שלום

מרק פטריות מומלץ

מרק פטריות קטיפתי החומרים 60 גרם חמאה 4 כוסות מרק פטריות (אבקה + מים) מלח פלפל שחור 400 גרם פטריות שמפניון טריות 1/4 כוס קמח 3 שיני שום כתושות 1 כוס שמנת מתוקה לבישול אופן ההכנה לחתוך את הפטריות גס. לחמם חמאה בסיר גדול להוסיף את השום והפטריות ולבשל במשך 5 דקות עד לריכוך הפטריות. להוסיף קמח תוך ערבוב(כף אחר כף) להמשיך לערבב במשך דקה, להוסיף את המרק. לכסות את הסיר ומבשלים במשך 10 דקות. להעביר תכולת הסיר למעבד מזון או לבלנדר (למלא רק 1/2 מכמות המעבד/בלנדר) ולעבד עד לקבלת תערובת חלקה. לאחר מכן להחזיר התערובת לסיר להוסיף את השמנת המתוקה ולערבב תוך בישול על אש קטנה , עד שהמרק חם מאוד. להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם ולהגיש.
 
יש אפשרות כל שהיא

להכין מרק פטריות בלי אבקת מרק פטריות??????
 

oisdvib

New member
מרק פטריות מומלץ

לטגן בסיר- בצל גדול קצוץ, גזר מרוסק, ראש סלרי מרוסק. להוסיף סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות. 2 תפוח אדמה חתוך לקוביות קטנות 1 בטטה מגורדת אבקת מרק פטריות מלח, פלפל להוסיף מיים - לכמות הזו אני ממלאה 3/4 סיר לחץ גדול 2 כפות קמח+מעט מיים לערבב ולשפוך פנימה לטעום, לשפר וזהו. יוצא מרק סמיק, עשיר וטעים. ממליצה בחום, אורנה
 
למעלה