שלום!

arnold lane

New member
שלום!

אחלה פורום יש לכם! כל מה שפינק פלויד עשו אחרי החלילן בשער השחר זה רק הצל של היצירה הגדולה הזאת, הם לא עשו שום דבר ששווה משהו בפני עצמו. צריך להבין את התקופה הזאת בשביל להבין את החדשנות והגאונות של החלילן.

Miss CB

New member
קביעה מעניינת

ברוך הבא זה דבר ראשון, אבל אנ יאאלץ לחלוק על דעתך בקשר לפינק פלויד... אמנם הפייפר ענק, אישית הוא לא המועדף עליי (על טעם ועל ריח...) אבל אנ ימבינה את החשיבות ואת ההשפעה שלו על המשך הדרך של הלהקה. אבל גם אם אתה מוצא אותו גאוני כל כך, מפה ועד להגיד שכל יצירה אח"כ לא שווה בפני עצמה זה נראה לי קצת הגזמה לא? מילא תגיד "החומה" שטחי, או "אטום הארט מאד'ר" משעמם (אגב זה לא הדעות שלי אני סתם נותנת דוגמא...), או "מדל" פשוט מדי - מה עם ה"דארקסייד אופ דה מון"?? גם השאר מעולים ויש עוד שלא הזכרתי כמובן, אבל נניח ניקח את הנחשבים ביותר...

edlessme

New member
דוד, שמעת את כל האלבומים האחרים?

ומה עם הפרוייקטים סולו? ומה עם הפרוייקטים עם אומניםפ אחרים? הקביעה שלך נורא נחרצת... ואגב... אני לא יודע מה החלילן חידש כל כך....

../images/Emo24.gif ברוך הבא לפורומנו!

אתה מוזמן לעיין בהערות וההארות שהצגנו בפורום לגבי Piper וגם להוסיף את הערותיך (בשרשור כאן, לא שם). כמובן, קביעה לפיה אחרי Piper "הם לא עשו שום דבר ששווה" היא קביעה שדורשת הוכחה... ראה הלינקים למטה.

GingerBread Man

New member
מכיוון שאני מניח

שהצהרתך היא חסרת בסיס ונכתבה רק כדי לעורר גלים ותגובות. אם זה כך כדאי לך לשנות את הגישה כי היא לא מכובדת יותר מדי בפורום. מניסיון. אם אתה באמת מאמין בכך יהיה מאוד מעניין לשמוע את הנימוקים שלך (אני יכול לתרום לך כמה אפילו). ברוך הבא.

arnold lane

New member
תקראו את זה

אני לא מנסה לעצבן אף אחד, זה הדיעה שלי. a saucerful of secrets הוא נסיון להגיע לאווירה של piper, נסיון יפה אגב, והעובדה שג'אגבנד בלוז נמצא שם היא אירונית בהתחשב במה שהשיר אומר. את more אני לא אוהב בכלל, לטעמי הוא לא מעניין, מנסה להיות מקורי וחדשני אבל נשמע יותר כמו קשקוש (וזה רק דעתי אז לא לכעוס...). אני מודה ומתוודה שאת אומה גומה אני לא מכיר מספיק בשביל להביע דיעה. dark side זה דיסק שבו ווטרס מתחיל לנסות להיות כל מיני דברים- הוא מנסה להיות מטורף, אולי פוסט מודרניסט, אולי סיד בארט, ומכאן מתחיל התסכול שלו שמוביל לדברים כמו the wall שאני יגיע אליו. המוזיקה בdark side מאד מהודקת, עבודת אולפן מרשימה, אבל חסר רגש, חיים, קצת חוש הומור, הכל קר כל כך. והטקסטים מתחילים בדיסק הזה להיות מדי 'מסרים' ברורים וישירים מידי. wish u were here מנסה לרגש אותנו, ווטרס מנסה עוד פעם להיות סיד בארט, הטקסטים כל כך ישירים שזה מגוחך. אבל בכל זאת רואים פה את תחילת ההבנה שלהם מי ומה היה סיד בארט ואולי גם מה קרה לו. animals הוא דיסק פוליטי ולכן אני לא אובייקטיבי לגביו בגלל שיש לי בעיה עם מוזיקה עם מסרים פוליטיים ישירים אבל אני חייב לציין שמוזיקלית הם התעלו פה מעל שאר האלבומים. the wall הוא דיסק מבולגן, מלא מסרים סותרים וחסר כיוון ברור. שומעים בדיסק הזה,ביו השורות, המון תסכול של ווטרס על החיים ועל חוסר ההצלחה להיות המון דברים שהוא רוצה להיות. אפשר לשמוע פה ששאר הלהקה הייתה פחות שותפה ליצירה ושזה השפיעה על הדיסק. ווטרס מאשים פה את כל העולם וטובע בחרא של עצמו כשכבר לא ברור לא אם הוא חי את החיים שלו או חיים שהם נסיון להשלים את הסיפור של סיד בארט. the final cut הוא גם דיסק נוטף פוליטיקה ע"ע animals אבל דווקא מאד נהניתי מהמוזיקה. פינק פלויד של אחרי זה הם להקה של שירים טובים וזהו. אני לא מזלזל בהם, אם הייתי לא הייתי מכיר כל כך את כל האלבומים אבל בהשוואה לpiper- הטקסטים, המשחקים של בארט עם השפה והתרבות הבריטית, המוזיקה, תיאורי האווירה והנוף המוזיקליים העיבודים, השירה- כל כך מקורי ויוצא דופן, ל כך שונה מכל מה שהיה לפני כן ושלא לדבר על העובדה שזה דיסק שיצא בתקופה שכל התרבות נשאה עיניים לאמריקה ומה שאמריקאי הוא טוב יותר והכל היה נסיון לחקות אותם והדיסק הזה נוגע בשורש הבריטיות, סיפורי אגדות, נופים, רגשות ובתוך כל זה מרגישים איזה שהוא זרם מוזיקלי תת קרקעי של אימה, טירוף, מחלה כאילו הו חזה מה יקרה לו. כמובן שקל להגיד את זה בהסתכלות לאחור אבל גם במוזיקה שומעים את זה. מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי...

arnold lane

New member
וכמובן שכחתי את

meddle ן-atom heart mother. אני יכתוב בקיצור: את atom heart הצלחתי לשמוע רק קצת פעמים והסיבה הפשוטה היא שהוא לא מעניין, לא קורה שם כלום אולי חוץ מsummer of 68 שהוא חמוד. meddle מוזיקלית הוא נחמד אבל בתכל'ס הוא קצת פשוט מידי, הם באמת יכולים יותר הקטע החזק הוא כמובן echos שאני חייב להודות שאהבתי אותו אבל גם- לא יותר מידי.

אתה בראש כזה

של לחפש מה גרוע בכל דיסק, יש לך איזה דיעה קדומה שכל מה שבא אחרי piper הוא גרוע ואתה הולך עם זה עד הסוף, תנסה לשמוע את הדיסקים בראש נקי יותר!

אהלן שוב

אני שמחה לראות שיש לך הרבה מה לומר על הפלויד. עם חלק מהדברים שכתבת אני מסכימה ועל חלק אני חולקת, אך בכל מקרה אני שמחה שהחלטת לחלוק את הדברים עמנו. אני ממליצה לך לקרוא דברים שכבר נכתבו בעבר בפורום על האלבומים שהזכרת, במיוחד Piper ו"החומה" על האלבומים האחרים אנו עוברים לפי הסדר, בפרוייקט השירים (כרגע נדון אומה גומה). אשמח אם תוסיף את דעתך גם כן. הפורום שלנו הוא מקום בו כל המשתתפים יכולים להביע את דעתם, לכאן או לכאן. אין כאן קונצנזוס לגבי שום דבר - וגם לא יהיה; מגוון דעות הוא דבר טוב ורצוי, וכך יישמר גם בעתיד.

שאלה לציףציף

אחרי שייגמר פרוייקט השירים (למרות שעכשיו זה נראה שהוא קצת תקוע...)- את הולכת להפוך את הכל לקובץ ולשים את זה בFAQ?

כן

הייתי בעצם צריכה להעלות כבר את הדברים שנכתבו, אבל לא היה לי זמן (המערכת קצת מסובכת בקטע הזה, ואני צריכה ללמוד איך זה נעשה בצורה הטובה ביותר), אבל אני אגיע לזה בקרוב.

../images/Emo163.gifכשחושבים עלזה

יש משהו בזה שכל היצירות האחרות של פינק פלויד נעות בין מושפעות מאד מ-piper לבין ממש 'הדים' לpiper אבל אני לא מסכים שהם חסרי ערך- הם יצירות גדולות גם בפני עצמן, אולי לא חדשניות, מקוריות משפיעות כמו piper אבל בכל זאת.

למעלה