר הרבה דברים על עולם המבוגרים, אבל מכות או אלימות מילולית אינם דבר של מה בכך. זה אינו דבר לגיטימי ויש חוקים נגד זה! אני חושבת שאת מאד אמיצה בכך שאת היא זו שמגיעה למסקנה שהיא צריכה טיפול. מטבע הדברים - זאת היתה דווקא היא שהיתה צריכה להעלות את הרעיון ולהבין שהיא צריכה עזרה על מנת לתפקד כמו שצריך. אותי אישית זה מקומם, שילדה צריכה לחשוב על פתרון. אבל באותה נשימה אני יכולה רק להגיד שאת נהדרת. את בוגרת, ואת איכפתית ואת אחראית. צר לי לשמוע שאת מספרת שכבר חודשים אין לך יום שאת לא בוכה ונשברת. זה ממש קשה. פתרון? טיפול. אם לא שלה, או לא יחד - אז טיפול עבורך. כן, עבורך. לא טיפול "מתקן" כמו טיפול "תומך". את לא יכולה לתקן את הדברים, ולא משנה כמה תירצי. את יכולה רק להיות מה שאת - ילדה צעירה. ובתפקיד זה, האחריות שלך, או היכולת שלך להשפיע על מהלך העניינים, הינה מוגבלת. ככה שאל תצפי מעצמך לפתור לאימא שלך את כל הבעיות. בשום אופן לא. רק נסי לדאוג לעצמך לתמיכה. אפילו אצל היועצת בבית הספר, בסדר? ואל תפסיקי לבוא הנה ולספר לנו מה שלומך. אני עוקבת אחרייך, שתדעי! מייקי

faith2

New member
מייקי את פשוט מדהימה../images/Emo24.gif

מסכימה עם כל מילה,

למעלה